Skip to Content

smf drupal entegresinde çift login sorunu

kamil, Cuma, 19/12/2008 - 03:57 tarihinde.

drupal smf entegresini başarılı bir şekilde gerçekleştirdim

drupal.org adındaki sitemde drupal kurulu
forum.drupal.com adındaki sitemde de smf kurulu bu iki siteyi birbirine entegre ettim fakat... çift giriş, çift çıkış yapmak zorunda kalıyorum bunu nasıl çözebilirim.?

onur serkan, Cuma, 19/12/2008 - 16:29 tarihinde.

Açıkçası bunun normal bir durum olup olmadığından emin değilim. Drupal-SMF entegrasyonu anlatımının son adımı olan 11. adımda giriş bloğu olarak köprü eklentisinin sunduğu bloğun kullanılması söyleniyor. Sen de bunu kullanıyorsun, di mi? Yani standart Drupal giriş bloğunu değil?

erdemali, Cuma, 19/12/2008 - 16:47 tarihinde.

Tek kullanıcı adı ve tek pencerede drupale griş yapıp forum linkinden foruma gittiğinde bir sorunla karşılaşmaman lazım. Ancak forumda daha önce farklı bir kullanıcı adı ile oturum açmış isen sanırım cookieler çakışıyor.
Drupale giriş yapmış olsamda bazen smfye giriş yapmamış gibi görünebiliyor, az önce bahsettiğim sebebe bağlıyorum bunu.

Dün bir kullanıcıdan şu uyarıyı aldım,
Siteye (drupale) giriş yaptıktan sonra foruma (smf) ye geçiş yaptığında [Fatal error: Cannot access empty property in ..includes/bootstrap.inc on line 692] hatası ile karşılaşıyormuş. Bunun üzerine siteye firefox ile girmeyi denediğimde ben direk bu hatayı aldım. Explorer ile bir sorun görünmüyordu.

Bu satır değişsede şuna karşılık geliyor;

if (!isset($obj->$key)) {
$obj->$key = $value;
}

Onur http://drupaldersleri.org/ders/47/drupal-smf-entegrasyonu.html#comment-71 de düzeltmesini vermişti. Tabi ben drupalin güncellemesini yaptığımda bootstrap.inc eski ayarlara dönmüş, tekrar düzelttim.

belki bununla alakalı olabilir.

erdemali, Cuma, 19/12/2008 - 17:12 tarihinde.

Dikkat ettim, çift girişe gerek olmuyor ama, çift çıkışa gerek oluyor bende.

kamil, Cuma, 19/12/2008 - 18:41 tarihinde.

daha önce ben bu entegreyi başarıyla gerçekleştiriyordum ama orda siteadı.com ve siteadı.com/forum entegresi yapıyordum bir sorun çıkmıyordu bu yeni yapmaya çalıştığım entegre farklı domainler arası olduğu için farklı bir noktada değişiklik yapmak gerektiğini düşünüyorum ama bunu nasıl yapabilirim onu bilmiyorum
drupal farklı bir domainde kurulu
smf farklı bir domain altında kurulu

erdemali, Cuma, 19/12/2008 - 18:54 tarihinde.

Değişik, farklı domainlerde de olabiliyormuş demek. subdomain değil di mi tamamen farklı domainler.

kamil, Cuma, 19/12/2008 - 19:05 tarihinde.

evet ör : drupal.org ( drupal scripti kurulu )
forum.drupal.net ( smf scripti kurulu )
örnek birebir arkadaşlar sadece drupal kelimesi farklı :)
entegre tamam yani çalışıyo, üye iki paneldende aynı bilgilerle giriş yapabiliyo ama sorun iki kere giriş yapması...:) !

şimdi farkettim ben drupaldan giriş yapılmasını istiyordum, bide smf bloklarına bakayım dedim ama smfnin login blok'u yok nedendir bilmiyorum ?

Ziyaretçi (?), Cmt, 10/01/2009 - 11:42 tarihinde.

Merhablar Ben drupal siteme smf forum kurmak istiyorum fakat 5.adımda kaldım Smf forumunuza admin olarak giriş yapın.
Nerden ve nasıl giriş yapacağız ayrıca dosyaları ftp ye gönderdiğimizde direk faaliyete mi geçiyor etkinleştirmek gerekmiyormu eklentilerden.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

erdemali, Cmt, 10/01/2009 - 12:16 tarihinde.

Öncelikle madem artık sende bir Drupal kullanıcısı oluyorsun, mesajını buraya üye olarak yazmanı beklerdim.

Drupal kurulumunda kullandığın admin kullanıcı adın ve şifren ile SMF'deki aynı olmalı. Örneğin bu kullanıcı adı "admin" olsun, 5. adımda SMF foruma admin kullanıcı adın ve şifren ile giriş yapıyorsun.
Başka bir sayfada da aynı kullanıcı adın ve şifrenle Drupal'e giriş yapıyorsun.

Söylediğin gibi SMF eklentisini ftp ile gönderdikten sonra etkinleştirmelisin.

halilibo05, Çrş, 11/02/2009 - 11:26 tarihinde.

//editör notu: İlgili mesaj buraya taşınmıştır. Lütfen aynı eklenti ile ilgili olsa da farklı sorularınızı yeni forum konusu açarak sorunuz.

waybe007, Çrş, 08/09/2010 - 23:54 tarihinde.

merhabalar.
ben de siteme drupal + smf entegrasyonu yapmaya çalışıyorum; ancak bende hata veriyor.
sitem xxx.com alan adında; ancak smf forum.xxx.com alanadında. yani subdomainde.
smf modülünü kurdum. smf klasör yolunu yanlış giriyor olmalıyım ki; veritabanı bağlantısı sağlayamıyor.
kısaca üç tane madde yeşil başarılı olması gerekirken bende kırmızı.
smf klasör yolu ile ilgili çok kombinasyon denedim; ancak hiçbiri başarılı olmadı. problem nedir acaba?

acemi, Per, 09/09/2010 - 01:45 tarihinde.

resim olarak koyabilir misin? ve buradaki gibi mi yaptın. http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?p=185330#post185330

waybe007, Cuma, 10/09/2010 - 13:41 tarihinde.

şimdi düzelttim. üçü de yeşil. ama yaptığım iş:

smfforum klasörünü subdomainden kaldırıp anadomain içine atmak. kısaca xxx.com/forum yaptım. sonra bu adresi subdomain'e yönlendirmeyi düşünüyorum. fakat bu sefer başka bir problem var. login için smf'yi seçtim ve siteye herhangi biri yeni kayıt olmak istese smf'ye yönlendiriyor. ben kendi admin hesabımla girmeye kalktığımdaysa bana bembeyaz bir ekran veriyor ve giriş yapamıyorum. bu tüm kullanıcılar için de geçerli. beyaz ekranın urlsi ise şöyle:

http://xxx.com/node?destination=node

bu sayfada bembeyaz kalıyor. nedeni ne olabilir? bütün hesaplar uçmuş olabilir mi?