SMTP ile mail göndermek
yenidem, Çrş, 10/06/2009 - 13:03 tarihinde.
Merhabalar,
Hosting hizmeti aldığım sunucunun php mail fonksiyonu spam maili engellemek amacıyla devre dışı bırakılmış. diğer kendi yaptığım sitelerde SMTP üzerinden mail gönderiyorum... Drupal'de smtp diye bir eklenti varmış, onu sisteme kurdum ve kendi test sayfasında denediğim zaman mail gönderiyor fakat iletişim formundan (standart drupal contact eklentisi.) mail göndermiyor. Joomla'da olduğu gibi Drupal'de mail gönderme biçimi, global mail gönderme ayarlarını yapabileceğim bir ayr sayfası bulamadım.. açıkçası kesinlikle olduğunu düşünüyorumbir yerlerde...
nasıl sorunu çözebilirim?
Teşekkürler.
- Yeni yorum ekle
- 1300 kez okundu

Mass Contact eklentisi tüm kullanıcılara mail göndermeyi sağlıyor. Ama söz ettiğiniz eklentiyi hiç kullanmadım. Belki işinize Mass Contact yarar.
Benim sorunum tüm kullanıcılara mail göndermek değil, normalde drupal mail fonksiyonunu kullanarak e-posta yolluyor. (toplu veya tek e-posta...) ama benim sunucuda mail fonksiyonu devre dışı bırakılmış, bu yüzden smtp yoluyla mail göndermem gerek. smtp eklentisi kurdum ve kendi deneme sayfasından sorunsuz yolluyor, hatta yeni üyelikler için aktivasyon maili de gönderiyor. Sadece sitenin iletişim bölümünden mail gitmiyor.
İletişim formunun ayarlarının bulunduğu sayfadan ayar yaptınız mı?
Ana Sayfa » Yönetim » Site Yapısı » İletişim formu
sayfasına gelip, Kategori Ekle deyip, Alıcılara iletişim formunun gitmesini istediğiniz e-posta adresini yazın. Eğer buradaki adres hatalıysa düzeltin.
Asıl sorunu buldum ama php kodlarına müdahale etmeden nasıl çözeceğimi bilmiyorum, şimdi yeni üyelik ve diğer işlemlerde mail gidyor, çünkü bu maillerde mailin gönderen kısmında sitenin mail adresi (yani smtp'de yetkili mail..) görünüyor. Fakat sitenin genel iletişim formundan mail gönderildiği zaman gönderen mail adresi olarak Maili yazan kişinin mail adresi oluyor, doğal olarak SMTP izin vermiyor.
Ben normalde kendi yazdığım php mail formlarda gönderen kısmına sitenin mail adresini, yanıtlama adresine ise ziyaretçinin mail adresinin gelmesini sağlıyordum, bu şekilde yapmak lazım...
Şimdi aynı sorun benimde başımda, STMP yi kurdum ancak hotmail e mail göndermiyor. Ayrıca iletişimden yazılan maillerde gitmiyor ve gelmiyor.... Nasıl çözmek lazım bilemiyorum...
bir kac gun once ben iletisim formunu tekrar denedim ve mail gonderdi. o zamandan bu zamana kadar bazi guncellemeler yapmistim. senin sorunun sadece hotmail'e mi mail gondermemesi?
smtp mail eklentisi kurulu mu?
STMP eklentisi kuruldu ayarları yapıldı. Gayet iyi çalışıyor. (Geç oldu ama kusura bakmayın)
Merhaba arkadaşlar,
SMTP ayarları ile boğuşup duruyorum. Burada yazılanları yaptım ama hala mail gönderemiyorum. Localhost-Win7 - Wamp- Drupal 6.15-PHP 5.2.11 (ilgili olarak SMTP-SIMPLE NEWS-TOKEN-TRIGGER eklentileri kurulu). Localhost'daki makinamdan gmail hesabıma mail göndermeye çalışıyorum php.ini dosyasını aşağıdaki gibi değiştirdim ve smtp modülünün ayarlarında aynı değişiklikleri uyguladım SSL opsiyonunu da açarak kontrol ettiğim şifremi girdim. Site informations'daki mail adresini aynı adres yaptım. Zone Alarm 2010'nun ilgili portlarını açtım ve hatta kapattım güvenlik duvarını.
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.gmail.com
smtp_port = 465
; For Win32 only.
sendmail_from = adresim@gmail.com
Benim bütün bunlardaki amacım belirli bir kategoride yapılan duyuruları veya girilen bilgileri
site üyelerine hatta site üyelerinin belirli bir bölümüne ulaştırabilmek. ( Bu 2. aşama ama bu konuda da bilginiz varsa çok memnun olurum) Ama henüz tek bir mail gönderemedim. Sekiz ay önce başladığım bu macera ve daha önce hiç bir CMS'yi kullanmadığımdan ötürü çektiğim eziyeti ( ve elbette hırsı ) tahmin edersiniz. Ama bunu yani Drupali sevdim hatta bayıldım :). Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Ben programcı değilim tasarımcıyım kodlarla aram pek iyi değil .. Hepinize saygılar sunarım..
merhaba arkadaşlar ben de şöyle bir sorun yaşıyorum. gmail haricinde özellikle hotmail mail adresini kullandığınızda üyeliklerde onay kodu spam kutusuna düşüyor. bu doğrudan hosting firması ile mi alakalı yoksa benim sistemimle mi alakalıdır?
Mehmet Bey, Burada anlattığım gibi SMTP eklentisini kurduğunuz takdir de sitenizden otomatik olarak e-posta gönderim işlemleri yapılacaktır.
@hunanka Use encrypted protocol: kısmında bende sadece hayır seçeneği var sanırım bundadır smtp eklentisi çalışmadı