panels ile webform gösterimi
skorp, Per, 05/02/2009 - 00:00 tarihinde.
Herkeze slmlar,
arkadaslar sorunum su, panel kurulu , webform ile yeni bir form olusturuldu, cck ile yeni bir content type (icinde iki textfield), panel ile olusturdugums ayfada yukarda textfield lerin birisi asagida solda form sagda öteki textfield .
ama sayfa bos kaliyor, panel ile olusturulmus sayfada sadece kendi yazdigimiz textler görünüyor.
Sorun nedir bilen varmi?
d6
localde deniyorum suan hepsini.
herkeze kolay gelsin.
- Yeni yorum ekle
- 486 kez okundu

yazdıklarından çok net bişey anlamadım ama şunu söyleyebilirim. panels i ben düz content için denemiştim ilk başta başarılı olamadım. html kodlarını dönüştürmekte sorun yaşıyor contentlerde. ve sonradan okumalarımda sadece views la doğru çalıştığını öğrendim. örnek olarak ilgazhacihasan.com
pek şansın yok gibi duruyor.
ne yapmak istedigimi anlatayim ozaman.
bir sayfada,
yukarida bir text field
asagisinda bir contact form onun saginda bir text field daha
bu text field ler belirli üyeler tarafindan degistirile bilinmeli.
textfield leri cck ile yeni bir content type olusturup content permission ile sorunu cöze biliyorum.
contact form u webform modulu ile olusturuyorum.
simdi tek sorun bunlarin ücünü istedigim gibi bir sayfada göstermek.
Nasil göstere bilirim bunlari istedigim sekilde, panels dogru secim degilmidir?
en kolay yolu nedir?
Webform ile CCK'yı birarada kullanmanın sebebi nedir, webform ile bu alanları ekleyemiyor musun zaten? Webform kullandığına göre amacın gönderileri kullanıcılara göstermek değil sanırım; bu durumda da bu düzenlemeyi sadece gönderi girişi için düşündüğünü tahmin ediyorum. Eğer böyleyse Panels ya da başka bir eklentiyle bu düzenlemeyi yapabileceğini sanmıyorum; muhtemelen özel tema dosyası kullanman ya da css ile şekillendirmen gerekecek.
yukardaki mesajimda bahsettigim textfield ler , input alanlari degil 3-5 satirlik yazi alanlari.
o mesaj alanlarinda cck kullanmamin sebebi dedigim gibi bazi üyelerin o alanlari degistirmesi gerekiyor o yüzden.
content permission ile erisim izinlerini ayarliya biliyorum böylelikle
asagida resim ekliyourm buna benzer bir sayfa yapmak istiyourm
en dogru bunu nasil yaparim.
http://drupaldersleri.org/sites/default/files/icerikres/drupa.jpg
Peki webformun hangi özelliğinden yararlanıyorsun bu sistemde? Yani tamamını CCK ile yapmanın önündeki engel nedir?
Ayrıca bir de şu soru yanıtsız kalmış, biraz daha açık sorayım: içerik giriş formunu mu şekillendirmek istiyorsun yoksa girilen bilgilerin gösterildiği sayfaları mı?
cck ile mail gönderilen bir form yapa biliyormuyum, ayni anda girilen bilgiler tabiki db yede kayit edilmesi lazim?
son soruna bir yanit yazdim ama sonra yanlis anlasilir diye sildim ve simdi söyle anlatmaya calsicagim.
Bir iletisim sayfasi düsün, üstü ve yaninda bir yazi olan.
yani sonucta siteyi ziyaret edenlerin göre bilecegi bir sayfa.
burdaki iletisim sayfasi gibi bir tek üstünde ve saginda baska yazilar, o yazilar belirli gruplar(role) tarafindan degistirile bilinicek. bide iletisim formumda daha cok alan var.
anladığım kadarıyla bir sürü sütun olsun ve webformsla da kullanıcı kontrollü yani orasına burasına ellenebilir bir form yapmaya çalışıyorsun. ve panels aslında bu içeriğin yanında üstünde sağında solunda bişeyler göstermek için ideal. sadece panels doğru düzgün sadece "node" olan içerikleri gösteriyor. bu da "views" un içine gömerek oluyor.
http://drupal.org/node/139172 adresinde anlatıyorlar gibi nasıl yapılacağını sona doğru. umarım işine yarar.
panels de bişey kullanmak için ya blok ta ya da views da bir şekilde göstermek gerekiyor yoksa verimli kullanılamıyor aslında. aklımızda bulunsun.
Çekirdekte gelen Trigger ve Actions özellikleri sayesinde siteye içerik girildiğinde mail ile bildirilmesini sağlayabiliyorsun ama webform kullanmadığım için oradaki mail seçeneklerinin ne kadar detaylı olduğunu bilmiyorum.
Bu arada vanmemet'in söylediklerine ek olarak Panels'te CCK ile oluşturduğun alan gruplarını yerleştirmek mümkün; bu yüzden istediğin gibi bir yerleşim yapılabilir diye düşünüyorum. Ayrıca Composite Layout eklentisine de bir göz at istersen.