Skip to Content

GsiteCrawler ve Drupal...

Joker, Pzr, 16/08/2009 - 00:42 tarihinde.

Arkadaşlar valla bu seo yüzünden zırt pırt başlık açıp duruorum ama hepside ayrı konular umarım mazur görürsünüz.

Şimdide Gsitecrawler die bir program ile sitemap oluşturmaya çalıştım ama sonuç bomboş :( bunun nedeni ney ?

Pathauto modunu kurmadım onun yerine path eklentisi ile kendim manuel atıyorum url leri..
Ama şöle bi durum var ben yarattığım url lerin hiç birinin sonuna .html die bişi koymadım...

yani www.siteadim.com/hakkimizda sayfası direkt node/17 ye bağlı..Acaba sitemap oluşturabilmek için www.siteadim.com/hakkimizda.html şeklindemi olması gerekli ???

Joker, Pzr, 16/08/2009 - 13:03 tarihinde.

Sanırım Sorunu buldum....

Sitemde ana sayfamda bir flash header var ve diğer sayfalara tüm linklerimi bu headerın içindeki flash menü ile gönderdim...

Doğal olarak gsitecrawler ana sayfaya ulaştığında diğer sayfalara gidicek yollları bulamadı..

Şimdi ise şunu deniycem..

Bir içerik oluşturucam.Bu içeriğe sitemap die bi isim vericem.İçinede sitedeki tüm linkleri yerleştiricem.Daha sonra ana sayfanın yani page.tpl.php nin altına da da bir link ekliycem o link direkt bu içeriğe gidicek..Umarım işe yarar...

kamil, Pzr, 16/08/2009 - 21:11 tarihinde.

Sitemap konusunda xmlsitemap modulünden haberdersindir umarım, yinede hatırlatmak istedim.

Joker, Pzr, 16/08/2009 - 21:33 tarihinde.

evet biliyorum ve bilinçli bi şekilde kurmadım..Çok fazla sorun var (mış) denemedim ama d.o. daki grouplarıda dolaştım %70 sorun lu deniyor..Daha doğrusu burda da konusu geçmiş 6.x için stabil bi sürümü çıkmadı çıksada randıman alınmaz gibi şeyler okuyunca soğudum bende manuel halletmeye karar verdim...