Skip to Content

Host ta alt klasordeki sistemi root a nasil gecicirim ?

ciroz, Sal, 04/08/2009 - 20:04 tarihinde.

Selamlar,

soru - cevaplarda aramama ragmen bulamadigim icin yeni bir konu actim umarim fazlalik etmiyorumdur.

root altinda v01 diye bir dizine kurdugum, herseyi root klasore nasil tasirim.

simdiden tesekkurler.

hakan.

hunanka, Sal, 04/08/2009 - 21:13 tarihinde.

Estafurullah fazlalık diye bir şey söz konusu değil. Hepimiz burada birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Lütfen gönül rahatlığıyla sorularınızı ve sorunlarınızı dile getirin...
Bilmeyeceğinize ihtimal vermiyorum ama genede söyleyeceğim.
Sunucunuzun üzerinde dosya nakillerini Fillezilla adlı programla yapabilirsiniz. Bu program otomatik taşıma yapmaz.
Ancak sorduğunuz şey sanırım, bu taşımanın otomatik olarak yapılmasıysa malesef konu hakkında bilgim yok.

ciroz, Çrş, 05/08/2009 - 09:03 tarihinde.

Sanirim soru tam anlasilmadi.

tabiiki herhangi bir ftp programi ile tasima islemlerini yapabilecegimi biliyorum.

fakat bir ust klasore dosyalari tasidigimda, ana sayfa gelmesine ragmen, linklere tikladigimda 404 geliyor.

ornegin;

www.site_adi.com/index.php?q=node/1

yazdigimda sayfa gelirken,
linke tikladigimda

www.site_adi.com/index.php/node/1

gelmiyor.

sorun burda.

acaba settings.php yada farkli bir yerde bir ayar mi gerekiyor sormak istedigim oydu.

ilginize cok tesekkurler.
iyi çalışmalar.

alttakiler sitede bir 500 internal hatasindan sonra tekrar gondermem dolayisiyla olusan reply lardi onlari anca duzenleyebildim. silinebilinir.

pullsarr, Çrş, 05/08/2009 - 09:49 tarihinde.

Sanırım sitede path ayarları açık, siteni taşıdıktan sonra linkler bu yüzden kırılmış olabilir. /admin/build/path/ kısmında tüm takma adları silerek pathauto ile tekrar oluşturman sorununu çözebilir.

ciroz, Çrş, 05/08/2009 - 10:33 tarihinde.

Olayin soyle cozumune ulastim.

Eğer, temiz URL ( Clean URL ) kullaniyorsak, tasima oncesinde bunu iptal edip, tasimayi gerceklestirdikten sonra,
önbelleği temizleyip daha sonra acmak problemi ortadan kaldirdi.

ilginize tekrar tesekkurler.