Skip to Content

Drupal kurulumunda mysqld.sock hatası

zerdust, Cuma, 19/12/2008 - 17:50 tarihinde.

Drupal 6.8 sürümünü burdan indirim dreamhost sitesine atıp kurmayı denedim. Ama aşağıdaki gibi bir hata veriyor.
Bu hata mysql sürümündenmi kaynaklanıyor?

Failed to connect to your MySQL database server. MySQL reports the following message: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2).

erdemali, Cuma, 19/12/2008 - 18:05 tarihinde.

Kurulum sırasında aşağıda açılır bir menü olacak orada database adresi localhosttur, orayı database adresinle değiştirmelisin, yanlış hatırlamıyorsam öyle olmalı.

zerdust, Cuma, 19/12/2008 - 18:19 tarihinde.

evet orda öyle bir alan var orayı görmemişim.
orayı düzeltip ilerle dediğimde "Set up database" bölümüne geçmiyor:(
sayfa yeniden yükleniyor ve tekrar ediyor böle.
ilerlemiyor bu sefer:(

erdemali, Cuma, 19/12/2008 - 18:25 tarihinde.

Aynı sorunları bende yaşamıştım, sinir olmuştum:)
Deneme yanılma yöntemiyle kurdum, şu anki sorunun şöyle hallolabilir, internet seçeneklerinden tüm geçmiş içeriği sil, explorerı yeniden aç ve baştan dene. Ya da explorer, Firefox gibi tarayıcını kurulum esnasında değiştir.

zerdust, Cuma, 19/12/2008 - 18:37 tarihinde.

firefoxu değişip expolerte geçtim.
ilk denemede hata verdi ama ikinci denemede oda takılı kaldı:(
deneyip bulacagız bakalım.

Failed to connect to your MySQL database server. MySQL reports the following message: Access denied for user 'tarimdrupal'@'apache2-blow.skoda.dreamhost.com' (using password: NO).

* Are you sure you have the correct username and password?
    * Are you sure that you have typed the correct database hostname?
    * Are you sure that the database server is running?

For more help, see the Installation and upgrading handbook. If you are unsure what these terms mean you should probably contact your hosting provider.

erdemali, Cuma, 19/12/2008 - 18:38 tarihinde.

Bilgisayarının önbelleğini temizleyip, Tüm verileri doğru girdiğinde halolacaktır.

onur serkan, Cuma, 19/12/2008 - 18:43 tarihinde.

Veritabanını kuruluma geçmeden önce oluşturman gerekiyor, bunu yapmayı unuttuysan ondan kaynaklanan bir sorun da olabilir.

zerdust, Cuma, 19/12/2008 - 22:29 tarihinde.

veritabanını önce oluşturup kuruluma geçtim. ama daha sonra hata verince silip yeni birtane oluşturdum.
ama kuruluma birdefa başlamıştık.
Sorunu nasıl çözecegiz?

onur serkan, Cmt, 20/12/2008 - 00:15 tarihinde.

Bazı yönetim panellerinde veritabanı oluştururken girilen adın önüne bir önek getiriliyor. Daha önce benim başıma geldi bu; mesela veritabanı adını abcd olarak girdiğimde sistem bunu xywz_abcd gibi bir şekilde kaydediyordu. Aynı durum veritabanı kullanıcı adı için de geçerli. Öncelikle bunların doğruluğundan emin olmak lazım.

zerdust, Cmt, 20/12/2008 - 03:14 tarihinde.

onları kontrol ettim ama yine degişen bişey olmadı:(
hatta dosyaların bir kısmını silip tekrar yükledim ama yine degişen birşey olmadı:(

onur serkan, Cmt, 20/12/2008 - 04:10 tarihinde.

Hosting firmasından yardım isteyin isterseniz. En azından veritabanı bilgileri ile ilgili bir yanlışlık varsa onu söyleyebilirler.

erdemali, Cmt, 20/12/2008 - 12:50 tarihinde.

sites/default/settings.php dosyasını default.settings.php olarak kopyala. Yani settings.php de default.settings.php de olsun klasörde. Sonra kurmayı tekrar dene, belki bundan da olabilir.

zerdust, Cmt, 20/12/2008 - 18:14 tarihinde.

yardım ve önerileriniz için teşekkürler.
Sorunu halletim dün gece.
Sorunun kaynagı dosyaları dreamhostun web paneli üzerinden .zip halinde yükleyerek zaman kazanmak istemiştim. ama eksik veya hatalı bir yükleme olmuş sanırım.
dosyaları yeniden ftp ile yükleyerek onuserkanın kurulum dersini takipederek sorunsuzca halletim.

İyi çalışmalar