Skip to Content

Kullanıcı Destekli Sözlük Hazırlamak

dainty, Sal, 24/03/2009 - 11:06 tarihinde.

Selamlar,
Drupalde Ek$i sözlük benzeri bir uygulama yapabilirmiyiz? sadece yönetici başlık oluşturabilecek ve her üye bu başlık altında mesaj yazabilecek, bir de bu sayfalara ilgili içerikten CCK ile link verilebilir olması gerekiyor. Mesela kitap içerikli sitemdeki Yılmaz TEKİN - Simitçi isimli kitabının tanıtım sayfasında "okurlardan notlar" diye bir link olacak ve bu linke tıklandığında ekşi sözlük mantıklı sayfaya yönlenerek bu kitabı okuyan uyelerin yazdığı ufak notlar okunabilecek, ve isteyen üye bu sayfaya mesajını ekleyebilecek. Buna benzer bir uygulamayı nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar

onur serkan, Sal, 24/03/2009 - 14:08 tarihinde.

Drupal ile sözlük sitesi yapma konusu daha önce konuşulmuştu, hatta bazı örnek siteler de var (bkz. Sözlük çalışması için görüşler).

Link işi de sorun olmaz; sözlük sitesinde o kitapla ilgili sayfanın linkini alıp kitap sitesinde kitap tanıtım içerik türünde tanımlayacağın link alanına koyabilirsin.

dainty, Pzt, 30/03/2009 - 11:13 tarihinde.

Yönlendirdiğiniz konuyu inceledim, benim de aklımda yorum seçeneğinden faydalanmak var dı fakat kullandığım tema'da yorum bölümü içerikten ayrı olarak düzenlenmiş ve bu hali düşündüğüm içeriğe hiç gitmiyor:( Düzenleme de yapamıyorum çünkü geri kalan içerikle gayet uyumlu. Yorum kullanmadan yapabileceğim yardımcı bir uygulama yok mu? Ziyaretçi defteri tarzındaki uygulamalar da olabilir ama tek sayfaya değil ayrı ayrı oluşturduğum sayfalara kullanıcılar, mesaj ekleyecek.

onur serkan, Pzt, 30/03/2009 - 13:49 tarihinde.

İçeriklerin yorumlanmasını istiyorsunuz ama yorum alanı içerikten ayrı durduğu için onu kullanmak istemiyorsunuz. Öte yandan kullanmayacak olsanız bile yorum alanını kaldırmak ya da değiştirmek de istemiyorsunuz. Yani yorum alanı olacak ama kullanılmayacak. Kullanıcılar düşüncelerini farklı bir yolla dile getirecek ve bunlar da o sayfada yorum alanından farklı bir bölgede gösterilecek. Bu durumu kafamda tasarlamakta zorlanıyorum açıkçası :) Belki basit bir örnek ya da çizim işe yarayabilirdi.

Başlıkları kitap içerik türü ile açmak ve kullanıcıların yorumlarını alt-sayfalar olarak girmesi bir çözüm olabilir belki ??

dainty, Sal, 31/03/2009 - 11:17 tarihinde.

Yorum alanını kaldırmak istemiyorum derken, tamamen iptal etmek istemiyorum, yani diğer içerik sayfalarında yorum özelliği aktif olacak ama bu bölümde yorum kullanılmayarak farklı bir şekilde yazı girilecek. (bunu yazarken orum özelliğinin istenilen yerde kaldırılabildiğini düşünmemiştim, o yüzden karıştı:), kısacası yapmaya çalıştığım içerik türünde yorum özelliğini iptal edip ekşi sözlük tarzı, başlığa özgü mesajların girilebileceği bir bölüm hazırlamak. Anlatmak istediğim ise bu mesaj girme olayını "yorum" olarak değil de farklı biçimde yapmak. Umarım anlatabilmişimdir :)

onur serkan, Çrş, 01/04/2009 - 00:20 tarihinde.

Yorum özelliğini içerik türü bazında açıp kapatabiliyorsun; dolayısıyla bu sorunun bir kısmını çözüyor. Diğer kısmı için de şöyle birşey yapılabilir: kitap eklentisinin sunduğu alt-sayfa ekleme özelliği veya CCK ile birlikte gelen nodereference özelliği kullanılarak birbiriyle bağlantılı içerikler oluşturulabilir. Daha sonra da bir görünüm ile herhangi bir sayfa ile bağlantılı olan diğer içerikler o sayfanın altında listelenebilir.

dainty, Çrş, 01/04/2009 - 15:02 tarihinde.

Sanırım dşündüğüm gibi yapamayacağım:( peki sadece kendi oluşturduğum bir içerik sayfasında yorum bölümünün tasarımını değiştirmek mümkün mü? avatar ve tarih bilgileri gibi, ama diğer içeriklerdeki yorumlar eskisi gibi kalmalı.

onur serkan, Cuma, 03/04/2009 - 15:38 tarihinde.

Mümkün olduğunu söyleyebilirim çünkü bunun bir örneği var (Advanced Forum, forum yorumlarını normal içerik yorumlarından farklı gösteriyor).

Alternatif uygulama fikirleri:

1. Nasıl içerik türüne özel temalar için node-icerik_turu.tpl.php kullanılıyorsa içerik türüne özel yorumlar için de comment-icerik_turu.tpl.php kullanılabilir.
  2. Standart comment.tpl.php dosyasının başında aşağıdaki gibi bir kod kullanarak belirli bir içerik türü için (örnekte blog içerik türü için) ayrı tema kodları kullanılması sağlanabilir.
    <?php $node = node_load($comment->nid); if ($node->type == 'blog') { ?>
    <!-- blog yorumları için kullanmak istediğin tema kodu -->
    <?php } else { ?>
    <!-- diğer içerik türleri için kullanılacak tema kodu (burada standart comment.tpl.php kodunu değiştirmeden kullanabilirsin) -->
    <?php } ?>
dainty, Çrş, 08/04/2009 - 08:49 tarihinde.

Çok teşekkürler Onur Serkan, sayende bunu da çözdüm sayılır :) bazı yöntemler aklıma gelse de buradan bir cevap gelmeden deneyesim gelmiyor :) İyi çalışmalar.