Category
Ziyaretçi, Per, 23/04/2009 - 20:51 tarihinde.
Taksonomi Termlerdeki Category türkçeye arayüz çevirden çevrilmiyor. nasıl çevirebilirim.
örnek: www.ilacpedia.com
- Yeni yorum ekle
- 413 kez okundu

ordaki category'nin arayüz çevirisiyle bir ilgisi yok oradaki terim path
bunu ayarlamak için yönet / url takma adları / Automated alias settings (ayarlar) dan -- Taxonomy term path settings bölümünden yapabilirsin oradan yapacağın düzeltme bundan sonrakiler için geçerli olacak eskileri düzeltmek için ise
* Delete aliases
vocabularies and terms'in kutucuğunu işaretleyip silmesin hatta bunu ilk başta yapabilirsin sonradan üsteki ayarı yapabilirsin.
sonrasında
Taxonomy term path settings ayar kısmana gelip
Bulk generate aliases for terms that are not aliased ' i işaretleyerek kaydedebilirsin bütün kategoriler güncellenmiş olacak
tamam bu işlemleri yapınca urller düzeliyor ancak her kategorinin başlığında hala ''Category:a içerenler'' buradaki category yazısını nasıl değiştireceğimi bulamadım. bu şekilde yalnızca urller deki category yerine kategori yazabildim. başka ne yapabilirim?
Oradakini değişitirebilmek için yönet / arayüz çevir'i kullanmalısın Category kelimesini arayıp gerekli düzenlemeyi yapabilirsinpardon direk yorum + yorum üzerine cevap verdim demekki arayüz çevir' i kullandın ve orada bu kelimeye ulaşamadın ozaman. Büyük ihtimalle sitede kullandığın temanın page.tpl sayfasında böyle bir terim geçiyordur.
kullandığın temanın page.tpl'sinde bu terimi aramayı denermisin.
page.tpl de değil ama template.php dosyasında bulup değiştirdim. teşekkür ederim kamil.