Skip to Content

yeni hosttaki temiz url sorunu

captix, Pzt, 07/09/2009 - 11:52 tarihinde.

drupal kurarken bi sorunla karşılaştım temiz url problemi

/?q=admin/settings/clean-urls sayfasından

Bu seçenek ile Drupal, "temiz" URL'leri kullanabilecektir (yani URL'de ?q= olmayacak.)
Temiz URL desteği test ediliyor...
Sistem ayarlarınız şu anda bu özelliği desteklemiyor. Daha fazla bilgi için, elkitabının Temiz URL sayfasına bakabilirsiniz.

temiz url devre dışı gözüküyor ve onu aktif etme seçeneği seçilmiyor

hostcuya mod_rewrite özelligini açmasını söyledim fakat açık olduğunu söyledi ispat olarak http://188.125.160.106/~turkonet/info.php linkini verdi

sorun nerden kaynaklanıyor acaba?

kayakentli, Cmt, 29/08/2009 - 01:13 tarihinde.

.htaccess dosyanızı Drupal paketinde gelen .htaccess ile değiştirip aktif etmeyi dener misiniz?

captix, Cmt, 29/08/2009 - 12:18 tarihinde.

hosta drupaldan gelen .htaccess i attım 777 yazma izni verdim drupaldan temizurl sayfasına girdim ama bi değişiklik yok

aynı hosta wp kurarkende sürekli klasörlere yazma izni istedi biraz sıkıntılı bi host drupalı düzgün çalıştırabilmek için ne yapmalıyım hala bilmiyorum

enbilulu, Sal, 01/09/2009 - 21:05 tarihinde.

hangi hosting firmasından host hizmetini aldığınızı söylerseniz daha çok yardımcı olabiliriz

captix, Pzt, 07/09/2009 - 11:53 tarihinde.

kaliteweb diye..

urlyi değiştirdim http://188.125.160.106/~turkonet/info.php doğru link şuan mod_rewrite yok sanırım "
mod_rewrite zaten yüklü ve aktiftir. Bilginize " şeklinde cevap verdi hostcu

safe_mod falan ilgisi varmı? neler gerekli info.php dosyasından belli olması lazım sanırım neler eksik

onur serkan, Per, 01/10/2009 - 13:26 tarihinde.

Siteye yukarıdaki geçici url'den erişiyorsan ondan kaynakalanıyor olabilir bu sorun.

Ziyaretçi (?), Pzr, 25/10/2009 - 22:20 tarihinde.

Arkadaşlarbiz de uniyolu.com sitesine drupal kurduk. Uzerine bir tema ve bir eklenti kurduk. Ancak, iş temiz url yi aktifleştirmeye gelince aktifleştiremedik. Yani etkin seçeneği gri renkte ve onu seçemiyoruz. Sistem ayarlarınız şu anda bu özelliği desteklemiyor diyor. Internette onlarca makale okuduk elle tutulur bir bilgiye ulaşamadık. Localhostta kurduğumuz ve aynı ayarları yaptığımız drupal sorunsuz çalışıyor.
host şirketi: dataxi.com site d:\w3sites\uniyolu.com kök dizininde görünüyor.
mail adresi: uniyolu@hotmail.com
Lutfen yardımcı olun. Okumadığımız makale kalmadı. Nerdeyse gereken bilgi hariç herşeyi öğrendik. Yarıdmcı olabilirseniz çok seviniriz. Teşekkür ederiz.
uniyolu.com