DDB'de içeri aktarım sırasında karakter kodlaması hatası
Ziyaretçi, Pzr, 08/03/2009 - 15:05 tarihinde.
Editör Notu: Soru DDB: Slideshow dersinin 2. aşaması olan Yeni Sunum İçerik Türünü Oluşturma sayfasından taşınmıştır. Lütfen derslerle ilgili destek taleplerinizi yeni forum konusu açarak dile getiriniz.
---
"Not: Kodda Türkçe karakterlerde sorun olursa karakter kodlaması olarak utf-8'i seçin."
yazmışsınız. ben bunu yapıp yükledim ama değişmedi. veritabanından mı acaba problem.? dreamviewer de utf-8 yapmıştım.
- Yeni yorum ekle
- 819 kez okundu

Karakter kodlamasını tarayıcınızın menüsünden değiştiriyorsunuz. Dreamweaver ile herhangi bir işiniz yok. Ayrıca "yapıp yükledim ama değişmedi" demişsiniz; tam olarak değişmeyen nedir? Veritabanı ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum.
utf-8 e çeviremedim. tarayıcıdan seçiyorum ama yinede bozuk çıkıyordu. ben de adım adım yazdıklarınızı yaptım. neticede slideshow oluştu. ama resimler gözükmüyor. sunum adlı içerik türüne yüklediğim iki içeriğe tek tek girince resimler gözüküyor. sadece slideshow da gözükmüyor. resimdeki gibi. 3 defa kontrol ettim hiçbir adımı atlamadım. başka bir yerden ayar mı yapmam lazım.?
Buradaki "resim sorunu çözümü" başlıklı yorumda bahsettiğim resim sorununundan ve çözümünden haberiniz var mıydı? Buna rağmen mi çalışmadı yoksa?
custom klasörünü temanın içine kopyalamıştım. orda bir problem olmadı. başka bir olasılık var mı? neden resimlerin gözükmediğine dair. ya da bakmam gereken ayarlar nerelerdir? teşekkürler.
Custom klasörünü zaten tema klasörüne kopyalıyorsun ama benim anlatımda ilk verdiğim tema dosyalarını geliştiriciler değiştirdikleri için bir uyumsuzluk vardı. Ben de bunun üzerine linki değiştirerek kendi kullandıklarımı ekledim. Sen hangisini kullanıyorsun şimdi?
buradaki çözüm yazan yerdeki tırnak içerisindeki linkten yapmıştım. doğru yerden aldım sanırım. bu arada mulpo tema ve drupal 6.10 la localde yapıyorum. içerik türüne resim eklediğimde resimler gözüküyor sadece slideshow olan yerde resimler gözükmüyor.
Öncelikle sorunun temayla bir ilgisi olup olmadığını anlamak için bu işlemleri Garland temasında yapın. Orada da görünmüyorsa şu alıntıladığım işlemi yapıp sonuçlarını buraya aktarın. Ek olarak template.php dosyasına eklediğiniz yeni kodlara da ihtiyacım var.