Skip to Content

internet explorer ile site görünüm

zerdust, Pzr, 21/12/2008 - 22:40 tarihinde.

Merhabalar,

Sitenin internet explorer ile açılışında sagda bulun iki blokta kayma oluşuyor.
Genelde firefox kullandıgım için bunun farkında degildim ama bu gün ie ile açınca farkına vardım.

İyi çalışmalar

4 strings, Pzr, 21/12/2008 - 23:06 tarihinde.

sitenizi yazarsanız sorun olmassa, bizde bakabiliriz. bide ie6, ie7, hangi versiyonunda bu tür hata ile karşılaştınız acaba.

onur serkan, Pzr, 21/12/2008 - 23:28 tarihinde.

IE ve FF arasındaki farklılıklar zaten her zaman olabilen şeyler, tema ile uğraşan herkesin bunları gözönünde bulundurması ve tema üzerinde değişiklik yaparken her değişiklikten sonra farklı tarayıcılarla test etmesi lazım. Bu tür sorunlarla karşılaşan herkes için ortak bir çözüm yok, dolayısıyla bir çözüm önerebilmek için siteyi ve kodlarını incelememiz gerekiyor.

4 strings, Pzr, 21/12/2008 - 23:34 tarihinde.

zaten tüm browserlar aynı şekilde yorumlasa kodları; kıyamet kopma vakti gelmiş demektir. ben bugüne dek bir tasarım düzenlemesini sadece bir kere yapıp tüm browserlarda aynı sonucu elde eden görmedim :). internet aleminin en büyük laneti de bu olsa gerek. onur bu arada ekşiye yazar mı oldun nenaptın sen :)

zerdust, Pzt, 22/12/2008 - 00:21 tarihinde.

sanırım bir yanlış anlaşılma oldu::(
ie6 kullanıyom ben.
ben www.drupaldersleri.org sitesinden bahsetmiştim.
ana sayfada kolonda büyük kaymalar oluyor bilginize.

4 strings, Pzt, 22/12/2008 - 00:32 tarihinde.

evet. sağ blok aşağı sıçramış. ie6 kullanmayın kullandırmayın. tarih oldu artık. ama ne yazık ki yeni bilgisayar kullanıcısı doğal olarak devam ediyor kullanmaya.

zerdust, Pzt, 22/12/2008 - 00:44 tarihinde.

ben hep firefox kulanıyom ama kullanıcılar genelde ie6 kullanıyor ve sitede düzenleme yapınca ordan kontrol etmek amacıyla ie6 kullanıyom.
ie7 xp orjinal onayı istiyor. herkes kaçak kulladıgı için böyle sorunlar yaşanıyor tabi.

onur serkan, Pzt, 22/12/2008 - 02:46 tarihinde.

Evet, yanlış anlamışız :)

Siteyi ilk açtığım zamanlar IE6'da dahil olmak üzere birçok tarayıcı ile kontrol etmiştim, böyle bir sorun yoktu. Fakat orta sütuna sonradan eklediğim bloklardan biri sorun yaratıyor sanırım. Bir sonraki düzenlemede bunu da gidermeye çalışırım.

Bu arada bırakın IE6'yı IE'nin herhangi bir versiyonu ile sitemizi ziyaret edenlerin sayısı oldukça az. Web tasarımcıları genellikle FF kullanmayı tercih ediyor. Bizim siteye ait oranlar ise şöyle:

60.1% - Firefox
18.6% - MS Internet Explorer
10.2% - Opera
6.8% - Safari

Aslında sitemizi IE ile gezen hatta bununla yetinmeyip eski bir IE versiyonu ile gezen site geliştiricilerine ceza olarak kalabilir de bu sorun :)

4 strings, Pzt, 22/12/2008 - 02:47 tarihinde.

o opera yüzdesinin yarısından fazlası eminim bana aittir. :)

zerdust, Pzt, 22/12/2008 - 17:13 tarihinde.

sitenin hitap ettiği kştleyş göz önüne alırsak firefox oranının yüksek olması normal.
ama herkese hitap edecek bir sitede ie6 çok yüksek bir oranda kullanılıyor.
bunları göz önünde tutarsak ie6 görmezden gelmek pekte akıllıca degil.
bu arada ie6 kullanıcılarına ceza vermek için öneriniz bence süper:)
ama bu seferde firefox tan habersiz bu işlere yeni başlayan biri girince siteye şöle diye bilir:
"bu sitenin haline bak birde destek sitesi olacak"

neyse fazla uzatmıyorum. birde google crom ile bakın siteye orda nasıl?
herkese iyi çalışmalar.

onur serkan, Pzt, 22/12/2008 - 18:11 tarihinde.

Elbette normal kullanıcılara hitap eden siteler için IE burası için olduğundan çok daha önemlidir, bu siteler için IE'nin görmezden gelinmesini tavsiye etmedim hiç bir şekilde. Sonuçta drupapdersleri.org için çok önemli olmasa bile IE uyumluluğunu kontrol etmiştim. Ama bu sorun sonradan oluşan ve bu yüzden gözden kaçan birşey. Dediğim gibi mümkün olursa ilk güncellemede gidereceğim.

Bu arada Drupal 5.x için şöyle bir eklenti vardı: IE Destroyer :) Aslında eklenti 6.x'e güncellense ve bir-iki özellik daha eklense drupaldersleri.org'da ve daha birçok sitede kullanılabilir.

zerdust, Sal, 23/12/2008 - 12:52 tarihinde.

Kesinlikle bu mesajım bir geri bildirim olarak algılansın. Bu sitede gezinmek ve bilgileri okumak çok hoşuma gidiyor ve sevdiğimiz şeylerin herzaman güzel görünmesini isteriz.
Bu nedenle burda öyle bir şeyle karşılaşnmak istemiyorum.
Keşke yeterince bilgim olsaydıda böyle görünüyor yerine bunu böyle yaparsanız çözülür diyebilseydim.
Neyse ilerleyen dönemlerde burdaki insanlara yardımcı olmak için drupala iyi bir şekilde yogunlaşmayı düşünüyom.

Tekrardan iyi çalışmalar

kade, Sal, 23/12/2008 - 13:11 tarihinde.

Yazilari okuyunca epey güldüm. Daha gecen gün IE6 ile yasanan benzer bir sorun icin konu acmistim. Sanirim sorun Onur´un kullandigi tema´da da varmis. Cekicegimiz var demek... Sorunun cevabini da bulabilmis degiliz.

onur serkan, Sal, 23/12/2008 - 15:20 tarihinde.

@zerdust: Her türlü geribildirim için çok teşekkür ederim. Ben sadece IE'yi hiç sevmiyorum, sırf birşeyleri ona uyduracam diye uğraşmak sinir ediyor beni :)

@kade: Sorun temada değil, tahminimce google reklam bloğu biraz geniş geliyor, diğer tarayıcılar bunu tolere ederken IE6 diğerleri kadar anlayışlı (!) olmadığından görüntüyü bozuyor tahminimce.

felisdesignus, Çrş, 17/03/2010 - 22:53 tarihinde.

Merhaba,
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sitem ff'de gayet iyi gözüküyor ama ie'de kaymalar var. Acilen çözülmesi gerekiyor. Sizce sorun ne olabilir? Teşekkürler

Site: www.ipts-hacettepe.org

logox, Çrş, 17/03/2010 - 23:15 tarihinde.

ie6 nın cenazesi kaldırıldı sanırım :) o değil de ie6 ile girenleri otomatik olarak diğer güncel tarayıcıların tanıtıldığı bir sayfaya yönlendirsek fena mı olur?

kayakentli, Per, 18/03/2010 - 00:01 tarihinde.

Merhaba,
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Sitem ff'de gayet iyi gözüküyor ama ie'de kaymalar var. Acilen çözülmesi gerekiyor. Sizce sorun ne olabilir? Teşekkürler

Site: www.ipts-hacettepe.org

Ben reset kullanmanızı tavsiye ederdim. Youtube, twitter, digg gibi büyük sitelerin css yapılarını inceleyen birisi olarak söylemek isterim ki sitenizde kullanılan css biraz karışık geldi. Bu yüzden ie6 sorunlarını belirlemek çok zor olacak.

Yalnız site uygulamada çok başarılı. Vitrine eklemenizi tavsiye ederim.

felisdesignus, Per, 18/03/2010 - 00:04 tarihinde.

Çok teşekkürler,
Açıkçası sadece ie6'da sıkıntı yaratsa problem olmayacak fazla ama ie7'de de yapıyor. Aslında temanın her ikisi için de ayrı css dosyaları var ama hatayı bulamadım henüz...

cihan, Per, 18/03/2010 - 01:53 tarihinde.

Tema artisteer ile yapılmış olunca gerçekten bazı şeyleri çözmek çok zor. Artisteerin çıktısı çok karmaşık bir çok şeyi düzeltmek benim içinde büyük sorun oluyor bu temalarda. Eğer sorun sürekli devam ediyor çözemiyorsanız. Artisteer ile aynı temayı yeniden yapmanızı öneririm bir yerde yaptığınız değişiklik veya panels eklentisi ile kullanmanız bu sorunu oluşturuyor olabilir .Artisteer temaları ne yazıkki eklentilerle tam uyum sağlamıyor.