Skip to Content

menu ve dil secenegi ile ilgili

denizhan, Pzt, 29/06/2009 - 16:18 tarihinde.

Merhaba

Ben su siralar menu ogesini duzenliyorum.Menuye istegim basliklari yerlestirdim.Iki dilli bir site yapmak istedigimden menu iceriklerinin Yunancasini da yazdim ve boylece yunanca secildiginde yunanca olarak gorunuyor.Ortaya cikan bir mesele ise su:
Siteye hem Yunanca hem de Turkce icerik eklemek istiyorum.Turkce yazdigim bir haberin sadece Turkce secildiginde gosterilmesini Yunanca haberin ise Yunanca secildiginde gosterilmesini istiyorum.Bu durumda onu yapamiyorum.Icerik olusturuken dil secenegi yok.Bunu nasil yapabilirim?
Diger bir sorum ise Dil menusundeki Diller basliginin gosterilmesini istemiyorum.Cunku ikonlar-bayraklar onu ifade etmis oluyor.Gosterilmemesi icin ne yapmaliyim?Ayrica menuyle ilgili olarak sol taraftaki ana menude kullanici olrak girmedigimde Gezinti-Yunancada da Yunancasi olarak- bir ana baslik var.Bu gezinti basliginin gorunmemesini yerine ornegin Menu diye bir ana basligin,Yunanca da da Yunancasinin gorunmesini istiyorum.Bunu nasil saglayabilirim?Bu arada Block kismindan baslik icin menu yazdim.Simdi gezinti yerine menugorunuyor.Ama Yunanca dili secildiginde yine Menu gorunuyor.kategorilerin cevirisiyle ilgili kisma baktim ama bu menu ogesi orada gorunmuyor ve dolayisiyla cevirisini de yapamiyorum.Dil seceneklerinin kullanimi ve dillere gore icerik yukleme konusunda yardima ihtiyacim var.
Son olarak,olusturdugum menulere politika-ekonomi vs gibi icerik eklerken sadece ilk paragrafin gorunmesini ve paragraf sonunda da devami diye linkle butun haberin gorunmesini istiyorum.Bunu hangi yontemle yapabilirim?Makale yazarken Fckeditir modulunu kullaniyorum.Bu modulu kullanmadan once blog olusturuken boyle uc katmanli bir ozellik vardi.Simdi o gorunmuyor.Bilmiyorum acaba bununla alakali mi?simdiden cok tesekkur ederim