Skip to Content

Editör aranıyor

onur serkan, Cmt, 20/12/2008 - 16:33 tarihinde.

Drupaldersleri.org açıldığından beri içeriğin büyük bir kısmını kendim oluştururken, bir kısmını ise bazı arkadaşlar eklediler. Katkı yapan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak sitenin gelişimi açısından bu katkı işini biraz daha düzene oturtmak gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda da siteye düzenli olarak içerik ekleme konusunda bana yardımcı olacak editör arkadaşlara ihtiyacım var. Editörler görevleri gereği normal üyelerden daha fazla yetki ve sorumluluğa sahip olacaklar. Bu görevi üstlenecek kişilerden öncelikli beklentim ise sitemizin Eklenti ve Vitrin bölümlerini genişletmeleri. Eğer bu konuda yardımcı olabileceğinizi düşünüyorsanız lütfen sitemizin iletişim bölümünden ya da profilimdeki iletişim formundan benimle bağlantı kurunuz.

onur serkan, Cmt, 20/12/2008 - 16:49 tarihinde.

Şimdiye kadar farketmişsinizdir gerçi ama sitemize içerik eklemek için editör olmaya gerek yok, yani tüm kayıtlı üyelerimiz eklenti ve site tanıtımı, ders anlatımı vb. içerikleri ekleyebiliyor. Dolayısıyla eğer düzenli olarak bu işi yapamayacağınızı düşünüyorsanız ya da herhangi bir ek sorumluluk almak istemiyorsanız bile normal bir üye olarak sitemize içerik ekleyerek gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Hatta ve hatta istemeniz durumunda siteye eklenmesini planladığım içeriklerin bir listesini dahi hazırlayıp yardımcı olmak isteyen kişilerle yol göstermesi için paylaşabilirim.

onur serkan, Pzt, 22/12/2008 - 13:58 tarihinde.

Ali (erdemali) ve Emrah (emrahkaya) arkadaşlarımız sitemizde editör olarak görev yapacaklar. Emrah zaten bir süredir bu görevi üstlenmişti; bu vesileyle ikisine de başarılar diliyorum.

Şunu birkez daha vurgulamak istiyorum; editörlük için destek forumlarında sorulan her türlü soruyu cevaplayabilecek bir bilgi birikimine sahip olunması gerekmiyor. Zaten herkes bilgisi dahilinde birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Benim editör olacak arkadaşlardan beklentim sitemize özellikle eklenti ve site tanıtımları konusunda katkı yapmalarıdır. Bunun için de Drupal konusunda biraz deneyim sahibi olmak ve bu işler için biraz zaman ayırabilecek olmak yeterli. Dolayısıyla bu şekilde katkı yapabileceğini düşünen başka arkadaşlar olursa benimle iletişime geçmeye çekinmesinler lütfen.

anaphlactic, Sal, 23/12/2008 - 14:18 tarihinde.

Merhaba onur Serkan

Drupalin Türkiye'de tanınırlığı ve kullanılırlığında son zamanlardaki gözle görülür artışta senin tanıtımlarının payı büyük. Bu sebeple drupal tanıtımı ile ilgili çalışmaların ve çaban için öncelikle teşekkür ediyorum.

Başta drupal sistemini denemiş ve şu anda kullanan kişiler olmak üzere drupali merak eden herkesin artık biraraya gelerek Drupal Türkiye topluluğunu oluşturmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Böylece hem drupalin özgür kodlarını kullanan özgür insanlar birbirini tanımış olacak ve bir beyin fırtınası başlayacak, hem de Türkçe bilgi havuzu doldukça drupal kullanmayı düşünüp erteleyen birçok kişi bu sistemi rahatlıkla tercih edip kullanacaktır.

Ben şu anda joomlasite.org projesini tamamlamaya çalıştığımdan drupale çok fazla zaman ayıramıyorum. Bu sebeple editör sıfatı ile düzenli bir katkı sunamasamda drupali daha fazla tanımaya ve öğrendiklerimi paylaşmaya çalışacağım.

Saygılar

zerdust, Sal, 23/12/2008 - 16:13 tarihinde.

Onur drupal ile ilgilenmeyi uzun zamandır istiyordum. Ama koşullar ve diğer sorunlar nedeniyle yogunlaşamadım.
Ama bu günlerde hem kendime ait bir projede drupal kulanmayı, hemde drupal ile ileriye dönük farklı projeleri gerçekleştirmek için bir başlangıç yaptım. Bunun yanında ingilizce kursunada başladım ve kısa sürede ingilizcemi geliştirip drupal hakkında türkçe kaynaklar oluşturmanızda yardımcı olabilirim.
Özellikle eklentilerin işleyişleri hakkında şimdi olmasada önümüzdeki aylarda mutlaka bilgiler aktarmaya çalışacagım.
Biraz ingilizceyi ilerlettikten sonra editörlük başvurusunda bulunurum.
Editör olan arkadaşları tebrik ediyorum.

Herkese iyi çalışmalar

hunanka, Cmt, 27/12/2008 - 23:00 tarihinde.

Merhabalar, bu sitede editör olmayı çok isterdim. Ancak bilgi birikimim o kadar ileri düzeyde değil. Elimden geldiğince eklenti ve diğer bölümlere katkıda bulunuyorum. Ama ne ingilizcem ne drupal bilgim ne de yazılım bilgimin böylesi bir göreve yeteceğini pek sanmıyorum. Bu vesile ile başta Onur Serkan olmak üzere emeği geçenleri kutluyor, başarılar diliyorum. Katkıların ve emeklerin için çok teşekkürler Onur Serkan.