adsensten gelen geliri nasıl paylaştırabilirim?
fatihok, Çrş, 13/05/2009 - 19:02 tarihinde.
merhaba arkadaşlar adsense ten gelen geliri kullanıcılar arasında paylaştırabilmek için ne yapmalıyım adsense eklentisinde
- Yeni yorum ekle
- 478 kez okundu

Drupal'in adsense reklamlarını kullanıcılara göstermek dışında yapabileceği birşey olduğunu sanmıyorum. Adsense alt yapısı kendisine özgü bir yönetim ekranı kullanır ve bu yönetim ekranına sadece hesap sahibi ualaşabilir. Yani Adsense bahsettiğiniz gibi gelir paylaşımına izin vermediği sürece -ki böyle bir izin abesle iştigal olacaktır, prensibe aykırı- Drupal'in bahsettiğiniz talebe cevap verebilmesi mümkün değil.
Şu anda Google sizin talep ettiğiniz paylaşımın yapılamaması için elinden geleni yapıyor. Adamlar haksız da sayılmaz.
Sanırım tam demek istediğimi anlatamadım ben ztn doğrudan google üzerinde dağıtmayacağım ama adsense eklentisinin sayfasında böyle bir bilgi var bakınız
Bağlantısını verdiğiniz eklentiyi hiç kullanmadım. Ancak sanırım aradığınıza uygun gibi görünüyor. Eklentiyi denemiş olmalısınız. Sonuç nedir?
sanırım doğru söylüyorsunuz eklentinin ingilizce sayfasını incelediğimde google ın buna engel olmaya çalıştığı yazıyor ama benim istediğim şey bir kullanıcının ne kadar hit'i olduğuna bakıp tabi yazılarına gelen tekil hitten bahsediyorum ona belli bir puan veren sistemden bahsediyorum
Analitik hesabından hangi konuya ne kadar tekil hit geldiğini görebiliyorsun. Toplam geliri buna göre paylaştırabilirsin. Bunu mutlaka düşünmüşsündür ama.. yine de söyleyeyim dedim.
evet düşünmüştüm ama biraz zor görünüyor yani hepsini tek tek analytics ten hesaplamak
Userpoints temelli bir uygulama da yapılabilir belki. Araştırmakta fayda var.
Evet aslında o şekilde olabilir mesela kullanıcının puanlarının tüm puanlara oranının yüzdelik dilimiyle gelir paylaştırılabilir belki :)