Skip to Content

register_globals sorunu?

4 strings, Per, 08/01/2009 - 16:17 tarihinde.

yeni bir drupal kurmaya karar verdim fakat kurulum sırasında;

"register_globalsetkin durumda. Drupal'in çalışması için bu yapılandırma komutunun devre dışı bırakılması gerekmektedir. Siteniz register_globals etkin durumdayken güvenlik riski taşır. Ayarların değiştirilmesi için gerekli adımlar PHP el kitabında anlatılmaktadır. (Şu an PHP register globals Etkin ('1') kullanılıyor)"

şeklinde hata verdi. nasıl çözülür?

not: server da herhangi bir değişiklik yapılamıyor. php.ini dosyasında.

onur serkan, Per, 08/01/2009 - 18:50 tarihinde.

.htaccess'e php_flag register_globals off eklemeyi deneyebilirsin. Hatta php.ini çalışmıyor demişsin ama bu dosyayı drupal dizini yerine eğer varsa /cgi-bin dizinine koymak da işe yarayabiliyormuş bazı sunucularda.

İstersen host firmasıyla iletişime geçip sorunu aktar, onlar sunucunun durumuna göre bir çözüm önerebilirler.

logox, Per, 08/01/2009 - 23:12 tarihinde.

modules\system içinde system.install dosyasını bir text editör ile açın. 48. satırda
$register_globals = trim(ini_get('register_globals'));
olan yeri
$register_globals = 'off'; olarak değiştirin. Bu var olan sorunu ortadan kaldırmaz, sadece kurulumu başarıyla bitirmenizi sağlar.

onur serkan, Cuma, 09/01/2009 - 00:12 tarihinde.

logox'in de dediği gibi önerdiği yöntem sorunu çözmüyor, sadece sorun kontrol mekanizmasını devre dışı bırakmış oluyorsunuz. Sonuçta kurulum tamamlansa bile yine register_globals'ın açık olmasından kaynaklanan başka sorunlarla karşılaşılacak. Bu yüzden de sorunu kesin olarak çözmeden kurulumu bu şekilde yapmak pek anlamlı değil.

Joker, Cuma, 09/01/2009 - 01:15 tarihinde.

onur .htaccess içinde yaptığın değişiklikte aslında bi nebze aldatmaca aslında arkada çalışan php de global asla off durumuna düşmüyor..başka bir cms de bunu denemiştim kurulumda sorun yaratmadan ilgili adımı geçmekten başka bi işe yaramamıştı...

Bu sorunu direkt olarak hostuna iletmen taraftarıyım aslında bu bir sorun değil..Sorun şeklinde değilde daha çok çalıştırmak istediğin içerik yönetim sisteminin bu şekilde doğru çalışıcağını söylersen sanırım onlar gerekli düzenlemeyi yapıcaklardır...

onur serkan, Cuma, 09/01/2009 - 03:29 tarihinde.

Haklı olabilirsin; sunucu ayarları konusunda çok fazla bir bilgim yok. Drupal.org'da bu konuyla ilgili önerilen çözümlerden öğrendiklerim bunlar. Şimdiye kadar sitelerimi barındıran yerlerde bu tür sorunlarla karşılamadım zaten.

mersoy, Pzt, 18/05/2009 - 23:19 tarihinde.

kusura bakmayın yanlışlık oldu

metanek, Pzt, 19/10/2009 - 12:33 tarihinde.

Bir kaç drupal sitesi kurdum nerdeyse hepsinde register_globals sorunu çıktı bende php.ini dosyası oluşturup register_globals = off komutunu yazıp root a attım ve sorun çözüldü

ufukergun, Cmt, 13/03/2010 - 19:27 tarihinde.

örnek bir php.ini dosyası nasıl bulabiliriz arkadaşlar?
teşekkürler

cihan, Cmt, 13/03/2010 - 21:11 tarihinde.

UFUKERGUN

Sunucun htaccess desteğini tam veriyorsa drupal ile gelen htaccess dosyası bunu kapatabiliyor.

Bir kaç drupal sitesi kurdum nerdeyse hepsinde register_globals sorunu çıktı bende php.ini dosyası oluşturup register_globals = off komutunu yazıp root a attım ve sorun çözüldü

Açıklamayı yapmışlar. İçine başka bişi yazmana gerek yok.

Yok genede örnek olsun illa diyorsan.
Google da aratabilirsin.

zafer, Sal, 06/04/2010 - 18:37 tarihinde.

arkadaşlar dün herşey normaldi bugün host firması register globalsi etkin yapmış. Sistemde şöyle bir uyarı vardı.

Dosya oluşturulamadı. (Sadece bu kadar) üye resimleri gözükmüyor. konuları düzenle dediğimde editörü seçtiğimde yine aynı hata ve editörleri kullanamıyorum.. dönemsel görevlere baktığımda register global etkin uyarısı gördüm ve aşağıdaki gibi düzelttim ama bu hatayı almaya devam ediyorum

root klasörüne php.ini dosyasına register_global=off yazdım devre dışı oldu...
NOT:hosting ile görüştük güvenlik önlemleri alındı dediler sorun olmaz.

ama hala dosya oluşturulamadı. hatası alıyorum. NOT: herhangi bir sayfaya girdiğimde ya da bir menü düzenlemeye veya konu düzenlemeye girdiğimde böyle bir hata.

cihan, Sal, 06/04/2010 - 20:41 tarihinde.

Ftp ile bağlanıp files dizin yetkisinin cmod 777 olduğundan emin ol. Daha sonra site ayarlarından

Yönet-> site ayarları-> dosya sistemi yolunu izleyerek ayarlama yapacağımız sayfaya ulaşalım. Burada dosya sistemi yoluna files klasörümüzün yerini belirtiyoruz.

Dosya sistemi yoluna sites/default/files ve gecici dizinede sites/default/files/tmp veya sosya sistemi yoluna /files ve gecici dizinede /tmp yazarak ayarları kaydet diyoruz.

genelde bu işlem safe mod da yapılır. Ve genelde dosya oluşturulamadı hatası safemod da alınır.

zafer, Sal, 06/04/2010 - 23:07 tarihinde.

sunucu firma birtakım güncelemeler yapmış. tmp uyarısı da yapınca biraz araştırınca

/tmp dizinini sites/default/files/tmp ile değiştirdim sorun çözüldü.

sorun çözülmüş oldu. bu sorun safe modun açık olmasından kaynaklanıyormuş. httpden dosya yükleme izinleri ile ftpden dosya yükleme izinleri safe modda farklıymış.