Skip to Content

Cumulus'a nasıl öğe ekleyebiliriz..?

bolanka kullanıcısının resmi
bolanka, Per, 25/06/2009 - 18:16 tarihinde.

Arkadaşlar yapamadım gitti. Yapanlar yardım ederlerse sevinirim...

hunanka kullanıcısının resmi
hunanka, Cuma, 06/11/2009 - 14:10 tarihinde.

Cumulus eklentisini kurmayı başardıysanız. Bloklar sayfasında "Cumulus Tag Cloud" adlı yeni bir blok göreceksiniz. Yapılandır diyerek sayfayı açtığınızda "Vocabulary ID:" başlığı altında size Kategori Numarasını sormaktadır. Bu alana cumulusda görmek istediğiniz kategorinin numarasını bulup yazmanız gerekmektedir.

Bunun için önce
Ana Sayfa » Yönetim » İçerik Yönetimi » Kategoriler
sayfasına gidip Cumulusda görmek istediğiniz kategorinin "Sözlük Düzenle" linkini tıklamanız gerekli. Açılan sayfanın adresine baktığınızda
"http://www.sitenizinadi.com/admin/content/taxonomy/edit/vocabulary/14"
benzeri bir adres göreceksiniz işte burda sonda bulunan rakam Cumulusun istediği Kategori numarasıdır.

Vocabulary ID: 14 yazdığınızda artık sizin kategorileriniz bulutta dönmeye başlayacak. :) Hayırlı olsun.

zmsakarya kullanıcısının resmi
zmsakarya, Cmt, 27/06/2009 - 16:06 tarihinde.

Harika oldu teşekkürler,en sona bırakmıştım.

Kara kara düşünmeye başlamadan yazını gördüm ve çok basit şekilde oluşturdum.
Bir iki de sorum olacaktı:

1.'Vocabulary IDs to be included:' kısmına şu kadar "2,14,12,11" yazabildim ve fazlasını kabul etmiyor.Ayarları denesem de arttıramadım.Bu kadarına mı izin veriyor?

2.Kategori altından misal ki 'Galeri' id olan "2" 'yi eklediğimde bütün alt terimlerini de 'cumulus' içine ekliyor ben sadece 'Galeri' olarak göstermesini istiyorum bu mümkün müdür?

3.Ve kimi türkçe karakterleri göstermiyor "İ,ğ..." gibi buları aşmanın yolu nedir? (Henüz "Internationalization (i18n)" kurmadım.)

bolanka kullanıcısının resmi
bolanka, Cmt, 27/06/2009 - 19:40 tarihinde.

Hunanka teşekkür ederim hallettim. Zmsakarya sanırım senin 3. sorunun cevabı onur serkanın yazdığı cumulus tanıtım yazısında var. Bu forumu bir arattır..

hunanka, Pzt, 29/06/2009 - 11:42 tarihinde.

Rica ederim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım her zaman.
1. ve 2. Malesef bu kadar ileri bir bilgim yok... Çok üzgünüm.
3. Soruna gelince daha önce sayın İbrahim Kökdemir'in sitesinde yayınlanan Türkçe düzeltmesi kaldırıldığından yeni bir araştırma yaptım ve Sayın Engin Yazılan'ın sitesinde böyle bir çalışmayı buldum. Dosyanın linki ve açıklamalar için Cumulus konusuna bakmanız yeterli. Başarılar.

zmsakarya, Cuma, 03/07/2009 - 23:20 tarihinde.

Geç bir teşekkür oldu,yoktum hakkınızı helal edin,türkçe karakter sorunu çözümü için de teşekkürler..

Ziyaretçi (?), Per, 05/11/2009 - 02:34 tarihinde.

Herkese merhaba,cumulusu kurdum bütün eklentileri aktif ettim fakat cumulus u göstermek istediğim sağ sütunda beyaz bir tablo var ve etiketler yok yardımcı olabilirseniz sevinirim

zmsakarya, Per, 05/11/2009 - 20:10 tarihinde.

İnan ki klavyeyi elime alıp yazmaya başlasam hunanka arkadaştan daha güzel anlatamam...

hunanka, Cuma, 06/11/2009 - 15:26 tarihinde.

Gecikme veya teşekkür etme sorun değil... Önemli olan bilginin işe yaraması, keşke daha çok bilebilsek... :)