Çeviri taşıma
gdag, Pzt, 05/01/2009 - 16:47 tarihinde.
Yakın zamanda yeni bir drupal sitesi kuracağım. Daha önce de bir drupal sitem vardı ve burada birçok çeviri yapmıştım. Eski sitemdeki bu uğraşımı yeni siteme nasıl taşıyabilirim.
Saygılar...
- Yeni yorum ekle
- 386 kez okundu

Yönet » Site kurulumu » Arayüzü çevir » Dışarı Aktar sayfasında yer alan Dışarı çeviri aktar seçeneği ile sitedeki çeviriyi .po dosyası olarak kaydedip daha sonra yeni sitede bu sefer Yönet » Site kurulumu » Arayüzü çevir » İçeri Aktar sayfasından yükleyebilirsiniz.
Çok teşekkürler.
bu konuyla ilgili beninde takıldığım biyer var; örneğin views ile bir block oluşturduğunuzda görüntüleme sayısını aşan kısım varsa diğer sayfaya geçmek için ''1 of 2'' şeklinde en altta bir link çıkıyor. block'un en sağ altında ise''more'' linki çıkıyor. bunları nasıl türkçeleştirebilirim? tr.po da bu kısımları bulamadım. olmayabilir mi yoksa ben mi bulamadım?
Arayüz çeviri kısmından çevirisi yapılmamış kelimeleri aratıp çevirebiliyorsun.
teşekkürler onur. yalnız ''1 of 2'' deli of kelimesini bulmakta zorlanıyorum. nasıl aratmalıyım?
Aramalar büyük, küçük harf duyarlı. Hatta bir yerde virgül var ve siz onu koymadıysanız sorun yaratabiliyor. Tam şeklini girmeyi deneyin. Ayrıca kullanıcı adı için bazı karakter kodlamaları var. Örneğin @username !user gibi. Siz kullanıcı adını direk yazarsanız da çıkmayabiliyor. ;Umarım faydalı bir cevap olmuştur.
''of'' yazdığımda yüzlerce sonuç çıkıyor ve aralarından bulamıyorum. 1of2 yada 1of3 yazdığımda da olmaz çünkü rakamlar birdeğişkeni temsil ediyor ve ben o değişkenin hangi işaret olduğunu bilmiyorum. Bunu halen çözemedim.
Birde comment notify bölümündeki ''for all comments on this post'' ve ''just for replies to my comment'' kısımlarını bulamıyorum. her şekilde arattım arayüz çevirisinden ama bir sonuş vermiyor. sanırım onurdan başkası çözemez bu işi..:))
"of" çevirisi için şunu ara: @current of @max
Diğerleri hangi eklentiye ait?
teşekkürler onur şimdi hallettim. onlar comment notify eklentisinin ama onları da buldum sonunda. Şimdi yalnızca bu views sayfalarındaki en altta çıkan ''more'' u 'devam' şeklinde türkçeye çevirmek. bunu nasıl aratmalıyım?
Tüm ''more'' ları çevirdim buda oldu teşekkür ediyorum.:)