5.x ten 6 ya geçerken hata verdi / düzelmiyor :(
Merhabalar,
Drupal 5.7 sürümünü kullanıyorum (ya da kullanıyordum demeliyim :)
Neyse, ben daha ileri bir sürüm yüklemek için update modülünü kurdum ve 5.x te bir adet yeni sürüm gösterdi. Yükledim ve hiç bir sorun çıkmadı. Daha sonra 6 ya yükseltmek için de kararlı olanlardan 6.1 i indirdim. Yükledim o da çalıştı. Fakat türkçe değilmiş... Herşey bir anda ingilizce oluverdi :)
Bunun üzerine ben de türkçe sürümünü bulup onu da aynı şekilde yükleyeyeim dedim ki olmadı. Yüklerken hatalr vermeye başladı. Ben de eski haline getirmek için yedeklediğim dosyaları tekrar siteye upload ettim.
Su an sayfa açılıyor ama menuler (yukarda ve aşağıda olanlar kesinlikle gözükmüyor. Yani tema yok sanırım.
Verdiği hatalar şöyle :
user warning: Unknown column 'description' in 'field list' query: UPDATE system SET description = 'Aggregates syndicated content (RSS, RDF, and Atom feeds).', name = 'aggregator', filename = 'modules/aggregator/aggregator.module', bootstrap = 0 WHERE filename = 'modules/aggregator/aggregator.module' in C:\Inetpub\vhosts\0000000000000\subdomains\bakirkoy\httpdocs\includes\database.mysql.inc on line 172.
user warning: Unknown column 'description' in 'field list' query: UPDATE system SET description = 'Controls the boxes that are displayed around the main content.', name = 'block', filename = 'modules/block/block.module', bootstrap = 0 WHERE filename = 'modules/block/block.module' in C:\Inetpub\vhosts\000000000000\subdomains\bakirkoy\httpdocs\includes\database.mysql.inc on line 172.
user warning: Unknown column 'description' in 'field list' query: UPDATE system SET description = 'Enables keeping easily and regularly updated user web pages or blogs.', name = 'blog', filename = 'modules/blog/blog.module', bootstrap = 0 WHERE filename = 'modules/blog/blog.module' in C:\Inetpub\vhosts\000000000000000\subdomains\bakirkoy\httpdocs\includes\database.mysql.inc on line 172
devamı da boyle gidiyor işte...
Bu hata ne hatasıdır acaba?
En son olarak yedeklediklerimi geri yükledim. Başka bir şey de mi yapmam gerekiyordu???
Yardımmm :)
- Yeni yorum ekle
- 394 kez okundu

5.7 sisteminizde kullandıgınız bazı moduller 6x versiyonuyla uyumlu değil sanırım bu yüzden hata alıyorsunuz.
update.php yi çalıştırma dan kullandıgınız modullerin versiyonlarını yükseltip sonra databaseyi güncelleyin
Aslında ben 5.7 sürümünü geri yüklemeye çalıştığımda bu hataları vermeye başladı. Sistemi de geri yükleyemiyorum..
Sorunu biraz araştırınca sanırım anladım ama nasıl çözeceğimi bilemiyorum. :(
Öncelikle ilk hatam veritabanını yedeklememiş olmam. Onu yedeklemem gerektiğini idrak edemedim. Ayrıca nasıl yedekleyeceğimi de anlamış değilim.
Şu an 6.12 nin dosyalarını yüklediğimde settings dosyasına bilgileri de girdiğimde sayfa hiç açılmıyor....
update yaptığımda veritabanı dosyasına da sanırım bazı şeyler yazılıyor. Ben de bir kaç kere update ettiğim için artık allah kerim...
Öncelikle tavsiyesi olan var mı? Bu veritabanı dosyası bir işe yarar mı? Ya da nasıl o hale getirebilirim?
Şu an 5.7 yi tekrar yüklemeye çalışıyorum. Çünkü ilk hali oydu. Eski dosyaları yükleyip tekrar deneyeceğim. O zaman en azından temasız ve tuşsuz çalışıyordu :)
Lütfen yardım !!!!!!!
Anlaşılan üst üste birçok yanlış yapmışsınız. Keşke böyle bir işe kalkışmadan önce sürüm yükseltme sürecini detaylı olarak anlattığım Drupal 5'ten 6'ya Geçiş anlatımını okusaydınız. Elinizde dosya ve veritabanı yedekleriniz olsaydı hataları telafi etmek mümkün olurdu. Ancak şu aşamada tekrar Drupal 5'e dönmeniz mümkün olmayacaktır (veritabanınız Drupal 6'ya göre değiştiği için). Bu yüzden eski sitenizde olup da şu anda Drupal 6 desteği olmayan eklentileri kaldırarak, bu yeterli gelmezse de sorun yaratan tüm eklentileri devre dışı bırakarak siteniz için yeni bir başlangıç noktası oluşturmaya çalışın.