Drupal ve PhpBB entegresi anlatımı
Merhabalar arkadaşlar bu anlatımda Drupal ve PhpBB forum köprüsü hazırlayacağız.
İhtiyaç duyulanlar.
Drupal 6.x
PhpBB Forum 3.0.5
Drupal ve PhpBB entegresi : Buradan 6.x-2.0-beta5 sürümünü indiriniz. Proje sayfası burası
Sitemizi kurduktan sonra phpBB forumumuzu www.siteadresi.com/forum şeklinde kuruyoruz. Not: Subdomainli forumlar için subdomain gösterilmemektedir.
Yine burada dikkat edeceğimiz portal ve forumda ki kullanıcı adları ve şifrelerinin aynısı olması. Ben makaleyi hazırlarken admin 123456 şeklinde kullandım, entegrasyon için iki şifreninde aynı olması lazım.
Yine hatırlatmakta fayda var isterseniz forum ve site için bir veritabanı kullanabilirsiniz isterseniz tek bir veritabanı kullanırsınız burada tercih sizin.
Evet arkadaşlar kuruluma başlıyoruz, indirdiğimiz forum modülünü /sites/all/modules içerisine gönderiyoruz.

Daha sonra Yönet -> Eklentiler -> kısmından phpforum entegresini aktif ediyoruz. Aktif etme işleminden sonra yine admin panelinde Site ayarları kısmının en altında phpBBforum settings´e tıklıyoruz.

Aşağıdaki gibi bir tablo geliyor burada gerekli değişiklikleri yapmadan önce phpBBforum modülü içerisinde phpbbforum.module.php dosyasını bir editör ile açıyoruz 19. satırda bulunan "define('PHPBB_PATH', '/phpBB3/');" bu kısımı "define('PHPBB_PATH', '/forum/');" şeklinde değiştiriyoruz. Burada yaptığımız forum dizinimiz /phpBB3 değil /forum olarak çağrılması.
Değişiklikleri yaptıktan sonra kırmızı ile vurgulanan ayarların onaylanması gerekiyor. Bakınız aşağıdaki resimde.

Bu şekilde kurulumumuzu tamamlamış oluyoruz.
Burada gerekli gördüğüm bazı kısımları açıklayayım.
1 :phpBB authentication test:
Passed -> olması lazım
2: Select master registration system:
Burada nereden üye olamsı isteniyor, tamamen size kalmış ister Drupal ister Forum.
Dğer ayarlar inceleyerek gerekli değişiklikleri yapabilirisniz.
Geliyoruz son işleme, forumdan gerekli bilgilerin çağrılması için sitemizin yönetim panelinden bloklar sekmesine gidiyoruz ve orada bulunan phpBBforum ile ilgili çeşitli menüler bulunmakta onları sitenizin istediğiniz yerlere atıyorsunuz.
Örnek olması için bakınız : www.gimpturkiye.org
Burada makale bitmiş oluyor, imla ve diğer hatalarım olduysa düzeltmenizi rica ederim, işlerimin yoğunluğundan biraz acele ile oldu.
Saygılarımla
- Yeni yorum ekle
- 11277 kez okundu

Ben phpBBforum settings kısmına basıyorum ayarları dediğiniz gibi yazıyorum http500 iç sunucu hatası ile karşı karşıya kalıyorum. ve bomboş bir sayfa oluyor.nerde hata yapıyorum anlamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
güzel bir anlatım, kullacak olanlar çözüme hızlı ulaşabilirler... KDE de göz kamaştırıyor... lakin ben gnome den yanayım... :D
Böyle bir sorunla karşılaşmadım, bendeki sunucu(lar) Linux isterseniz msn adresimi kaydedin beraber bakalım.
killbill.linux@msn.com
Teşekkürler kendi yağımızla kavrulacağız, bildiklerimi paylaşmak ve yardımcı olmak boynumun borcu.
Bu ara yeni Mandriva Linux kurulumu yapmıştım, diğer sistemleri kullanmıyorum 8 yıl oldu Linux´le :) en iyi performansı (masaüsütü) olarak Mandriva´da alıyorum, Kde4, Gnome, E17, Xfce, Lxde hepsini çok rahat kullanıyorum. Grafik çalışmalarında Gnome kullanıyorum, Mac teması ile iyi oluyor ;)
8 yıldır arasıra kurarak son 5-6 aydır da aktif bir Gnu/Linux kullanıcısı olarak görüşlerinizi almak istediğim bir konu var. Adobe, Autodesk, Corel gibi firmalar ne zaman tam anlamıyla destek verecek? Ben yazılım dünyasında alternatif değil, alternatifler dünyasında yazılım seçen bir insanım... Yıllardır bekliyorum adobeyi, hele macromedia yı satın aldı ya, yeni açılımlar yapıp Gnu/Linux dünyasına açılır diye bekliyordum, hala bekliyoruz... Yaş da ilerliyor tabi... Mac Os lara her türlü haltı yapıyorda -ki Unix türevi- neden Gnu/Linux a hala bir şey yok? İnsanın grafikerlik yönü ağır basınca sektörün öncü yazılımlarını kullanmak istiyor, bu ister image editor olsun ister vektörel bir yazılım olsun... Tamam Gnu/Linux dünyasında ortalama kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek her şey var lakin, profesyonel insanların ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler bulamıyorum.(Tabi server olarak kullanılan yazılımlar ile guru düzeyindeki insanların 3D çalışmalarını render eden render tarlasının üyesi Gnu/Linux ları hariç tutuyorum)
Sizin de başınızı ağrıttım lakin normal bir profesyonelin ihtiyaçları ne zaman karşılanacak dostum, ben bunu merak ediyorum...
Not(Ne gereği varsa artık): İlk kurduğum Gnu/Linux Mandrakeydi... Oldu mu şimdi Mandriva? :)
Gnu Linux´un doğuşu aslında Linus Torvalts´la başlamadı, Richard Stallman ile başladı. Neden derseniz R.Stallman ilk aldığı xerox marka yazıcının kodlarının açık olmasını istedi, firma bunu kabul etmeyince ip burada kopmuş oldu, bu konu uzun olduğu için detaylıca yazmak istemedim, ama R.Stallman´ın hayatına göz atarsanız dediğim kısımlara rastlarsınız. Gelelim popüler yazılımlara, neden hala yoklar. Bu işlerde çok paralar dönüyor, malum GNU/GPL demek kodların açık özgürce kullanıldığı yeri geldiğinde bedevadan dağıtıldığı demek, ama bu demek değil ki her GNU bedava olacak. Olayın diğer boyutu kullanım, pc kullananların %80´i Linux kullansa bu sefer Adobe ya firmayı kapatacak yada Linux üzerine ürünlerini geliştirmeye başlayacak. MacOs´lara yapmaları normal binlerce dolarlık makineler, yani olayın boyutu tamamen $ duygusal :)
Valla çokta meraklı değilim adobe gibi firmaların Linux camiasına girmelerine, Gimp her konuda işimi görüyor, iyi kullanan için mükemmel bir yazılım, biz olayı kendimizde büyütüyoruz. Yani bir Ps olmazsa olmaz olmuş. İşin duygusal boyutu benim onlara verecek 1080 $ + KDV param yok, çok profesyonel biri isem ve yaptığım iş dünya veya ülke çapında bir şey olacaksa MacOs alırım, M$ ile uğraşılmaz. Mesela şuradaki simgelere bakın, arkladaş Gimp ile hazırlamış, Kubuntu üzerinde, yapıldığı zaman en iyisi oluyor bunun gibi çok örnek var.
Gimp Türkiye sitesinde yaptığım bazı çalışmalar var onlarada bakabilirsiniz.
Mandrake oldu Mandriva :) sizleride bekleriz www.mandrivaturkiye.com :)
Açıklayıcı bir yazı olmuş, zaten para olsa Macos alacağız da insan herşeyini Gnu/Linux'unda halletmek istiyor... Sektörü Gnu/Linux a kanalize etmek zor anladığım kadarıyla...
Merhaba
Makale için teşekkür ederim. Bu sayede en azından bir sistemden üye olan kişiyi diğer sisteme de üye yapabildim. Üyeliklerde çok rahatsız eden bir durum olmasada blokların neredeyse hepsi hatalı.