Skip to Content

Bir içerik için birden fazla oylama

khan, Sal, 18/08/2009 - 00:40 tarihinde.

Oluşturacağımız sitede fivestar modulu kullanacağız ve bu module ile bir içerik için birden fazla oylama yapmak istiyorum. Tanıtım yapılacak içeriğin altında tanıtılan ürün için özellikleri, kullanım v.b. oylamalar olması gerek.
CCK kullanarak yeni fieldler oluşturup bunu yapmak istedim fakat oluşturdum fivestar fieldleri oylanabilir olmadı. Konu hakkında bilgisi olan varmı?

kayakentli, Sal, 18/08/2009 - 20:18 tarihinde.

Şöyle bir çözüm var. Eğer kullanıcıların yorumlarken birden fazla kategoride oy kullanmalarını istiyorsanız Node Comment eklentisini kullanabilirsiniz. Bu eklenti ile yorumlar birer düğüm olarak kaydedilecek. Siz yorum içerik türünüze cck ile fivestar rating alanlarınızı istediğiniz kadar açabilirsiniz.

khan, Per, 20/08/2009 - 00:16 tarihinde.

Node comment eklentisini kurdum, dediğiniz gibi yorumları düğüm olarak ayarladı ama bazı sorunlarım var. Öncelikle hiç bir içeriğe yorum yapılamıyor, izinleri ayarladığım halde yorum alanı ne içerik türleri sayfalarında nede oluşturulan sayfalarda görünmüyor. Diğer sorun, yorum düğümüne ekledğim fivestar fieldleri oylanabilir olmuyor. Tabii bu fieldleri yorum düğümünden bir içerik oluşturduğum zaman görüyorum ve oylayamıyorum. Modulün dosyaları arasında baktım herhangi bir read me yada install açıklayıcı yazı bulamadım. Acaba localde çalıştığım içinmi bu sorunlarla karşılaştım. Herhangi bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

kayakentli, Per, 20/08/2009 - 01:36 tarihinde.

Yorum düğüm ile ana düğümü ben de ilk zamanlar karıştırmıştım. Siz de karıştırmış ve çalışmadığını zannetmiş olabilirsiniz. O yüzden yorum düğümü sandığınız muhtemel olarak ana düğümdür. Ana düğümde muhtemel olarak yorum düğümüdür. Buna göre yorum oluşturduğum sandığınız düğüm altında "add new comment" şeklinde bir link çıkıyor mu ona bakın.

khan, Per, 20/08/2009 - 02:10 tarihinde.

Uzun bir kurcalamadan sonra sanırım çözdüm.Anlatayım. Nodecomment aktif hale gelince comment modülü deaktif oluyor ve admin panelinde comment settings geliyor.Buradan gerekli ayarları yaptıktan sonra yorum düğümüne fieldleri ekliyoruz.Bu fieldleri kullanacağımız içerik türünü düzenlemeye giriyoruz ve çalışma ayarlarından,
Öntanımlı yorum ayarları: okunur/yazılır
Node type for comments: Yorum
Comment view: isteğimize göre yorumların görünüm şeklini seçiyoruz.

bundan sonra yorumlarda eklediğimiz fieldlere oy kullanılmasını istediğimiz düğümden sayfa oluşturduğumuzda alanlar oylanabilir oluyor.

Bu işle baya uğraştığım için saatin farkında değilim 2 yi geçmiş ve uyku sıkmaya başladı anlatımımın kusuruna bakmayın.Deneyimimi ilerletince daha detaylı anlatmak isterim.
Yardımınız için sağolun.

Awfully, Cuma, 27/08/2010 - 10:45 tarihinde.

Node Comment eklentisini kullanarak;
yorumların ayrı sayfada açılmasını sağlayabiliyor muyuz ?

Awfully, Cuma, 27/08/2010 - 10:46 tarihinde.

Awfully, Cuma, 27/08/2010 - 10:46 tarihinde.