iletisim formu mail gondermiyor
ExGaLo, Pzt, 07/02/2011 - 17:17 tarihinde.
Merhaba, kisa bir sure once host degistirdim. Iletisim formu ile iletisim kuranlarin yazdiklari bana mail ile gelmiyor. Host sirketi ile gorustugumde kedileri ile ilgili bir sorun olmadigini mail gönderme smtp mi php mail olarak mı seçili diye sordular. Bu konuda da hic bilgim yok. Bu sorunu nasil cozebilirim.
- Yeni yorum ekle
- 384 kez okundu

İletişim formu ile e-posta alabilmeniz için hostunuzun smtp'ye izin vermesi gerekiyor.
Aynı sorun bende de var. İki ayrı sitede de sistemi kurarken tanımlamış olduğum mail adresine mail gelmiyor.
Sorun kessin host alakalı mıdır?
Bu hosting firmanızın size sağladığı özellikler ile ilgili. Hosting firmanız smtp maili özelliğini seçim hakkını size bırakmış ve siz seçmemiş olabilirsiniz veya hosting firmanız bu özelliği yasaklamıştır. Üçüncü ihtimal hostinginiz smtp maile izin veriyordur siz bir yerde bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Bu sorununuzu çözmek için hosting firmanızla görüşmenizi tavsiye ediyorum.
Boş bir sayfa oluşturun.
Aşağıdaki kodu içine yerleştirip çalışrıeın eğer mail() fonskiyonu engelli ise host firması bu özellii kısıtlamıştır. Eğer değilse sorun sitenizde
<?php
if(function_exists("mail"))
{
echo "mail fonksiyonu engelli değil";
}
else
{
echo "mail fonksiyonu engelli";
}
?>