Quick Tabs Kurulumu ve Kullanımı
gdag, Çrş, 17/12/2008 - 12:24 tarihinde.
Aralık ayında yenilenen quick tabs eklentisini siteme yükledim; fakat yeni bir blok yaratamadım. Blok yaratıldı demesine rağmen blok sayfamda yarattığım bloğu göremiyorum. Nedeni ne olabilir? Çünkü bu modülün eski sürümünde bu sorunu yaşamıyordum.
Detaylı bir şekilde anlatırsanız sevinirim; çünkü modül eskisine oranla baya geliştirilmiş.
- Yeni yorum ekle
- 423 kez okundu

Eklentinin readme.txt dosyasında kullanım aşamaları anlatılıyor, aşağıda Türkçe çevirisini yaptım:
Kurulum ve Kullanım:
-------------------------------------------------------------------------------
Next dediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum ve blok sayfasında bir görüntülenme olmuyor.
user warning: Unknown column 'ajax' in 'field list' query: INSERT INTO quicktabs (ajax, title, tabs, style) VALUES(0, 'Yazılar', 'a:3:{i:0;a:5:{s:3:\"bid\";s:12:\"blog_delta_0\";s:10:\"hide_title\";i:0;s:5:\"title\";s:8:\"Yazarlar\";s:6:\"weight\";s:3:\"-10\";s:4:\"type\";s:5:\"block\";}i:1;a:5:{s:3:\"bid\";s:31:\"views_delta_simpleviews_4-block\";s:10:\"hide_title\";i:0;s:5:\"title\";s:8:\"Konuklar\";s:6:\"weight\";s:2:\"-9\";s:4:\"type\";s:5:\"block\";}i:2;a:5:{s:3:\"bid\";s:31:\"views_delta_simpleviews_3-block\";s:10:\"hide_title\";i:0;s:5:\"title\";s:7:\"Okurlar\";s:6:\"weight\";s:2:\"-8\";s:4:\"type\";s:5:\"block\";}}', 'default') in /home/politika/public_html/sites/all/modules/quicktabs/includes/admin.inc on line 450.
Muhtemelen eklentiyi güncelledikten sonra update.php'yi çalıştırmadığın için bu hatayı alıyorsun. Çünkü anlaşılan veritabanında bazı değişiklikler var ama senin veritabanında bu değişiklikler yapılmamış. Çalıştırdıktan sonra düzelmezse, o zaman eklentiyi tamamem kaldırıp sıfırdan kur.
Yok düzelmedi yine aynı sorunu verdi.
Eklentiyi kaldırıp tekrardan kurdun mu? Kaldırmaktan kastım sadece devre dışı bırakmak değil; Yönet » Site kurulumu » Eklentiler » Kaldır'dan eklentiyi işaretleyerek kaldır düğmesine tıklamak gerekir. Böylece mevcut veritabanı tabloları da silinir ve tekrardan eklentiyi kurduğunda yeni tablolar oluşturulur.
Eyvallah. Drupal seninle gurur duyuyor.