DDB tema düzenlemesi
Baslikta belirtilen: http://drupaldersleri.org/ders/564/6-tema-duzenlemesi.html
Degisiklikleri eksiksiz yaptim. Görünüm ve alanadlari isimlerine sadik kalmistim o sekilde degistirdim. (preprocess_functions.txt) ekinin üzerine isledim. template.php üzerine ekledim.
Lakin Anasayfa icinde hic bir sey gözükmüyor. Garland´da ayni ayarlar bulunmakta onda calisiyor. Bir yerde eksik var, nerde olabilir?
Sonradan bir de (preprocess_fonksiyonlari.txt) dosyasini deneyeyim dedim. Sadece Tema isimlerini degistirdim, o seferde anasayfa acilmadi yerine hata yazisi cikti:
Fatal error: Cannot redeclare themename_preprocess_ddblock_cycle_block_content() (previously declared in /home/public_html/themes/themename/template.php:680) in /home/public_html/themes/themename/template.php on line 763
Ek: Bu farkli tema üzerinde blogu baska alanlarda göstermeyi denedim, cikiyor lakin bozuk bir bicimde hepsi birbirine girmis vaziyette.
- Yeni yorum ekle
- 441 kez okundu

Preprocess fonksiyonlarının başlıklarında yer alan themename kısımlarını tema adıyla değiştirmemidin mi yoksa hatayı buraya aktarırken örnek olsun diye mi öyle yazdın?
Örnek olsun diye yazdim. ama tema ismi de gerekiyorsa onu da belirtebilirim.
Template.php dosyasına fonksiyonları ikinci kez kopyaladıktan sonra site önbelleğini silmediysen sorun çıkarmış olabilir.
Template.php'ye eklediğin kodların son halini ve aşağıda belirtilen çıktıları verirsen bir yanlış olup olmadığına bakabilirim:
Yeniden selam,
Bu denemeyi yaptigim tema calismasinin pek de iyi kodlanmadigini farkettim. Onun icin yeni bir tema buluna kadar az zaman gecti. Anlatimlarda yazilanlari dogru yaptigimi saniyorum, söyle ki yeni buldugum tema üzerinde modülü kolayca calistirabildim.
Ancak üc husus var sormam gereken, bunlar;
1. Asagida ekledigim resimde görüldügü gibi, "Kısa Başlık:" yazisi taban rengi beyaz olarak gözüküyor. Yazisi da beyaz oldugu icin serit gibi bir sey gözüküyor. Kisa basligin taban rengini nasil düzeltebiliriz?

2. Modülün anasayfa görünümünde, boyutunu degistirmek mümkün mü, biraz genislik ve yüksekligi nasil veririz?
3. DDB ile iliskilendirilmis node iceriklerinde DDB icin eklenmis resim, ana metin iceriginin altinda cikiyor. Bunu nasil tam ters yapabiliriz? Yani DDB Slideshow görünümünde bir konuya girince, önce resim altinda ana icerik yazisini göstermek.
1. hatayi düzelttim, tabana transparent degeri verdim.
2. boyutlari degistirsem de acayip bir sekilde aliyor, komple enleme ve boylamasina degisiklik yapamadim.
3. dikkat etmemisim; onu da düzelttim.
Suan icin tek sorun 2 nolu sorunda,kurcalamaya devam edicem. Önerin varsa bildirirsen sevinirim.
Genişliği değiştirilmesi gereken elemanlar şunlarmış (upright40 şablonu için):
Bir ek sorun vardi, bütün modüleri silip tekrar kurarak cözdüm. Hazir bu yazim burada kalacakken, güncel bir sorunu yazayim, belki birilerine yardimci olur.
Hata mesaji: This content type has inactive fields. Inactive fields are not included in lists of available fields until their modules are enabled.
imagefield 6.x-3.1 iceri aktarim sirasinda resim bölümü aktiv olamiyor. Bunu simdilik cözmek icin, update.php üzerinden imagefield sürümünü 6003 e indirmeniz, sorunu cözmektedir.