Skip to Content

Ddblock tema fonksiyonu

kayakentli kullanıcısının resmi
kayakentli, Cmt, 28/02/2009 - 22:37 tarihinde.

(6) Tema Düzenlemesi burda // drupal_set_message önündeki // kaldırarak tanımlı değişkenleri görebileceğimiz söylenmiş. Kaldırdım:

'Slayt'

stdClass::__set_state(array(
'nid' => '8',
'node_data_field_resim_field_resim_fid' => '8',
'node_data_field_resim_field_resim_list' => '1',
'node_data_field_resim_field_resim_data' => 'a:0:{}',
'node_data_field_resim_nid' => '8',
'node_type' => 'slayt',
'node_title' => 'Harika Yaradılış Örnekleri',
'node_revisions_body' => 'Tefekkür, Allah\'ın yarattıklarını düşünmek demektir.',
'node_revisions_format' => '1',
'node_created' => '1235846935',
))

şeklinde geldi. O zaman tema fonksiyonumda hangileriyle hangilerini değiştireceğim?

onur serkan kullanıcısının resmi
onur serkan, Pzt, 02/03/2009 - 14:11 tarihinde.

İçerik türünde kısa başlık ve kısa gövde için kullandığın alanlar yok herhalde. Yukarıdaki koddan görünen sadece başlık, gövde ve resim kullanıyorsun ve de resim alanı için node_data_field_resim_field_resim_fid değişkeni verilmiş. Bu yüzden preprocess fonksiyonlarında resim alanı için kullanılan
$result->node_data_field_pager_item_text_field_image_fid değişkenini
$result->node_data_field_resim_field_resim_fid ile değiştirmen gerekiyor.

kayakentli kullanıcısının resmi
kayakentli, Çrş, 04/03/2009 - 20:19 tarihinde.

Şimdi kendi alanlarımı boşverdim. Dersteki alanlar üzerinden çalışayım dedim. Sadece field_sunum_resim alanı yerine daha önce açmış olduğum field_resim alanını kullandım.

Views export dosyasında "field_sunum_resim" leri "field_resim" ile değiştirdim. Sonra tema fonksiyonunda aynı şekilde "field_sunum_resim" leri "field_resim" ile değiştirdim. Sonuçta slaytı hatasız gösterebildim. Fakat resimler gözükmedi. Acaba başka nerelerde değişiklik yapmalıyım ki resimler de gözüksün? Olmazsa birde sunum_resim alanıyla deneyeceğim.

onur serkan kullanıcısının resmi
onur serkan, Per, 05/03/2009 - 17:31 tarihinde.

Şurada yazmış olduğum "resim sorununun çözümü" başlıklı açıklamayı görmüşmüydün?