Skip to Content

Quick Tabs Kurulumu ve Kullanımı

gdag, Çrş, 17/12/2008 - 12:24 tarihinde.

Aralık ayında yenilenen quick tabs eklentisini siteme yükledim; fakat yeni bir blok yaratamadım. Blok yaratıldı demesine rağmen blok sayfamda yarattığım bloğu göremiyorum. Nedeni ne olabilir? Çünkü bu modülün eski sürümünde bu sorunu yaşamıyordum.

Detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim; çünkü modül eskisine oranla baya geliştirilmiş.

onur serkan, Çrş, 17/12/2008 - 15:43 tarihinde.

Eklentinin readme.txt dosyasında kullanım aşamaları anlatılıyor, aşağıda Türkçe çevirisini yaptım:

Kurulum ve Kullanım:
-------------------------------------------------------------------------------

1. Eklentiyi kurup etkinleştirin.
  2. admin/settings/quicktabs sayfasına gidip sekmelerde kullanacağınız stili seçin.
  3. admin/build/quicktabs sayfasına gidin ve yerel görevler arasında yer alan "New QT block" sekmesine tıklayın.
  4. Blok başlığını yazın ve sekme içeriğini girin.
  5. Add another tab düğmesine tıklayarak yeni sekmeler ekleyebilirsiniz.
  6. Sekmelerin sıralamasını sürükle bırak yöntemi ile değiştirebilirsiniz.
  7. Tüm sekmeleri tanımladıktan sonra "Next"e tıklayın.
  8. Blok yönetim sayfasına yönlendirileceksiniz ve burada yeni sekmeli bloğunuz yer alacak.
  9. Bloğu düzenleyip istediğiniz tema bölgesinde yayınlayın.
gdag, Çrş, 17/12/2008 - 16:43 tarihinde.

Next dediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum ve blok sayfasında bir görüntülenme olmuyor.

user warning: Unknown column 'ajax' in 'field list' query: INSERT INTO quicktabs (ajax, title, tabs, style) VALUES(0, 'Yazılar', 'a:3:{i:0;a:5:{s:3:\"bid\";s:12:\"blog_delta_0\";s:10:\"hide_title\";i:0;s:5:\"title\";s:8:\"Yazarlar\";s:6:\"weight\";s:3:\"-10\";s:4:\"type\";s:5:\"block\";}i:1;a:5:{s:3:\"bid\";s:31:\"views_delta_simpleviews_4-block\";s:10:\"hide_title\";i:0;s:5:\"title\";s:8:\"Konuklar\";s:6:\"weight\";s:2:\"-9\";s:4:\"type\";s:5:\"block\";}i:2;a:5:{s:3:\"bid\";s:31:\"views_delta_simpleviews_3-block\";s:10:\"hide_title\";i:0;s:5:\"title\";s:7:\"Okurlar\";s:6:\"weight\";s:2:\"-8\";s:4:\"type\";s:5:\"block\";}}', 'default') in /home/politika/public_html/sites/all/modules/quicktabs/includes/admin.inc on line 450.

onur serkan, Çrş, 17/12/2008 - 16:51 tarihinde.

Muhtemelen eklentiyi güncelledikten sonra update.php'yi çalıştırmadığın için bu hatayı alıyorsun. Çünkü anlaşılan veritabanında bazı değişiklikler var ama senin veritabanında bu değişiklikler yapılmamış. Çalıştırdıktan sonra düzelmezse, o zaman eklentiyi tamamem kaldırıp sıfırdan kur.

gdag, Çrş, 17/12/2008 - 17:03 tarihinde.

Yok düzelmedi yine aynı sorunu verdi.

onur serkan, Çrş, 17/12/2008 - 22:27 tarihinde.

Eklentiyi kaldırıp tekrardan kurdun mu? Kaldırmaktan kastım sadece devre dışı bırakmak değil; Yönet » Site kurulumu » Eklentiler » Kaldır'dan eklentiyi işaretleyerek kaldır düğmesine tıklamak gerekir. Böylece mevcut veritabanı tabloları da silinir ve tekrardan eklentiyi kurduğunda yeni tablolar oluşturulur.

gdag, Çrş, 17/12/2008 - 23:34 tarihinde.

Eyvallah. Drupal seninle gurur duyuyor.