Skip to Content

Üye sayfasında ziyaretçi defteri

kamil, Çrş, 09/09/2009 - 01:04 tarihinde.

Guestbook modülü kurdum sorunsuz çalışıyor ama bu ziyaretçi defteri üye sayfasında tab olarak görünüyor, aynı zamanda üyenin profil sayfasında da yer almasını istiyorum. Daha önce bunu başarmış birisi varmıdır :D , ilk defa bu modülü kullanamaya çalıştım ama galiba gözümden kaçırdığım bir nokta var

şimdiden teşekkürler

etcetera9, Çrş, 09/09/2009 - 09:12 tarihinde.

Bloklar sayfasında yeni bir blok ekleyip, altında input format olarak da "PHP code" seçildiğinden emin olun (Bunun için Drupal ile gelen PHP modülünü aktive etmeniz gerekir). Daha sonra buraya

<?php
  if (module_exists('guestbook')) {
    $account_user = user_load(arg(1));
    if (!$account_user->guestbook_status) {
      $view_args = array($account_user);
      $func_args = array_merge(array('guestbook', 'page'), $view_args);
      $guestbook = call_user_func_array('module_invoke', $func_args);
      print $guestbook;
    }
  }
?>

kodunu girin. Bu bloku Panels modülü aracılığıyla kullanıcı profiline ekleyebilirsiniz.

Ya da bu kodu direk tema klasorünüzde user-profile.tpl.php dosyasında uygun bir yere yapıştırabilirsiniz.

kamil, Çrş, 09/09/2009 - 12:40 tarihinde.

hocam bir yerde sorun olmalı sanırım bu kodu blok olarakda ekledim, user-profile.tpl.php sayfasının içinede ekledim herhangi bir değişiklik olmadı.

etcetera9, Çrş, 09/09/2009 - 13:37 tarihinde.

Öncelikle şunu belirteyim, bu kod benim Drupal 6 sistemimde ve Guestbook versiyon 1.1 ile düzgün çalışıyor. Ama eğer bu kod çalışmıyorsa şunları deneyebilirsin:

Bu kod öncelikle "Guestbook" modülünün kurulu olup olmadığını, daha sonra kullanıcı profilinde Guestbook opsiyonunun açık olup olmadığını kontrol ediyor.

Blok olarak denediysen bu blok sadece kullanıcının profil sayfasında görüntülenebilir.

Son olarak da Kodu girdiğin yerin hemen altındaki Input Formats (Girdi biçimleri) kısmında PHP code seçilmiş olması gerekiyor.

Bunları sağlarsan çalışması gerekir...

kamil, Çrş, 09/09/2009 - 14:15 tarihinde.

hocam ilginç ama çalışmıyor :D bir yerde hata yaptığım kesin ama nerede hata yaptığımı bulamıyorum. yinede ısrarcı yardımların için teşekkürler.

modülü ayar sayfasında bütün seçenekleri tek tek kurcalayıp denedim istediğime ulaşmadım. Blok oluşturken girdi biçimini php yapsamda. çıkan sonuç bu oldu. (drupal 6 - guestbook versiyon 1.1.)

guestbook_status) { $view_args = array($account_user); $func_args = array_merge(array('guestbook', 'page'), $view_args); $guestbook = call_user_func_array('module_invoke', $func_args); print $guestbook; } } ?>

etcetera9, Çrş, 09/09/2009 - 15:40 tarihinde.

Böyle bir çıktı mı veriyor normal bir profil sayfasında? Eğer öyleyse, ya kod yazılırken bir hata yapılıyor ya da PHP düzgün okunmuyor sanırım. Yani sorun modülle veya kodun kendisiyle ilgili değil gibi. Herhangi bir bloka PHP inputuyla:

<?php
echo date("Y");
?>

yazmayı dener misin? Bakalım bulunduğumuz yılı doğru gösterecek mi?

Eğer bunu da doğru göstermiyorsa çok ilginç bir sorun var demek...

kamil, Per, 10/09/2009 - 00:58 tarihinde.

evet bu kodlada birşey çıkmadı :D , php konusunda bilgili olmadığım için sorunu tespit edemiyorum. farklı bir serveri taşıcağım zaten siteyi ozamana kadar bu olayı beklemeye alacağım, eğer taşıığımda da aynı sorunla karşılaşırsam tekrardan bilgi vereceğim. yardımların için tekrardan teşekkürler

edit:::::
sonunda çözdüm. bende anlamadım ama ilginç bir olay yaşadım. normalde blok yaratırken php code seçeneği varken eklentilerde aktif olmadığını gördüm :( bu normal mi bilmiyorum sonuç olarak hallettim teşekkürler

onur serkan, Per, 01/10/2009 - 13:56 tarihinde.

Ben de eski FGK sitemde guestbook'u üye profil sayfalarında kullanmıştım. Benim kullandığım kod şöyleymiş:

<?php
  if (module_exists('guestbook')) {
    if(!$account->guestbook_status){  
       print module_invoke('guestbook', 'page', $account);
    }
  }
?>

Daha kısa ve daha az işlem yapıyor. Muhtemelen biryerlerden k/y yapmışımdır :)