Skip to Content

DDB slideshow icin getid3 eklentisinde hata

denizhan, Pzt, 27/07/2009 - 14:27 tarihinde.

DDB slideshow ile ilgili anlatimlari takip ederk slideshowu gostermeyi basarsam da bu slides i sadece kullanici olarak siteme girdigimde gorebiliyorum.Cikis yaptigimda slideshow daki resimler gorunmuyor.
DDB slideshow icin gerekli eklentileri etkinlestirdikten sonra imagefield in etkinlesmesi icin getid3 eklentisi isteniyordu.Bu eklenti beni oldukca ugrastirdi.Hata verdi :The getID3() module cannot find the getID3 library used to read and write ID3 tags gibisinden.Bu konuyla ilgili yazilari cmsturkten okudum.getid3 sitesinden indirdigimi de modulun icine atip demoyu sildim.ama duzelme olmadi.Su durumda izinler bolumunde imagefields eklentisini goremiyorum,view imagefield uploads yapmak icin.Anlatimlarda bununla ilgili aciklamalar yok.BU durumda ne yapmam gerekir?Getid3 eklentisi kaldirip denedim yine de olmadi ve sunum hazirlarken resim ekleyemedim.

denizhan, Cuma, 31/07/2009 - 15:45 tarihinde.

Getid3 eklentisiyle ilgili sorun hala devam etse de o sorunlu haliyle kullanip resim yukluyorum.Simdi asil sorun DDBslideshowdaki haberleri okumak icin read more ya tikladigimda resimler degisik boyutlarda yayinlaniyor.BIr haberdeki resmin boyutlari kucuk, diger haberdekilerin buyuk vs.
1-Boyutlar icin standart bir olcuyu nereden ayarlayabilirim?
2-Diger bir sorun da read more dan resimleri gosterince butun resimlerin ustunde Resim basligi var.Bu basligin gorunmemesi icin ne yapmaliyim?
3-resimlerin ustune tiklayinca resimlerin ayri bir pencerede ya da ayni pencerede farkli bir alanda gorunmesi icin ne yapmam gerekir?
4-Sitem bir haber sitesi olacagindan slideshowda flash haberler yayinlanacak.Haberin tamami goruntulendiginde resim haberin altinda gorunuyor.Haberin-yazinin ,resmin solunda gorunmesini ya da haberin-yazinin ,resmi sarmasini saglayabilir miyiz?
Bu arada cck ile DDB slideshow icin icerik alani olusturken Field type - Image
Widget type - Image
sectim.Display fields tende • Resim: Above, Image, Image secenekleri secilmis halde.

kade, Cuma, 31/07/2009 - 15:34 tarihinde.

Merhaba Denizhan,

Sorularini maddelerken aralarinda bosluk birakmani öneririm. Böylelikle daha rahat okunur olacaktir. Sorularinin bir kismina yanit verebilicem.

1. Resim boyutlarini alt ve üst limit vererek, icerik türleri Sunum ayarlari/ Managefields bölümünün icinden Resim ayarlarinda yapabilirsin. En büyük ve en kücük boyut degerleri verebilirsin.

4. Bu soruna bende bir cözüm ariyorum. Ancak icerikigin icine girildigine resmi kücük ve üstüne tiklandiginda Lightbox2 ile büyültülmesini saglayabilirsin. Display fields icinden Full node degerinde:Lightbox2: (imagechache ile ayarlanmis deger ismi)>orjinal gibi.... Bu tabi diger icerik türlerinde kullandigim bir özellik DDB nasil uyarlanir, o siteyi yapanin düsüncesine kalmis bir sey.

onur serkan, Cmt, 08/08/2009 - 15:00 tarihinde.

...imagefield in etkinlesmesi icin getid3 eklentisi isteniyordu.

Böyle birşey yok; sitelerimde ben de imagefield kullanıyorum ancak hiçbirinde getid3 eklentisi kurulu değil. Şuan için görebildiğim kadarıyla bu eklentiye Filefield Meta eklentisi ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla Imagefield'ı kullanmak için Filefield'ı kurarken bu Filefield Meta'yı pas geçerseniz, getid3 için bir gereksinim olmayacaktır.

1. Resimleri boyutlandırmak için de Imagecache eklentisini kullanabilirsiniz. CCK ve Views ile birlikte kullanılabildiği için çok işinize yarayacak.
  2. Resim başlığını (etiket/label) görünüme eklediğiniz resim alanının ayarlarından silebilirsiniz.
  3. Bu da görünüme eklenen resim alanının ayarlarında olması lazım.
  4. Css ile halledilebilir; görünümde yer alan resimlerin css id veya class'larını öğrenip temanın style.css dosyasında bunlar için float:left kullanabilirsiniz.
denizhan, Çrş, 12/08/2009 - 02:01 tarihinde.

1.,2. ve 3. sorularimin cevaplarini ve getid3 ile ilgili sorunu aciklamalariniz sayesinde cozdum.Ama 4.soruyu hala halledemedim.Firebug u indirdim.Birkac gun de denemeler yaptim ama olmadi.Sorun php,html dilinden anlamamam.Sadece sunu basarabildim.Resmi alttan uste aldim.Onu da cck dan fieldslerin siralamasini degisterek yaptim!Kisacasi en uste resmi aldim.Bu arada ben Newsflash temasini kullaniyorum.DDB slideshow icin de derslerde yazili olanlari harfiyen uyguladim.Bu iki bilgiden hareketle style.css de nereyi float:left yapacagimi soyleyebilir misiniz bilmiyorum.
Sitemi Ekim ayinda eger hersey yolunda giderse host etmeyi dusunuyorum.Sergiye cikmasina az zaman kaldi.Orda da bu derslerde anlattiklarinizi nasil uyguladigimi goreceksiniz ve size cok tanidik gelecek!
Destekleriniz icin tesekkurler!Saglicakla kalin!
Selanik

onur serkan, Cmt, 29/08/2009 - 14:37 tarihinde.

İlgili sayfanın kaynak kodunu buraya ekleyebilir misiniz (en azından sola kaydırmak istediğiniz resmi içeren kısmının)?

denizhan, Sal, 01/09/2009 - 10:25 tarihinde.

Hocam kaynak kodu nerde yaziyo bilmiyorum.Bu arada sitemdeki butun resimler yazinin saginda(Resimleri image attack uzerinden ekliyorum)Sadece ddb slideshow icin upload ettigim resimler yazininin en ustunde.Bu durumda yapmam gereken ya ddb slideshow icin upload ettigim resimlerin de sag da gorunmesi ya da image attack la ekledigim resimler dahil butun resimlerin solda gorunmesi.Bunlari nereden nasil yapacagimi bilemiyorum.Bunlar icin size tema dosyasini mi gondersem olur mu?Diger bir yol ise:su siralar host ve domain name meseleleriyle ugrasiyorum.Halledince site yayinda olacak.Gerekli ayarlari,duzenlemeleri yapmak icin bir sure kapali olacak.daha dogrusu deneme yayininda olacak.Belki o zaman kendiniz gorup nerde degisiklikler yapmam gerektigini daha rahat soyleyebilirsiniz.

oyunyorumu, Çrş, 02/09/2009 - 08:42 tarihinde.

getid3.org kendi sitesine girip son sürüm Latest 1.x stable version: 1.7.9 modulu indirin. Modules getid3 dosyası içerisine atın. sitenizde donemsel görevleri çalıştırın daha sonra getid3 dosyasında demo isimli klasorü silin. güle güle kullanın...
çalışan örnegi