D7 SEO eklentileri
Deat, Per, 26/01/2012 - 02:41 tarihinde.
Merhaba arkadaşlar D7'yi deniyorum şu anda. Ancak SEO konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Gerçekten hiç anlamıyorum SEO'dan şu an kullanmaya çalıştığım 3 eklenti için yardımınıza ihtiyacım var.
page title eklentisini nasıl kullanacağım ? Resimde ki gibi ayarları nasıl yapmam neler yazmam gerekiyor ?
http://m.friendfeed-media.com/ab00f2ef8cd1b329412169e1c1c099a7cee1d042
Yine aynı şekilde meta tag eklentisinin ayarları nasıl olmalı ?
http://m.friendfeed-media.com/3c786b37c25d935c73b507493b455921c46f0fe2
google analytics'ten bir profil oluşturup cod aldım ama bu kodu nereye eklemem gerekiyor ?
http://m.friendfeed-media.com/19c526ddcda0d7d66625cefc149859fdfa61874c
şimdilik problemlerim bunlar arkadaşlar.
- Yeni yorum ekle
- 77 kez okundu

page title'ı kurmana gerek yok. meta tags eklentisinde page title eklentisinin özelliği var.
meta tags ayar sayfasından otomatik ayarları yapabiliyorsun ama eğer binlerce terimi bir seferde eklemeyeceksen bu işlemi manuel de yapabilirsin. her içerik ve taxonomy terim edit sayfasında meta tags bölümünden manuel yapabilirsin.
google analytics sayfasından aldığın kodun sadece UA-****-*
kısmını modülün ayar sayfasında üst tarafa yazman yeterli.
bu arada verdiğin son resimde bu numara gözüküyor. o resmi kaldır bence.
RAZZ ilgin için teşekür ederim. Metag eklentisinde ayarları otomatik olarak mı yapmak daha iyi yoksa manuel olarak mı ? Mesela yeni bir içerik oluşturduğumda bana meta tag girmem için bir alan geliyor. Her açacağım içerikte o alanları girmek zorundamıyım ? Page title özelliği var demişsin onu nasıl yapıcaz. Daha doğrusu ne yazıcaz o boş kısımlara ben onu çözemedim. Son olarakta google'de belirttiğin yere o kodu yazdım ama henüz onaylanmadı. Sanırım onaylama işlemi uzun sürüyor. Tekrardan teşekür ederim. Ama dediklerinden pek bir şey anlamadım :D
Otomatik yapmak için token kullanman gerekiyor.
örnekle anlatayım
arabaları tanıttığın bir siten olsun. meta tags ayar sayfasına gel. İçerik bölümünde override de. eğer sadece belli bir içerik türüne özel işlem yapacaksan yukarıda add a meta tag default deyip içerik türünü seçiyorsun. ki benim anlatacağım örneğe göre de içerik türünü seçip ona özel ayar yapmak gerekir.
neyse açılan sayfada açıklama(description) bölümü arama motorlarında sayfaların altında yazan tanıtıcı kısımdır. bu bilgileri sen girmezsen arama motorları içerikten birşeyler giriyor. seoya direk etkisi yok bence çok önemli değil.
bu bölüme örneğin 'arabaların tanıtıldığı site' yazarsan bu içerik türündeki tüm içeriklerin description ı bu olur. bu da mantıklı değil tabiki. bunun yerine ya içerikleri oluştururken bunu manuel girmek gerek ya da meta tags ayar sayfamızda bu bölümde token kullanmak gerek.
token kullanımı şu şekilde olabilir. description bölümüne [node:title] markasının tanıtıldığı bölüm.. gibi bişey yazabilirsin. sayfa başlığın neyse [node:title] yerine o geçer her sayfada. tokenla çok daha değişik şeyler yapılabilir. ama tavsiyem manuel girilmesidir. başta da dediğim gibi description bölümü çok gerekli değil ama anasayfanınkini mutlaka girmek gerek. onu da Global: Ön sayfa yazan bölümü düzenleyerek yaparsın.
ikinci bölüm anahtar kelimeler. bu da seo açısından çok önemli değil deniyor. ki bence de çok önemli değil. anahtar kelime olarak düşündüğümüz kelimeleri içeriğimizde bolca bulundurmamız daha önemli. oraya bir kaç kelime yazarak arama motorlarını kandıramayız. bu bölümü manuel yapmak daha mantıklı.
üçüncü bölüm en önemli bölüm. page title eklentisinin özelliği dediğim bölüm. kesinlikle manuel yapılması gereken bölüm. eğer otomatik ayarlama yaparsan ayar sayfasında bu bölüme [node:title] yazarsan. içeriğinin başlığı çıkacaktır. bu en basitinden bir yol tabiki. ama ben title bölümünü biraz daha farklı yazıyorum genelde. arama motorları title a önem veriyor.
Tekrar teşekürler RAZZ artık elimden geldiği kadarı ile yapmaya çalışacağım.