Skip to Content

Adsense kurulumu ve reklamların yöneticiye gösterilmemesi

zerdust, Çrş, 28/01/2009 - 12:01 tarihinde.

Adsense eklentisini kurarak sitemde blok içinde adsense reklamlarını kulanmak istiyorum.
Geçen yılarda drupal 4.x ve 5.x sürümlerinde deneme amacıyla yaptıgım kurulumlarda yanlış hatırlamıyorsam blok ekle kısmında adsense kodlarını herleştirip ful html işaretleyince adsense kolaylıkla gösteriliyordu. ama 6.x sürümüyle beraber bu özellik yok veya ben nasıl oldugunu çözemedim. Bu sorunu çözmek için adsense eklentisini kurdum ama bazı sorunlar yaşıyorum. Sanırım bu sorunlarıda adsense eklentisinin nasıl kullanılacagını bilmememden kaynaklı.
Zamanı olan bir arkadaş adsense eklentisini nasıl ayarlamam gerektiğini anlatırsa büyük bir iyilik yapmış olur.

İyi çalışmalar

onur serkan, Çrş, 28/01/2009 - 13:27 tarihinde.

Özetle şöyle:

1. Adsense eklentisini yükleyip, Adsense Core ve Managed Ads'i etkinleştirin.
  2. Yönet » Site ayarları » AdSense » Publisher ID'den Google Adsense hesabınıza ait ID değerini girin.
  3. Google Adsense'den sitede yayınlamak istediğiniz reklam birimlerini oluşturun.
  4. Yönet » Site ayarları » AdSense » Managed Ads'den sitede yayınlacağınız her reklam birimlerinin sayısına göre kaç adet blok kullanmak istediğinizi belirtin.
  5. Blok Yönetim sayfasına gidip Adsense eklentisi tarafından oluşturulan blokların ayarlarını yapıp yayınlayın. Ayar sayfalarında reklam boyutunu (Ad-format) seçmeyi ve Google'da oluşturduğunuz reklam birimine ait olan AD Slot ID'yi girmeyi unutmayın.
zerdust, Per, 29/01/2009 - 02:11 tarihinde.

söylediğiniz yolu takip ediyorum ama bazı sıkıntılar var.

Özetlemek gerekirse;

4 adıma kadar söylediklerinizi yapıyorum ve bir sıkıntı görünmüyor.

5. adımda blok ayarlarından Ad-format ve AD slot ID ayarlarını yapmama ragmen sitede yerleştirdigim blokta sadece blok başlıgı görünüyor.

Google AD Slot ID degeri oluşturulan reklam içindeki google_ad_slot = "xxxxxxxxxxx"; bu deger sanırım ve ben burdaki "xxxxxxxxx" degerini blok ayarındaki AD slot ID kısmına yerleştiriyorum.

Sitede google reklamları yerine sadece blok başlıkları görünüyor.

onur serkan, Per, 29/01/2009 - 03:16 tarihinde.

Normal kullanıcı girişi yaptığınızda durum nedir?

zerdust, Per, 29/01/2009 - 10:45 tarihinde.

Normal kullanıcı ile giriş yaptıgımımda herşey normal görünüyor. Yanlız bir sorum daha olacaktı.
Reklamlar bir kutu içinde gösteriliyor. Bu kutuyu nasıl kaldıra bilirim.

onur serkan, Per, 29/01/2009 - 15:53 tarihinde.

Eklenti adminin kendi reklamlarına tıklamasını önlemek için reklamları admin'e göstermiyor. Bu bir sorun değil yani. Kutu herhalde tüm bloklara uygulanan bir css stilidir, eğer öyleyse style.css dosyasına reklam blokları ile ilgili css kodları ekleyerek kaldırmayı deneyebilirsin.

zerdust, Per, 29/01/2009 - 17:40 tarihinde.

neyse fırsatım olursa css ve temayla ilgili çalışmalar yapacagım.

İlgin için teşekkürler

bps1960, Cmt, 10/09/2011 - 22:44 tarihinde.

Merhabalar

Adsense eklentisi kurdum. bütün ayarları yaptım. Kullanıcı girişli/girişsiz tüm sayfalarda reklam çıkarken.

Ana sayfada kullanıcı girişi yapmadan reklamlar görünmüyor.

Çok uğraşmama rağmen sorunun üstesinden gelemedim..?

Sorunun kaynağı ne acaba?

ahmetburak, Pzr, 11/09/2011 - 18:25 tarihinde.

Anasayfada 3'den fazla adsense reklamı kullanıyorsan çıkmaz muhtemelen,birde blok ayarlarında gösterim için tercih edebileceğin sayfa ayarları var onları kontrol edin.kullanıcı izinlerinide kontrol edin.benim aklıma gelenler bunlar