Apache'de kurulan siteyi IIS'ye taşıma sorunu
drkloji, Çrş, 12/08/2009 - 15:24 tarihinde.
Arkadaşlar merhaba. Bende drupal ile yeni tanışan birisiyim. Şu anda kendi bilgisayarımda drupal ile bir site projesi üzerinde çalışıyorum. Kendi bilgisayarımda wampserver yani apache üzerinde çalışıyorum. Ancak siteyi taşıyacağım hosting windows server. Yani site IIS üzerinde çalışacak. Acaba drupal'ın ilk kurulduğu server apache iken taşındığı server'ın IIS olması sıkıntılara yol açabilir mi?
Drupal'ın php 5.3 sürümü ile çalışırken sıkıntı çıkarttığı için ister istemez bu bahsettiğim durumda da sıkıntı çıkabilir kuşkusu doğdu içimde.
Sizin bu konuda görüşleriniz acaba nedir?
- Yeni yorum ekle
- 453 kez okundu

Kısa ve öz cevap vericek olursak evet sıkıntıya neden olucak...
Açarsak kendi tecrübelerime dayanarak şunları söyliyebilirim..
IIS de .htaccess kontrolü yapamıyorsun..Keza Drupal dizinindeki .htaccess dosyası çakışmaya neden olduğu için IIS de daha bismillah ilk dosyaları upload ettiğinde hatayla karşılaşıosun..Budurum .htaccess i sildiğinde düzeliyor.Fakat böle bir konumda tüm kontrolü sunucu yönetimine bırakıyorsun bunu düşün...
Keza Sunucu yönetimine mail atıp şu mod un aktif olması yada ne biliyim .htaccess ile ilgili şu işlemi yapmam gerekli dediğinizde paylaşımlı server kullandığınız için bu konuda yardımcı olamıyoruz cevabını alman muhtemel..
şuda var .htaccess çalıştıran IIS ler yokmu elbette var..Ama Ben Türkiyenin En büyük Host şirketlerinden birinden duyduğumu aynen aktarıcam..Eğer ki VPS yani Sanal sunucunuz yok ise bu konuda yardım edebilicek hiç bir host şirketi yok..Bunu biraz daha yalın hale çevirirsek şu demek oluyor..Madem IIS de ve Windows Tabanlı bir sistemde Php ile çalışacaksın o zaman gidip sanal sunucu kiralıycaksın..açıcaksın uzaktan erişimi ordan istediğin şekilde konfigüre ediceksin..
Evet kısa ve öz kısmına geri dönersek..sonuç olarak en iyi Apache + Linux yada lightspeed+Linux tabanlı bir host tercih etmeni öneriyorum..
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
@Joker benim de kafamdaki tüm sorulara cevap verdiğin için teşekkür ederim. Böylece burada sorduğum linux mu windows mu sorusunun cevabıda gelmiş oldu.
cevap için teşekkür ederim @Joker. bahsettiğin gibi sıkıntı doğması kaçınılmaz gözüküyor. ama sitenin bulunacağı server çalıştığım firmaya ait. Yani site kendi sunucumuzda bulunacak. O yüzden biraz şanslıyım
Ben daha önce IIS kullanıyordum. Ve Joker'in dediği .htaccess sorununu yaşamamın haricinde bir de hata mesajları alıyordum. "Şu dosyanın şu satırı yapılamadı" gibi.
Daha sonra Linux hostinge geçtim ve bir anda sorunlar yok oluverdi.
IIS ise geçiş sürecinde bile sorun oldu. Düzgün bir 301 yönlendirmesi için bir hafta harcadım. (Acemiyim, ama .htaccess'in bir saatimi bile almayacağını biliyorum :) )
Sonuç olarak, Linux hosting'i her zaman için öneririm.