Fatal error: Allowed memory hatası
geçen haftaya kadar drupal 6.8 kurulu iki sitem sorunsuz çalışıyordu fakat geçen hafta sonu hostta yenilenme çalışmaları yapıldı ve pazartesi günü baktığımda sitemin biri hiç açılmadı hata verdi diğeride açılıyor ama ne uptade yapılabiliyor nede eklentiler bölümüne girebiliyorum..
aynı hostta kurulu 5.x sürümlü drupal sitemde var onda sorun yok ama 6. ile kurduklarımda sürekli bu ve benzeri hatalar alıyorum
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 19 bytes) in
ve bu hatayı aldığım sitelerde eklentiler bölümüne giremiyor, update'yi de çalıştıramıyorum
---------------------------------------- aşağıdaki 3 deneme'yide yaptım ama sonuç hala aynı
* php.ini dosyasına
Kod:
memory_limit = 16M
koyabilir (ya da başka bir değer girilmişse bu şekilde değiştirebilir)
* sites/default/settings.php dosyasına
Kod:
ini_set('memory_limit', '16M');
ekleyebilir
* ya da Drupal ana dizinindeki .htaccess dosyasına
Kod:
php_value memory_limit 16M
ekleyebilirsin.
- Yeni yorum ekle
- 444 kez okundu

hosttan gelen cevap
Merhaba,
Zaten 64 MB olarak ayarlıdır. Bu neredeyse tüm sistemleri çalıştıran ciddi bir boyuttur.
Durum raporu sayfasında PHP bellek limiti kaç MB olarka görünüyor peki?
32 olarak gözüküyor
Yukarıda örnek olarak verdiğin denemelerde bu değer 16MB olarak atanıyor; onları denerken 16M olarak denemedin umarım :) Eğer hostun dediği gibi üst limit 64MB ise o kodlardaki 16M'yi 64M olarak yazarak dene bir de. Sonra Durum sayfasından tekrar kontrol et bakalım artacak mı.
.htaccess dosyasının en altına bu kodu eklediğimde Internal Server Error hatası alıyorum
Kod:
php_value memory_limit 64M
diğer kodlar durum raporundaki
PHP memory limit 32M değerini değiştirmiyo
işin en ilginç tarafı , sitelerim problemsiz çalışıyordu hostum yenilenme çalışmaları yaptıkdan sonra böyle bir hata oldu
Bence bu durumda host ile tekrar iletişime geçip kendilerinin 64MB demelerine rağmen sistemde 32MB göründüğünü ilet, hatta bir ekran görüntüsü daha iyi olacaktır.
ekte resim göndermek gerekiyormuş herhalde :) söyledik anlamadılar ama resim gönderince çözüldü
Kardeş senin firma rodosweb mi ben de aynı sorunla karşı karşıyayım. Hostinge saldırı oldu serverları hacklendi ondan sonra bu durumla karşılaştım.
arkadaşlar bu sorun database alanıyla ilgili olabilir mi?
ben memory limit'im 64MB, durum raporu sayfasında 96MB yapmamı öneriyor ama host 64den fazla yapamayacağını söylüyor.
benim alanım 200 MB ve nerdeyse tamamını kullanıyorum 190 Mb civarını.
bu yüzden bu mysql hataları olabilir mi? bazen de sayfa tam yüklenmiyor, özellikle yönetim sayfaları.
eğer disk alanımı yükseltirsem yani hosting paketimi büyütürsem sorun ortadan kalkar mı? ne dersiniz?
Mümkünse 200 MB civarı bellek talep edin. Eğer ciddi bir hostsa bunu vermek zorundalar.
Benim bir çok hostingimde 200 Mb civarında belleğim var.
Zaten Drupal 7 üzerinde çalışacaksanız 96 Mb size yetmez.
Özellikle upgrade işlenleri sırasında sorunlar yaşarsınız.
yanlış anlaşılmış galiba. veritabanı zaten 200 MB ama ben 196 MB'ı kullanıyorum. 64MB olan php memory limit.
Dikkat ettiyseniz veritabanı değil bellek yazdım.
Memory Limit - Bellek Sınırı mümkünse 200 MB civarı olsun.
Veritabanı boyutu Drupal'da pek önemli değildir. Ama bellek 200 MB civarı olursa rahat edersiniz.
Sunucularda genelde 8 GB veya üzeri bellek bulunduğuna göre 200 MB civarını size vermelerinde sakınca olmaz.
En azından benimkiler öyle, sorunsuz çalışıyor.