fck editör-adsense
preper, Pzr, 11/01/2009 - 00:36 tarihinde.
fck editör'de izin verilen html kodlarını nasıl ayarlamalıyız ki içerik içinde istediğimiz herhangi biryere adsense kodu yerleştirebilelim? bu mümkün mü?
- Yeni yorum ekle
- 368 kez okundu

Adsense eklentisi kurulu sanırım. Bu durumda, kullandığınız girdi biçimini (ör: filtered html) düzenleme sayfasına gidip burada Filtreler listesinden Adsense Tag filtresini etkinleştirin. Artık bu girdi biçimi ile yazılan içeriklerde Adsense eklentisinin sunduğu adsense kodunu kullanarak reklam koyabilmeniz mümkün olacak.
evet bunu yaptım full html için ancak kodu girdiğimde gözükmüyor. yada adsensin bana verdiği kod yerine reklam gelmesini istediğim yere başka bir ibare mi girmeliyim bilmiyorum? çünkü şu şekilde ifadeler var;
Use the special tag [adsense:format:slot] or [adsense:format:[group]:[channel][:slot]] or [adsense:block:location] to display Google AdSense ads.
sanırım special tags kullanmalıyım ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum. ben direk fck editörden source kısmına script kodlarını giriyorum ama olmuyor full html de olsa... ne yapabilirim?
Açıklama da söylediği gibi script kodlarını girmek yerine adsense etiketlerini kullanmalısın. Örneğin [adsense:468x60:slot id'si] gibi.
evet bu şekilde girdiğimde istediğim yerde sergileyebiliyorum ancak boş bir çerçeve çıkıyor reklamlar gelmiyor. Görüntünün gelmemesinin sebebi ne olabilir?
Senin admin olman ve eklentinin kendi reklamlarını tıklamanı engellemek istemesi olabilir mesela :)
tamam bende boş çerçeve çıkıyor ama misafir olarak giriş yapıldığında busefer çerçevede gözükmüyor sadece oradaki boşluk gözüküyor.. sadece beyaz bir boşluk...:)
Peki Adsense eklentisinin sunduğu bloklar düzgün çalışıyor mu? Yoksa eklentiyi sadece bu iş için kurup hiçbir ayarını filan yapmadınız mı?
ayar derken sadece google adsense ID numaramı girdim. herhangi bir script kodu girmedim aslında. ancak yapmam gereken ayarları tam olarak bilmiyorum..
Eklentinin ayar sayfasında gelişmiş seçenekler kısmı var Oradaki mevcut ayarları yazar mısınız? Bir de adsense etiketini nasıl kullandınız, bir örnek verebilir misiniz?
adsense etiketini [adsense:336x280:4287932682] şeklinde kullandım. gelişmiş seçeneklerde ise;
Placeholder when ads are disabled? ve Enable AdSense section targeting? kısımları işaretli (seçili) diğerleri değil.
Slot değeri de doğru ise görünürde bir sorun yok. Eğer bu reklam birimini yeni oluşturduysan görünmesi birkaç saat sürebiliyor; belki o yüzden görünmemiştir.