private messages eklentisi ile ilgili
selamlar. private messages eklentisini kurdum. özel mesajlaşma menü linki yaptım. kullanıcılar birbirine özel mesaj gönderebiliyor. avatarla da destekledim. iyi oldu. sorum şu:
üyeye mesaj attığımızda ya da üyeler birbirine mesaj attıklarında anasayfada yeni mesajınız var gibi yani özel mesajlaşma linkinin yanında yeni gibi bir şey nasıl yapabilirim? yani özel mesajlaşma linkine tıklamadıkça yeni mesaj gelip gelmediği anlaşılmıyor. çözüm yöntemi var mıdır?
- Yeni yorum ekle
- 337 kez okundu

Hatırladığım kadarıyla eklentinin ayarlarında "agressive notification" ile ilgili bir ayar vardı; bu ayar seçili olduğunda (kullanıcılar tercihlerini profillerinden değiştirebiliyorlar) kullanıcıya gelen yeni mesajlar varsa, kullanıcı sitenin hangi sayfasına giderse gitsin sayfanın üst kısmında "mesajınız var" şeklinde bir uyarı gösteriliyor. Ayrıca eklentiyle birlikte gelen bir blok olması lazım, orada da yeni mesajların sayısı gösteriliyordu.
private messages ayarlarında sadece bir sayfada kaç tane mesaj gösterilebileceği ayarı var.
izinler bölümüne baktım orda da bunlar var.
administer privatemsg settings
read all private messages
read privatemsg
write privatemsg
son ikisi işaretli.
kullanıcı ayarlarında da göremedim.
tema ayarlarında da göremedim. ?
6.x sürümü için olanını henüz denemedim ama 5.x lerde standart kurulum ayarları ile birlikte geliyordu.
Evet, ben de henüz 6.x sitelerimde kurmadım PM'i. Bu söylediğim 5.x'te böyleydi, 6.x'te nasıl ben de bilmiyorum.
6x sürümünde Privatemsg links adlı bir blok geliyor. Bu blok içerisinde,
* All messages (1)
* Gönderilen Mesajlar
şeklinde linkler geliyor. Yeni mesaj geldiğinde All messages da gelen mesajlar numaralandırılıyor. Ama bunların görülebilmesi için sayfanın yenilenmesi gerek ki bu da bu module için büyük eksiklik bence.