Skip to Content

X kadar içerik ekleyen üye üst role yükselsin?

kayakentli kullanıcısının resmi
kayakentli, Sal, 10/02/2009 - 01:32 tarihinde.

Başlıkta da özetlediğim üzere A içerik türünden X kadar içerik ekleyen üyeyi otomatik olarak bir üst role nasıl yükseltebiliriz?

onur serkan kullanıcısının resmi
onur serkan, Sal, 10/02/2009 - 21:37 tarihinde.

User Stats eklentisinin proje sayfasında yazdığına göre kullanıcının gönderi sayısı (user stats'ın tuttuğu bir istatistik) belirli bir limiti geçtiğinde Actions ve/veya Rules entegrasyonu sayesinde kullanıcıya yeni rol atamak mümkün olabiliyormuş.

kayakentli, Çrş, 11/02/2009 - 04:58 tarihinde.

User Stats eklentisini kurdum. Fakat dediğiniz gibi belli bir sayıda içerikten sonra bir üst role geçiş için bir ayar bulamadım. Bu nasıl olacak? Site ayarları > Eylemlerden yeni bir eylem mi oluşturmalıyım? Fakat eylemler arasında bununla alakalı bir eyleme rastlamadım.

onur serkan, Çrş, 11/02/2009 - 15:57 tarihinde.

Öyle bir ayar zaten olmaz; User Stats muhtemelen kullanıcı gönderi sayısıyla ilgili bir trigger (tr: tetik) ve de kullanıcı rolü değiştirmeyle ilgili bir eylem sunuyordur. Eylemler kısmından eylemin detaylarını girip Tetikler kısmından da bunu bir tetik ile bağlamak lazım. Ancak eklentiyi kullanmadığımdan sunduğu tektik ya da eylemler hakkında bilgim yok. Yalnız şuanda herhangi bir eylem göremiyorsan belki de Rules eklentisini kurman gerekiyor olabilir. Rules, çekirdekteki Actions (eylemler)'in gelişmiş versiyonu.

kayakentli, Per, 12/02/2009 - 02:54 tarihinde.

Rules eklentisini de kurdum. Eylemlerde,

• Unpublish comment
  • Publish post
  • Unpublish post
  • Make post sticky
  • Make post unsticky
  • Promote post to front page
  • Remove post from front page
  • Save post
  • Block current user
  • Ban IP address of current user

"Yeni bir gelişmiş eylemi kullanılabilir kıl"
da:

• Anahtar kelimeleri içeren yorumları yayından kaldır...
  • Change the author of a post...
  • Unpublish post containing keyword(s)...
  • Kullanıcıya bir ileti gönder...
  • E-posta gönder...
  • URL'ye yönlendir...
  • Display a tokenized message to the user...
  • Send tokenized e-mail...
  • Redirect to a tokenized URL...

sadece bunlar var. Bunlardan birinin user stats ile bağlantılı olduğunu sanmıyorum. Ve rules eklentisi ile Add a new rule dediğimde bunlar var:

• Comment
  • After publishing a comment
  • After unpublishing a comment
  • Comment is being viewed
  • Güncellenmiş bir yorum kaydedildiğinde
  • Yeni yorum eklendiğinde
  • Yorum silindiğinde
  • Node
  • After deleting content
  • After saving new content
  • After updating existing content
  • Content is going to be saved
  • Content is going to be viewed
  • System
  • Cron maintenance tasks are performed
  • User is going to view a page
  • Taxonomy
  • After saving a new term
  • After updating a term
  • User
  • User account details have been updated
  • User account has been created
  • User has been deleted
  • User has logged in
  • User has logged out
  • User page has been viewed

Sanırım zaten eylemlerde hazır olarak gelmiş bir "Publish post" eylemi var. Yani yeni eylem eklemeye gerek yok. Şimdi "10 adet program içerik türünde yayınlanmış düğüm" ekleyen üst role çıkacak. O yüzden Add a new rules > Event kısmından "After Saving New Content" i seçtim. Aslında aradığım "After Publishing a content" ti. Sonra açılan sayfadan Add an action dedim. " Add user role" ekledim. Role kısmından üsr rolü seçtim.

Eksiklik olarak ben 10 adet yayınlanmış içerikten sonra kullanıcının üst role yülselmesini istiyorum. Bunu nasıl belirteceğim. Acaba yukardaki gibi ayar yapınca bir içerik kaydedilince mi üst role yükselecek?

Bir de sanırım Drupal'de aynı forum sistemlerinde olduğu gibi üyelere içerik sayısı miktarınca rütbe atıyordu. Bu hangi modüldü? Ve bu modül rollere göre mi çalışıyordu?

onur serkan, Per, 12/02/2009 - 15:44 tarihinde.

Baştaki açıklamayı atlamışım; bu özellik eklentinin dev versiyonunda varmış sanırım.

Bir de sanırım Drupal'de aynı forum sistemlerinde olduğu gibi üyelere içerik sayısı miktarınca rütbe atıyordu. Bu hangi modüldü?

Ben de böyle birşey hatırlıyorum ama bulamadım şimdi; yine de bunun User Points ile de yapılabileceğini sanıyorum.

kamil kullanıcısının resmi
kamil, Per, 12/11/2009 - 03:15 tarihinde.

Bu işlemi başarmış olan varmı acaba ,

örnek yeni üye 20 yorumdan sonra belli bir role sahip olacak ve bu role sahip oldukdan sonra yorumları otomatik yayınlanacak.

fazla kafa karıştırmayan cümle . = "üye 20 yorumdan sonra yeni role sahip olacak" Bunu başarmış olan yada yolunu bilen varmıdır.

gdag kullanıcısının resmi
gdag, Per, 12/11/2009 - 11:28 tarihinde.

User Points ile mümkün sanırım.

gdag kullanıcısının resmi
gdag, Per, 12/11/2009 - 14:59 tarihinde.

User Titles eklentisi tam çözüm gibi

kamil, Per, 12/11/2009 - 15:30 tarihinde.

hocam modülü kurdum ama, benim istediğimle bek alası olduğunu göremedim.

bu daha çok forumlardaki rütbe sistemi gibi sanırım ama bunun izinle bir alakası olduğunu göremedim

onur serkan, Per, 12/11/2009 - 20:08 tarihinde.

User Stats + Rules ile yapılabiliyormuş; burada bir açıklama var. User stats, Rules ile kullanılabilen, "kullanıcının içerik sayacı arttığında (user post count increased)" tetiği sunuyor sanırım. Bunu sayısal karşılaştırma (numerical comparison) ile birleştirince, sayacın belli bir değerin üstüne çıkması durumunda "kullanıcı rolü ekle (add user role)" eylemini çalıştırmak mümkün oluyormuş.

kamil, Cuma, 13/11/2009 - 02:14 tarihinde.

malasef olmadı

yine bu konudan devam etmek istiyorum çünkü başlık benim aradığımla birebir aynı diyebilirim.

şimdi ben user stats'ı sorunsuz çalıştırtım modül ile birlikte gelen views sayfasından bakıyorum, istediğim gibi kullanıcının post sayısı artıyor. şimdi sıra geldi rules modülüyle istediğim post'a gelene "a" rolünü atamak

Onur serkan'nın yardımlarıyla ve bahsedilen sayfadaki anlatımla uygulamaya çalıştığım adımlar.

senaryo : normal üyelerin yorumları onay kuyruğuna düşecek, ama 10 yorum yazabilmiş (daha önce 10 yorumu onaydan geçmiş) üyelerin 11. ve sonraki yorumları onaysız yayınlanacak.

bunun için kayıtlı kullanıcının izinlerindan onaylanmadan yorum yaz seçeneği kaldırıldı.

yeni açılan "a" rolüne onaylanmadan yorum yaz izni aktif edildi.

Triggered rules * Add a new rule

Label= ör(yorumlarının yayınlanmasına onay gerekmeyen üye)
event= user post count increased

ve kaydet

Add a condition
numerical comparison
Number 1: [user:post-count]
işlem = büyüktür
Number 2 = 10

ve kaydet

Add an action

add user role "a" rolü seçip kaydet

yaptığım işlemler bu kadar. Ama sonuç vermedi. bir yerde eksik birşey olmalı.

Eğer imkanı olan arkadaşlar varsa test etmlerini rica edeceğim. yada adımlarda bir yanlışlık varsa benim gözümden kaçan.. Evet belki çok önenli bir şey değil ama yinede neden çalışmadığı bulmakda fayda var ileride başka bir amaçlada kullanılabilecek bir özellik diyebilirim

onur serkan, Cuma, 13/11/2009 - 15:03 tarihinde.

Uygulamada bir sorun yok gibi fakat şunlardan emin misin:
- A rolündeki üyeler gerçekten de onaylanmadan yorum yazabiliyorlar mı? (sorun izinlerde olabilir)
- 10'dan fazla içeriği olan ve A rolünde olmayan bir üye, yeni bir içerik oluşturduğunda A rolüne sahip oluyor mu? (sorun kullanımı yanlış anlamada olabilir)
- Sadece "rol ekleme" eylemi mi çalışmıyor; aynı tetik ve koşulu kullanarak farklı bir eylem çalıştırabiliyor musun? Örneğin 10'dan fazla içerik giren kullanıcıya mail göndermek gibi. (sorun rol ekleme eyleminde olabilir)
- Farklı bir tetik kullandığında ya da aynı tetiği herhangi bir sayısal koşul olmadan kullandığından kullanıcılara rol ekleme eylemi çalışıyor mu? (sorun tetikte ya da koşulda olabilir)

kamil, Pzt, 16/11/2009 - 12:44 tarihinde.

- A rolündeki üyeler gerçekten de onaylanmadan yorum yazabiliyorlar mı? (sorun izinlerde olabilir)

izinlerde bir problem yok üyelerin yorumu onaya düşüyor. a rolündekilerin direk yayınlanması lazım :D izinler bu şekilde. ama üye'ye baktığımda hala "a" rolüne atanmamış olmasından dolayı izinlerle ilgili bir sorunum yok sanırım.

- 10'dan fazla içeriği olan ve A rolünde olmayan bir üye, yeni bir içerik oluşturduğunda A rolüne sahip oluyor mu? (sorun kullanımı yanlış anlamada olabilir)

benim yapmaya çalıştığım rules içerik üretmeye değil yorum gönderme ile alakalı, işde ne kadar yorum gönderirsem göndereyim üye hala kayıtlı kullanıcı gözüküyor "a" rolüne atanmıyor

diğer iki madde için şuanda birşey diyemiyorum, açıklamalar için teşekkürler.

onur serkan, Çrş, 18/11/2009 - 18:49 tarihinde.

İlki için; bir test kullanıcısını A rolüne geçirip o hesaptan yorum yazmanı tavsiye ederim. Bakalım yorum onaya kalmadan yayınlanacak mı.

İkincisi için; ben içerik gönderme işlemi için yazmışım ama aynısını yorum gönderme için de test edebilirsin.

Üçüncü ve dördüncü testler de sorunun kaynağını tespit etmek açısından önemli.

Bunlara ek olarak, tetik için "user post count increased" yerine yorum göndermeyle ilgili tetiği kullanmayı da deneyebilirsin.

kamil, Per, 19/11/2009 - 23:33 tarihinde.

benzer bir mantık yaptım oda başarısız sonuçlandı.

ilk olarak izinle ilgili işlem yaptım şöyleki.

abc kategorisini misafir ve kayıtlı kullanıcılar göremiyor. sadece "özel üye" rolüne sahip üyeler görebiliyor.

buraya kadar her şey tamam. şimdi sıra geldi bu rolün otomatik atanmasını sağlamak. bunun için 3 forum gönderisi yapan üye "özel üye" rolüne atacanak.

bunun için yaptığım işlemler bir öncekiyle aynı
event= user post count increased
Add a condition
numerical comparison
işlem = büyüktür
Number 2 = 3

ve kaydet

Add an action

add user role "özel üye" rolü seçip kaydet.

bu işerimi yaptım. ama sonuç yine değilmedi :d bunu yapmadan önce rules'in ayar kısmandaki her seçeneği aktif ettim. ve üye her yeni forum konusunu gönderdiğinde şu açıklamalarla karşılaştı belki buradan bişey çıkartabiliriz.

0 ms "User post count increased" has been invoked.
0.092 ms Executing the rule "özelüy" on rule set "User post count increased"
0.741 ms Loaded variable "User who's statistics have changed"
2.128 ms Condition "Numeric comparison" evaluated to FALSE.
2.182 ms Evaluation of "User post count increased" has been finished.
ystydrtyhryh başlıklı Forum konusu içeriği oluşturuldu.

0 ms "User post count increased" has been invoked.
0.086 ms Executing the rule "özelüy" on rule set "User post count increased"
0.748 ms Loaded variable "User who's statistics have changed"
2.091 ms Condition "Numeric comparison" evaluated to FALSE.
2.146 ms Evaluation of "User post count increased" has been finished.
asdsadsad başlıklı Forum konusu içeriği oluşturuldu.

buna benzer açıklamlar

onur serkan, Cmt, 21/11/2009 - 15:32 tarihinde.

Sorun şurada:
Condition "Numeric comparison" evaluated to FALSE.
Yani koşul sağlanmıyor. Yazdıklarına baktığımda şöyle birşey farkettim:

Koşul: user:post-count > 3

Bu koşulun sağlanması için üyenin en az 4 adet yazısı olması lazım; ama sen 3 yazısı olanlara atama yapılmasını bekliyorsun. İstediğini elde etmek için, işlemi "büyük eşittir" ya da değeri 3 yerine 2 olarak değiştirmen gerekir.

kamil, Cmt, 21/11/2009 - 16:16 tarihinde.

hocam gerçekten bir anlam veremedim ben bu işe zaten

işlem = büyüktür
Number 2 = 3 şeklinde ayarlı bu dediğinizlede alakalı durum yok. çünkü kullanıcı 3 değil şuanda 10-20 tane yazısı var :D

3 den büyüktür' e ayarlı yani

onur serkan, Cmt, 21/11/2009 - 16:24 tarihinde.

Token actions eklentisi etkin mi?