Drupal 7 Duyuruldu
Dünyanın en iyi açık kaynak içerik yönetim sistemlerinden Drupal’in 7 numaralı sürümü, Drupal 7 duyuruldu.
Drupal 7 ile yönetimsel işlemler daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Site yapılandırılması ve içerik yönetimi adına Drupal 7′de birçok değişiklik yapılmış durumda.
Drupal 7, kullanıcının kendi içerik yapısının tanımlanabilmesi ve içerik, kullanıcı, yorumlar ve dahası için isteğe bağlı alanların eklenebilmesi ile daha esnek bir yapıya sahip. Resimlerin eklenmesi artık dahili bir özellik olarak sunuluyor. Yeni özellikler kazandırmak için 800′den fazla modül ise şu anda Drupal 7 için hazır durumda. Yeni Render API ile Drupal 7 daha iyi bir tema desteği sunuyor.
Drupal 7, JavaScript ve CSS alanında yapılan iyileştirmeler, daha iyi önbellekleme sistemi ve dahası ile, daha etkileşimli ve yüksek site trafiğini idare edebilecek bir düzeyde.
Hepsinden önemlisi, Drupal 7 tamamen açık kaynak ve binlerce insanın katkısıyla hazırlanmış.
Drupal 7 Marketing Video from Jeff Robbins on Vimeo.
Drupal 7, Drupal’in resmi sitesi olan http://drupal.org/home adresinden indirilebilir.
pardus-linux.org
- Yeni yorum ekle
- 426 kez okundu

Bir an kendimi Windows 7'nin sitesinde gibi hissettim.
Herkese hatasız D7'li günler...
tabiki D8 çıkarılana kadar. :D
beta sürüm değil mi? kararlı drupal 7 sürümü çıkmadı henüz?
sanki öyle bir izlenim oluştu bende.kararlı sürümse eğer drupal 7 ye geçelim?
kararlı sürüm. Bizim Tr dil dosyaları %79 oranında Türkçe.
cck offline - views %90 online - bir çok eksik var zamanla giderileceğini düşünüyorum, şu an sanırım views - ctools la ilgileniyorlar arasıra güncellemede tablo-sql sorguları ekleniyor, yenileniyor.
Yeni yönetim panelini çok merak ettim ama bir türlü kuramadım. Kurulumda aldığım hatalar şunlar. Register_globals dışındaki hatalar nedir ?
yani drupal6 dan drupal7 ye geçiş yapmalı mıyız?zamanı mıdır sizce yoksa biraz daha beklemeli mi?
Kara sizin ben bekliyorum, daha erken eklentilerin çoğu pasif durumda.
@MERSOY ben hosta attım gayet sorunsuz hata almadım. hata msj aldıgın yerleri bir kontrol edersen sorunu çözecegine inanıyorum.
D7 Deneme site kurdum % 80 Tr çok eksik var TR dil dosyalarında
@GKHND sunucu yöneticileriyle yaptığım görüşmede pdo desteğini enable etmelerinin mümkün olmadığını, ve kurulumda istenen register globals özelliğinin kullanan bir çok web sitesi olduğu için bunuda kapatmaları mümkün değilmiş. Drupal kullanan siteler için ayrı bir sunucu kimler barındırır bilemiyorum. Yavaş yavaş arayışa geçmem lağzım. Senin kullandığın sunucu firma hangisi ?
Yıllardır Netopsiyon :D
Gayet sorunsuz hızlı anında destek tanırsın Ali Osman Beyi (netopsiyondan) yıllarını verdi bu işlere. Şiddetle tavsiye ederim bu güne kadar en küçük sorun yaşamadım hostingden yana.
Drupal 7'ye geçiş yapmak için henüz erken. Bütün sitelerimizi D7'ye aktarmak içinse, daha bayaa bir erken. Bunun sebebi, D7 ile birlikte gelen altyapı değişimlerinin bütün eklentilerde aynı biçimde uygulanamıyor olması.
Örneğin, CCK'nın büyük bir bölümü Field API üzerine alımı, Token'ın bir kısmı çekirdeğe çekilmiş, veritabanı bağlantı biçimi olarak PDO(PHP Data Objects)'ya geçilmiş durumda vs.
D6 Kullanıcıları için D7'ye geçmek ilk başlarda attan inip eşeğe binmek etkisi yaratacaktır. Benim öngörüm ise bu durumun bir sene içinde attan inip jete binmek olarak değişeceği yönünde...
Yani acele etmemek lazım şimdilik..
Ulaş Can Cengiz
ulas@ulascengiz.com
@GKHND bende iki yıl kadar çalıştım netopsiyonla. Alan adlarım halen orda. Ali Osman bu işin uzmanı. Yalnız benim .de uzantılı bir alan adım çalışmadığından ve o zaman için fiyatlar yüksek kaldığından ayrılmıştım. Ama Ali Osman ve netopsiyon her zaman ayrıcalıklıdır benim için. Yine bir görüşebilirim onunla.