Skip to Content

Relevant Content ile block

preper, Cuma, 16/01/2009 - 02:01 tarihinde.

Relevant content özelliği ile belli içeriklerimin sonunda alakalı içerikleri göstermek istiyorum. bir block yaptım ancak 1. bloğun yerini istediğim yere getiremiyorum. benim istediğim yorum yaz kısmından hemen önce gelmesi ve istediğim tasarımı yapabilmek. ancak böyle bir region olmadığından bloğu oraya getiremiyorum ve tüm blockların tasarımını değiştirmek istemediğimden tasarımını yapamıyorum. nasıl bir yol izlemeliyim?

onur serkan, Cuma, 16/01/2009 - 02:27 tarihinde.

Eklentinin blok yerine cck özelliğini kullanmayı deneyebilirsin; onun yerini ayarlamak daha kolay olur.

preper, Cuma, 16/01/2009 - 22:59 tarihinde.

peki sadece bu bölüm için css ayarlarını ve tasarımı nasıl yapabilirim? denedim ama tüm cck bölümleri etkileniyor sanırım. sadece bu cck field için ayrı bir tasarım yapabilirmiyim?

onur serkan, Cmt, 17/01/2009 - 01:08 tarihinde.

Tasarım senin bileceğin birşey; ben sadece şu konuda yardımcı olabilirim; belirli bir alana özel css kullanabilirsin. Bunun için field-item class'ından başka alana özel class'lar da var kullanabileceğin. Firebug ile incelediğinde görebilirsin; örneğin benim field_haber_resim adındaki fotoğraf alanım için şöyle kullanıyorum:

.field-field-haber-resim .field-item {
float:left;
}

Dolasıyla bu düzenlemeden sadece field_haber_resim alanı etkileniyor.

preper, Cmt, 17/01/2009 - 20:27 tarihinde.

teşekkürler onur, bu durumu anladım ama mesela ben her block içinde ayrı bir tasarım yapmak istiyorum css ile bunu nasıl yaparım?

örneğin;

<div id="main-content-bottom">
<div id="block-adsense_oldcode-1" class="block block-adsense_oldcode region-odd odd region-count-1 count-9">
<div class="block-wrapper">
<div class="content">
<div class="adsense">

kodu için nasıl bir css kodu düzenlemeliyim?

.block block-adsense_oldcode region-odd odd region-count-1 count-9 .block-adsense { *tasarım* } şeklinde denedim olmadı. nerede hata yapıyorum?

onur serkan, Pzr, 18/01/2009 - 00:55 tarihinde.

Denediğin css kodu yanlış olmuş; ne kadar css class'ı varsa yazmışsın; hatta olmayaları da yazmışsın. Bloğun tam olarak neyine müdahale edeceksin bilmiyorum ama genel kullanım şu şekildedir:
.block-blok_adi {//kod}
Örneğin yukaridaki örnekte verdiğin blok için bu kodu şöyle yazabilirsin:
.block-adsense_oldcode {//kod}
Bu kullanım class'ı "block-adsense_oldcode" olan div'e müdahale eder. Örneğin bu div'in altında bir link varsa ve bunu değiştirmek istiyorsan yapman gereken şu:
.block-adsense_oldcode a {//kod}

preper, Pzr, 18/01/2009 - 01:54 tarihinde.

içinde adsense kodları var, bende bloğun borderlarını kaldırmak istedim ama başarılı olamadım .block-adsense_oldcode {kod} şeklinde değişiklik yapmaya çalışsam da olmadı. neden olmamış olabilir?

onur serkan, Pzr, 18/01/2009 - 16:22 tarihinde.

Firebug ile kurcalayıp sınırları hangi elemanın koyduğunu bulabilirseniz yardımcı olabilirim.