Skip to Content
Ziyaretçi, Pzt, 13/04/2009 - 21:22 tarihinde.

Arkadaşlar türkçe olarak hazırladığım sitemi ingilizceye çevirdim. Tabii site ayarlarından .. Fakat içeriklerimin altındaki ''yeni yorum ekle'' ve ''devamını oku'' yazıları türkçe olarak kaldı. Bunları nasıl ingilizceye çevirebilirim? Teşekkürler...

bolanka, Sal, 14/04/2009 - 16:08 tarihinde.

Problemi hala çözemedim arkadaşlar.. Eminim basit bir çözümü vardır. Ama kodlardan hiç anlamıyorum. Bir yerde değişiklik yapacaz ama nerde...

kamil, Sal, 14/04/2009 - 16:15 tarihinde.

siteni bir kaç dilde mi kullanıyorsun... ön tanımlı dil hangisi ?

bolanka, Sal, 14/04/2009 - 20:21 tarihinde.

site aslında ingilizce olacak. Ama tasarlarken zorlanmayayım diye türkçe dil paketini yüklemiştim. Şimdi tasarımda az çok istediğim yerdeyim. Bu yüzden siteyi dil ayarlarından ingilizce ye çevirdim. Herşey ingilizce oldu. Sadece ilk mesajda bahsettiğim yerler türkçe kaldı..

kamil, Sal, 14/04/2009 - 23:42 tarihinde.

gerçek ilginç bir sorun çözümsüz değil tabiki birçok çözüm yolu var ama beni düşündüren nasıl böyle bişey olduğu. :D

sorun eğer içeriğini çoklu dil detekli ayarladıysan ve o içerikleri türkçe seçili olarak girdiysen belki bunun sebebi bu olabilir ama emin değilim

çözüm yolları 1. sitenin yönetim panelinden "Arayüzü çevir" bölümüne girip Aranılacak Terim: alanına sitende gözüken ör: "yorum ekle" olarak yazıp, dil seçeğinede ingilizce olarak seçerek aramayı yap, ve istediğin şekilde düzeltebilirsin

2. drupal son sürümdeki dil dosyalarını tekrar yükleyebilirsin..

yinede sorunu çözemezsen tekrar yardımcı olmaya çalışayım.

bolanka, Çrş, 15/04/2009 - 20:13 tarihinde.

Şimdi dikkat ettim. Sadece yeni yorum ekle kısmı değil. Bir çok alan hala Türkçe.. Örneğin;

Add Story
You can add a story too...
Makale
Makale kullanıcılara herhangi bir konuda bilgi vermek için kullanılabilecek genel amaçlı bir içerik türüdür. Haber, duyuru ve hatta blog yazmak için de kullanılabilir. Makale türü, varsayılan ayarlar olarak kullanıcı yorumlarına açık olup, site anasayfasında özet biçiminde görüntülenir.
Panel
A panel a page layout broken up into rows and columns.
Sayfa
Yapı olarak makaleye benzese de bir sayfa genellikle zaman içinde sık sık değişmeyen içerikler için kullanılır. Örneğin bir sitenin "Hakkımızda" bölümü gibi. Sayfa türü, varsayılan ayar olarak kullanıcı yorumlarına kapalı olup, sitenin anasayfasında özet biçiminde görüntülenmez.

şeklinde bir içerik oluştur sayfam var. AddThis eklentisi kullanıyorum. Onun da bir kısmı Türkçe kalmış.

Arayüzü çevir kısmından 'yeni yorum ekle' yi yazıp ingilizcede aratıyorum. Hiçbirşey bulamıyor. Drupal sitesinden 6.10 yeni bir drupal indirdim. Ama onda da dil dosyaları nerede var? Hangilerini yüklemeliyim bulamadım. İlginiz için teşekkür ederim...

ekleme: Yukarıda alıntıladığım kısımda add story içerik tipini ben tanımlamıştım. Zaten ingilizce değerler girmiştim. Panel içerik tipi de panel eklentisiyle geldi. Diğer Türkçe kalan içerik tipleri drupal ile birlikte gelenler. Önbeleği de temizlettim bu arada..

kamil, Cuma, 17/04/2009 - 15:33 tarihinde.

eğer hala sorunu çözemediysen ve bir sakıncası yoksa bilgilerini ulaştırma şansın varmı ? livkon(et).gmail.com

bolanka, Cmt, 18/04/2009 - 21:38 tarihinde.

Teşekkür ederim. İşin içinden çıkamadım ben de siteyi şimdilik kendi haline bıraktım. Localhostta drupal sistemini iyice bir öğreneyim sonra yeniden türkçe dil paketsiz bir kurulum yapacam. Zaten üye ve pek içerik yok sitede...