Mail ayarları
alayel, Çrş, 25/01/2012 - 10:18 tarihinde.
Merhaba arkadaşlar.
İletişim bölümünden mail almak için nasıl bir ayar gerekiyor?
Araştırmama göre bu http://drupal.org/project/smtp Bu eklenti gerekiyor ama başka ne yapmam gerek bilmiyorum.
Drupal de mail kurulumu ile alakalı bir ders veya bilgi varmı ?
Yardımcı olabilirmisiniz?
Tşk ler.
- Yeni yorum ekle
- 72 kez okundu

Merhaba ALAYEL,
Hosting firman sunucuda php mail i aktif etmişse, çekirdekteki contact eklentisini (admin/build/modules) etkinleştirip, contact form altında bir kategori oluşturman yeterli (D6 için "admin/build/contact" D7 için "admin/structure/contact").
Örn. Kategori: iletişim, recipients: bilgi@örnek.com, auto reply: Mesajınız ulaşmıştır. En kısa sürede size konu hakkında dönüş yapacağız. Saygılarımızla, iyi günler dileriz.
php mail aktif değilse yada localhost ta çalışıyorsan smtp eklentisini kurman gerekiyor. smtp modülünü ve phpmailer 2.2.1 indirip phpmailer ı smtp/phpmailer olacak şekilde dizine açıp "sites/all/modules" altına attıktan sonra modülü aktif etmelisin. Daha sonra (D6 için "admin/settings/smtp" D7 de henüz denemedim.) smtp ayarlarını kendine göre yapabilirsin.
Örn. Gmail için;
smtp server: smtp.gmail.com
smtp port: 465
Use encrypted protocol: Use SSL
Burada bildiğim kadarıyla Gmail hesabına ihtiyaç var farklı hesapla denediğimde çalışmadı.
SMTP Authentication
Kullanıcı Adı : örnek@gmail.com
şifre: ******
E-mail options
Gönderen e-posta adresi: buradaki adres postanın kimden kısmında adına dan sonra gösteriliyor.(örn. "kimden: örnek@gmail.com adına iletişim@örnek.com")
e-posta adı: tüm postalarda gösterilecek olan ad.
Send test e-mail
Herhangi bir e-mail girerek ayarların doğru olup çalışıp çalışmadığını test edebilirsin. Girdiğin adrese bir test postası yollanacak.
STMP ile ilgili eklentilerde bulunan kısma bakabilirsiniz.
http://drupaldersleri.org/eklenti/2200/smtp-authentication-support.html
Tşk ler.STUDIOSO ve HUNANKA
Hosting firmamda php mail aktifmiş.
Kurulumu yaptım dediğiniz gibi.
Tşk ler.