Askerlik
onur serkan, Pzr, 05/04/2009 - 13:53 tarihinde.
Merhaba arkadaşlar. Daha önce de söylediğim gibi bu celp döneminde (327. Dönem - Nisan 2009) vatani görevimi yapmak üzere aranızdan ayrılacağım. Henüz nerede ve ne kadar süre ile yapacağım belli değil fakat bu ayın 12'sinde yani haftaya Pazar günü birliğime teslim olacağım. Detaylar belli olduğunda tekrar yazarım.
Bu arada askerdeyken site ile ne kadar ilgilenebilirim bilmiyorum. Zaten acemilik döneminde dışarı çıkamayacağım için bir ay gibi bir süre uzak kalacağım kesin. Sonrasında ise kısa dönem/uzun dönem olmasına göre değişir herhalde. Umarım benim yokluğumda siteyi sahipsiz bırakmazsınız. Eğer bu konuda sorumluluk almayı isteyenler olursa benimle iletişime geçebilirler.
- Yeni yorum ekle
- 1259 kez okundu

hayırlısıyla git hayırlısıyla gel kardeşim biz burdayız için rahat olsun ;)
Sağol Emrah. Asıl siz rahat olun, ne de olsa ben nöbet tutacağım :D
Askerdeyken bol bol düşünme fırsatım olur herhalde, bakarsın yeni fikirlerle dönerim :)
Askerlik düşünmek için ve sivil hayata dair planların çok sık yapıldığı bir çeşit hayata ara verme dönemi, güle güle git gel ne diyebilirizki... Ben de artık burada nöbetteyim :D
Hayırlısıyla vatani görevini yapıp dönmeni dilerim Onur. Yokluğunda yapabileceğim ne varsa elimden geldiğince yapmak isterim.
Umarım sıkıntısız bir askerlik dönemi geçirirsiniz, sizin birikiminiz olmadan projeler nasıl tamamlanacak bilmiyorum :) Şimdiden hayırlı teskereler diyelim :)
Sevgili Onur Kardeşim, benimle beraber sitem için yaptıkların için, emeklerin için, ve tüm katkıların için çok teşekkürler ederim. Senin gibi zeki, çalışkan, idealist ve yardımsever bir insanın askerlikde ve sivil hayatında başarılı olacağından zerre kadar şüphem yok. Bundan sonra ki tüm hayatında elimden geldiği sürece senin için yapabileceğim ne olursa söylemen yeterli... Şimdi ise sen yokken sitede basit sorulara cevap verebilirim. Ara ara bulduğum eklentileri yayınlanması için hazırlayabilirim. Drupal ile yapılan site araştırabilirim. Ve elbette ki senin yapacağın görev paylaşımında elimden geleni yaparım. Kısıtlı zamanım ve kısıtlı bilgimle ben burdayım.
Şimdiden sana hayırlı tezkereler ve başarılar diliyorum.
Kriz dönemleri fırsatları da beraberinde getirir derler ya; benim yokluğumda da başka Drupalciler bu sorumluluğu üstleneceklerdir elbette. Zaten açık kaynak yazılımın mantığında paylaşmak vardır; tabii bu paylaşımın tek taraflı olmaması lazım. Drupalciler ister site ya da eklenti tanıtımları ekleyerek, ister ders anlatımları hazırlayarak site içeriğine katkıda bulunulacakları gibi, sorunlarla boğuşan diğer arkadaşlarına da bilgileri dahilinde destek olabilirler. Buradaki herkes hayatının bir noktasında Drupal'le tanıştı ve Drupal hakkında başta hiçbirşey bilmiyordu. Ama zaman içinde hepimiz başkalarına sorarak birşeyler öğrendik ve deneyim kazandık. Drupal sürekli gelişen bir sistem olduğu için bu öğrenme süreci hiçbir zaman bitmeyecek; ama bu arada birikimlerimizi yavaş yavaş paylaşmaya başlamalıyız ki hem Drupal kullanıcı topluluğu hem de bu topluluğun toplam bilgi birikimi hızla büyüsün. Kim bilir, bugün sorununu çözmeye yardım edeceğiniz yeni bir Drupalci, bir süre sonra sizin karşılaştığınız bir soruna çözüm önerebilir. Bu yüzden fırsatınız olduğu müddetçe paylaşmaktan çekinmeyin.
Bazı rakamlar
180: Sitemizde şuanda 180 civarı kayıtlı üye var.
30: Bu üyelerden 30 kadarı anasayfadaki Views anketini yanıtladı.
15: Bunların yarısından fazlası Views eklentisinde basit ya da karmaşık kendi görünümlerini oluşturabildiklerini belirttiler.
Şimdi düşününki bu 15 kişiden her biri oluşturdukları herhangi bir görünümü kısa bir açıklamayla da olsa örnek Views uygulaması olarak anlatsa. Bir anda farklı amaçlar için hazırlanmış 15 görünüm örneği olur elimizde. Bunları inceleyen kişiler de kendi görünümlerini oluşturmaya başlarlar ve sonra onlar da kendi görünümlerini anlatırlar. Bu kısa bir süre içinde çığ gibi büyüyecektir ve muazzam bir kaynak oluşacaktır. Dediğim gibi yeterki insanlar paylaşmaya istekli olsunlar, yapılamayacak şey değil çünkü.
Konu açılmışken geçen 2-3 hafta içinde hazırladıkları ders anlatımlarıyla bu konudaki ilk adımları atan kamil ve pullsarr'a teşekkürler. Umarım bu tür paylaşımların ve paylaşımcıların sayısı daha da artar.
Şansıma istediğim gibi kısa dönem er çıktı. Acemiliği İskenderun/Hatay'da 51. Bakım Merkez Komutanlığı'nda yapacağım. Cumartesi öğleden sonra yolcuyum arkadaşlar. Tekrar görüşünceye kadar hoşçakalın...
Kardeş hayırlı gıt gel.
Hayırlı uğurlu olsun canım kardeşim, en kısa zamanda görüşmek üzere... Kendine çok iyi bak...
Hayırlı olsun askerliğin Onur Serkan..
Hayırlısıyla gidip gelirsin inş. sizlerin sayesinde drupalle tanıştım emekleriniz çok fazla herşey için teşekkürler Onur.
Vay be 4 hafta ne çabuk geçmiş! Acemilik bitti, dün yemin töreni vardı. Artık resmen askeriz yani. Benim birlikte dağıtım olmuyormuş, diğer bir deyişle geriye kalan 4.5 aylık süreyi de İskenderun'da geçireceğim. 2 haftada bir çarşı iznine çıkabiliyormuşuz; bundan böyle 2 haftada bir görüşebileceğiz yani.
Bu arada merak edenler varsa diye askerde geçen 4 haftada neler yaptığımı şöyle bir saymak istiyorum:
şimdilik aklıma gelenler bunlar.
İşin özü temel askerlik eğitimi yanında her türlü amelelik ve hammallığı da yaptık. En azından fazla boş vaktimiz olmadığı için zaman çabuk geçmiş oldu. Bakalım bundan sonra usta asker olarak neler yapacağız...
çarşı iznini de internet kafelerde harcayacaksın demek ki :D flash belleğini bir bakkala ver orada dursun... seni arıyoruz valla... hazır gelmişken bu problemimi çözsek... if($node->type == 'icerik_tipim'){ return; } kullandım ama blok gözükmedi bu seferde....
Hoşgeldin, aziz arkadaşım. Gözlerimiz yollarda kalmıştı. İyi haberlerini duymak bizleri sevindirdi. Allah kolaylıklar versin ve en kısa zamanda evine ve sevdiklerine seni kavuştursun. Kendine iyi bak... Görüşmek üzere.
Anlaşılan 4hafta da oldukça fazla çalışmışsın onur serkan :) İsminin tekrar forumda görmek güzel, umarım ustalık dönemin daha rahat geçer
Merak ettiğim şey ordaki askerlerler arasında illaki web ile ilgilenen birileri vardır. Onlara da drupali anlatıyormusun :D
Valla burada site mevzularıyla ilgilenen pek kimseyi bulamadım. Bir arkadaş vardı ama o da geçen hafta terhis oldu gitti. Yine de gitmeden Drupal'in sözünü ettik biraz :)
Usta askerlikle birlikte ve de yeni uzun dönemlerin gelmesiyle birlikte amelelik işlerini devrettik. Artık evrak işleriyle uğraşıyorum. Ancak şimdi de nöbetlerimiz başladı. Hafta için geceleri 2 saat, haftasonu ve tatillerde gece 2 gündüz 4 saat nöbetimiz oluyor. Bu sıcakta İskenderunda gündüz nöbetleri çekilmiyor doğrusu; sırf bu yüzden tatil günlerinden nefret ettim. Bir tek 2 haftada bir çıkacağımız çarşı izin gününü iple çekiyorum. Onun haricinde hiç tatil olmasın istiyorum :)
iyi nöbetler çavuşşş, vatan bekleme sırası sende :)
az kaldı, eylülde bitiyor galiba.
Buda gelir, buda geçer Onur :) 13 yıl olmuş askerlik biteli, 13 yıldan sonra her gün asker olmak için dua ediyorum, ama alan yok :)
Merhaba arkadaşlar, artık askerliğin sonuna geldik. Bu çarşamba (ayın 16sında) eve doğru yola çıkacağım; kısmetse ertesi gün sitemize evimden giriş yapacağım. 5 ay çabuk geldi geçti desem yalan olur, ama öyle ya da böyle bitirdik askerliği. Darısı askere gidecek diğer arkadaşların başına. Çok yakında tekrar görüşmek üzere, hoşçakalın...
vay be daha dün gibi biliyom gidiyom dedigini ne çabuk bitti tabi bide sana sormak lazım :P
Hayırlı olsun...
En kısa zamanda görüşmek üzere... Güzel haberlerini bekliyoruz... Hayırlı tezkereler dilerim...
Hayirli ugurlu olsun simdiden Onur. Sagsaglim evine varmani temenni ederim.
Bunu aslinda bir sekilde toplanip islatmamiz lazim.
hadi gözümüz aydın :)
Sana askerlik mi dayanır :D koskaca drupal'ı çözmüşün :D , şimdiden hoş geldin aramıza.
darısı benim başımı :D ben şafak saymak için gün sayıyorum. Kısmet olursa aralık 10-13 de bende yolcu olacağım :D
Askerlikte sıra bize geldi. 12 Aralık saat 5 e kadar birliğe teslim olmam gerekiyor. 10 Aralıkta Nereye gideceğim, uzun mu kısa mı belli olacak.
Henüz drupal ile yeni tanışmışken askere gitmek istemiyorum yaaa :D Ama ne yapacağız. Görevimizi yerine getireceğiz.
Sitemizde Aralıkta askere gidecek olan arkadaşlarımız var mı?
Hayırlı tezkereler.
Not: Ev taşıma ve yeni başladığım iş sebebiyle bir süredir internete girmeye fırsatım olmadı; merak etmeyin, yarından itibaren tekrar aranızdayım ;)
Teşekküler...
Merhaba Onur,
Cumartesi teslim oluyorum iskenderun 51. bakım merkezkomutanlığına, yazdıklarını okudum. Umarım eğitim bize daha kolay geçer.
bir kaç sorum var zamanın olurda yanıtlarsan sevinirim.
Acemilikten sonra iş olarak ne yaptın ?
Bir mülakat vs yapıyorlar mı?
birde ben iktisatçıyım, makine vs den anlamıyorum hiç... bu bir dezavantaj mı?
son olarak tahminen kaç kişi oluruz kısa dönemler ve komutanlıkta ne kadar asker var...
biliyorsun çok heyecanlı bir dönem cevaplarsan çok sevinirim.
selamlar sevgiler
Sonuçlar açıklandı. Ben de Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na kısa dönem jandarma er olarak gidiyorum. @Mel, sanada hayırlı tezkereler...
@Mel: Oraya giden kısa dönem askerlerin sayısı 10-20 arasında değişiyor (toplamda ise yüz-ikiyüz kişi olur). Mesela bizden öncekiler 20, biz ise 10 kişiydik. Bizden öncekilerde ve bizde çoğunluk mühendis ya da elektrik-elektronik öğretmeniydi. Bakım yapılan bir fabrika gibi bir yer olduğundan özellikle böyle seçtiklerini düşünmüştüm ancak bizden sonrakiler çok alakasız meslek gruplarından çıktılar :) Aslında mesleğinin ne olduğunun çok da bir önemi olmuyor orada, yazıcı, kapı (nizamiye) görevlisi, silahçı, posta onbaşı gibi görevler veriliyor. Gerçi grup büyük olursa, revir, yemekhane gibi alanlarda da görev verebiliyorlar. Kısacası senin iktisatçı olmanın bir avantajı ya da dezavantajı olmayacaktır.
Mülakat değil de sırayla kendinizi çeşitli subay-astsubaylara tanıtma faslı olacaktır. Acemilik bittiğinde de bölükteki komutanlar sizleri yukarıda bahsettiğim görevlerden kendilerince uygun olanlara dağıtacaklardır. Belki sizin de fikrinizi sorabilirler. Hatta siz gittiğinizde bu görevleri yürüten önceki kısa dönemler, görevlerini devredebilecekleri adayları belirleyip üstlerine tavsiyede de bulunabilirler. Ben öyle yapmıştım mesela :) Ben s2/s3 yazıcısıydım. Neyin ne olduğunu zaten oraya gittiğinizde önceki kısa dönemlerden detaylı olarak öğrenirsiniz. Sizlere her konuda yardımcı olacaklardır. Biz öncekilerden öyle gördük, aynı şekilde biz de sonrakilere kapıdan adımlarını attıkları andan itibaren elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.
Oradaki 329'lara benden selam söylersin artık ;)
Çok teşekkür ederim Onur.
Tabi söylerim selamını. Verdiğin bilgiler çok iyi oldu. Küçük bir yere düştüğümü anladım. Bakım çıkınca insan bilemiyor nasıl bir yer diye...
aslında benim için öğrendiklerim yeterli ama annem çok merak ediyor, eğer zamanın olursa şu bir kaç soruyada cevap verebilirsen ailecek çok mutlu oluruz.
eve telefon açmak yada internet le haberleşmek kolay mı?
Kantinin de gerekli malzemeleri bulabiliyor muyuz? ( gerçi bir sürü malzeme aldılar ama...)
kısa dönemler başlangıçta aynı yerde mi kalıyor?
ve yemin töreni 4 hafta sonra orda mı yapılıyor yani 20 kişiye bir tören mi yapıyorlar...
tekrar çok teşekkür ederim.
istersen burdan yazarım bende küçük notlar...
saygılar sevgiler
Kantinde telefon kartları satılıyor, bu kartlarla ankesörlü telefonlardan sen arayabileceğin gibi ailen birliği arayarak seni telefona çağırttırabilir. Birlik içinde internet olayı yok. Ancak hafta sonları çarşıya çıktığında internet cafelerden girebilirsin. Bu arada tekrar bir değişiklik olmadıysa, çarşı izinleri iki haftada bir olacaktır. Acemilikte zaten çarşı izni olmuyor.
Kantinde çoğu malzeme var. Eksikleri, ilk zamanlar, çarşıya çıkan 329'lardan isteyebilirsiniz. Acemilik sonrasında da kendiniz alırsınız dışardan.
Tüm askerler aynı binada kalıyor zaten; yine de, başta, tüm kısa dönemleri aynı koğuşta toplarlar. Muhtemelen 1-2 ay içinde de farklı odalara dağıltılırsınız.
Yemin töreni 39.Mknz.P.Tug.'da yapılıyor. Siz de tören öncesi oraya birkaç kez giderek provalara katılacak ve töreni de yine orada yüzlerce kısa dönemle birlikte yapacaksınız.
Not: Gittiğin yer usta birliği olduğundan dağıtım olmuyor; yani askerliğin sonuna kadar orada kalacaksın.
iş buldun mu onur. çalışıyor musun bi yerde?
@4 STRINGS, evet Onur iş buldu, şu sıralar çok yoğun çalışıyor, siteyle ilgilenmeye fazla zaman ayıramıyor. Ancak ayda bir kaç kere bakacak kadar zaman buluyor. Sitede sorumlulukları paylaştırdığı arkadaşlar olsa da halen site admini hala Onur... Son durumlar hakkında değişikliği varsa gelince bize bilgi verirse iyi olur. Kendisini aramız da görmeyi biz de isteriz...
Onur web teknolojileri ile iligili bir iştemi çalışıyor ? sadece merak ettim
Yok, cıvata-somun sektöründeyim; pek web teknolojisi işi sayılmaz ama nerdeyse bütün mesaiyi (hatta zaman zaman öğle arasını da) pc ekranından gözümü ayırmadan geçiriyorum :) Hiç böyle söyleceğimi sanmazdım ama insan böyle bir işte çalışınca bir noktadan sonra bilgisayardan da bıkar duruma geliyormuş yani, bunu da yaşayarak görmüş oldum ne yazık ki.
Yeni iş hayatında başarılar dilerim Onur