OG grup listeleme sayfası
kakafoni, Cmt, 03/01/2009 - 01:31 tarihinde.
Merhaba ,
acaba http://www.focagenc.net/topluluklar adresindeki gibi gruplara nasıl logo eklenebilir ve bu şekilde nasıl listelenebilir? Ayrıca grupların detay sayfalarında da grup açıklama alanı yine logo ile birlikte nasıl gösterilebilir?
Grup oluşturduğum içerik türüne Cck ile bir image field ekledim ama bunu düzgün bir şekilde nasıl gösterebilirim?
şimdiden teşekkürler.
- Yeni yorum ekle
- 355 kez okundu

Grup içerik türüne imagefield eklediyseniz işin önemli bir kısmını çözmüşsünüz zaten. Bir de resimlerin standart boyutlardaki versiyonlarını otomatik oluşturan imagecache eklentisi var. Onu da kurmanız iyi olur. Verdiğiniz linkteki sayfa ise Views ile oluşturuldu. Logoları views sayfasında göstermek için yaptığım tek şey görünüme alan ekleme kısmından grup içerik türüne eklemiş olduğum imagefield'ı seçmek.
Cevabınız için teşekkürler. Peki o kısımı hallettim. Ya http://www.focagenc.net/topluluk/79/muzik-severler.html adresindeki gibi grubun açıklamasının yanında yine logonun büyük halini nasıl gösterdiniz acaba?
Logoyu içerik sayfasında göstermeyi başardığınızı fakat yazı kısmının soluna alamadığınızı varsayarak yazıyorum bunu; eğer logo içerik sayfasında hiç görünmüyorsa o zaman önce içerik türü düzenleme sayfasında yer alan Display Fields sekmesine tıklayıp eklemiş olduğunuz resim alanının teaser (tr: özet) ve full node (tr: tam sayfa) gösterimlerde nasıl gösterileceğini belirleyin (tercihen Image ya da Image linked to node).
Ben FGK'daki topluluk içerikleri için özel bir node-icerik_turu.tpl.php dosyası kullandım. Benzer bir uygulama olarak da bu sitedeki Vitrin sayfasında yer alan site tanıtımları için kullandığım tpl.php dosyasını burada vermiştim. Bu örnekteki gibi içerik türüne eklenen resim de dahil olmak üzere tüm alanlar çeşitli değişkenler aracılığıyla html, php ve css kullanılarak yazdırılabiliyor. Kuşkusuz en çok esneklik sunan yöntem bu. Ancak daha basit kullanımlar da mümkün olabilir. Örneğin resim alanı için kullanılan css id veya class'ını Firebug ile tespit edip style.css dosyasında bu alan için
float: left;gibi bir stil kodu kullanmak gibi.