Organic Groups Ayarları ve Özellikleri
4 strings, Cuma, 19/12/2008 - 08:09 tarihinde.
eklentiyi kurdum kalakaldım, grup yaratıyorum ama; "You must designate at least one content type to act as a group node and another as a group post. Create new content type if needed." şeklinde uyarı veiyor.
en başından itibaren anlatılırsa müteşekkir mutlu mesut bir insan olacağım :)
- Yeni yorum ekle
- 414 kez okundu

OG ayrı bir ders konusu aslında ama ne zaman hazırlanır bilemiyorum. Şimdilik karşılaştığın soruya bir cevap vermekle yetineceğim.
Öncelikle OG ile oluşturulan grubun aslında bir içerik türü olduğunu hatırlamak/bilmek lazım. Eklenti kurulduğunda bu içerik türünü kendi oluşturmuyor. Dolayısıyla daha önceden tanımlanmış içerik türlerinden birini ya da yeni oluşturulacak bir içerik türünü, içerik türü oluşturma/düzenleme sayfasında yer alan Organic Groups başlığı altındaki Group Node seçeneğiyle grup içerik türü olarak belirtmek gerekiyor. Gruplar bir içerik türü, bu tamam. Peki grup içinde yayınlananlar ne peki? Tabii ki onlarda başka içerik türleri. OG, Views'i kullanarak bu grup ile ilgili olan (bu grupta yayınlanmış olan) içerikleri süzerek grup sayfasında yayınlıyor. Peki grup sayfasında hangi içerik türleri yayınlanabilir? Bunu da yayınlanmasını istediğimiz içerik türlerinin düzenleme sayfasından yine Organic Groups başlığı altındaki Standard group post (typically only author may edit) seçeneği ile belirtiyoruz. May not be posted into a group olarak işaretlediğimiz içerik türleri ise gruplarda kullanılamıyor.
Bu arada OG kurulum aşamaları readme.txt'de Installation başlığı altında listeleniyor.
ayrıca buraya not düşmek istiyorum; bu eklentiyi kurunca Stumble eklentisi çalışmıyor. doğal olarak ikisinden birini etkisizleştirmek gerekiyor. yeni farkettim bu hatayı.
Çalışmıyordan kastın nedir tam olarak? Yani hiçbir içerikte çalışmıyor mu? Herhangi bir hata mesajı vs. veriyor mu? Bu bilinen bir sorun muymuş?
rastgele linkine(stumble) tıklayınca hata veriyor. mysql hatası. line:80 türü.
Çözüm aradığın için mi yoksa uyarı olsun diye mi yazdın bilmiyorum ama çözüm arıyorsan birkaç sorum olacak: Bu link nerede? İçeriklerin altında mı yoksa bir menüde ya da blokta mı? İçerikteyse tüm içerik türleri için mi yoksa sadece og içerik türü için mi? Bir de hata mesajı tam olarak nedir?
stumble eklentisini bilirsin, belli kategorileri seçip ayarlardan, ona göre sana rastgele konu getirir. bu stumble eklentisi her node un "links" bölümüne kendi bağlantısını koyar. "stumble" adında. bu yazıyı özelleştirme imkanı var. sorun şu ki; bu linke tıklandığında stumble eklentisi hata veriyor ver rastgele konu getirmiyor. in line:180 vb. hata veriyor.
yani demem o ki; ben stumble ı o.g ye tercih edip, o.g yi etkisizleştirdim. sanırım bu; o.g ve stumble ın çakısması ile ilgili bir bug. diğer eklentilerle bi çakışma olmadı şimdiye dek.
diğer bir not; stumble da o.g node içerik türlerini rastgele gibi bi getirme durumu yok. stumble ın ayarlarından hangi içerik türünü rastgele getirmesini secebildiğinden o.g yi secmemiştim.
Geliştirme sürümünde buna benzer bir sorunun giderildiği yazıyor; 14 Aralık tarihli dev sürümünü dene istersen.