Adını bilmediğim eklenti?
Bana öyle bir eklenti lazım ki, adını bile bilmiyorum. :) Tarif edecek olursam genel hatları şu şekilde birşey.
Bir içeriğim var. Bir sayfada görüntülenen bir içerik. Resim ve yazılardan oluşan bir içerik.
Uzman adlı kullancılarım var. Sitede içeriği kontrole yetkili uzman adlı kullanıcı tipi mevcut. (Bunların sayısı 10 geçmez)
Bütün uzmanların önüne ilgili içeriğe ilişkin liste gitsin istiyorum.
İçerik Listesi
İçerik Adı | Onay Durumu
--------------------------------
İçerik 23 | Onaylanmadı.
Uzman gördüğü kendi onay listesindeki içerikleri açıp, bakıp onaylayacak veya onaylamayacak.
Admin de hangi uzman kaç onay vermiş kaç onay vermemiş görebilsin.
Bu onayın yayına etkisi olması şart değil. Ancak eğer 3 den fazla red oyu alan içerik yayından çekilir gibi bir ayarı da olsa hiç fena olmaz.
NOT: İçerikte hata varsa Flag ile bunu editöre (admin) bildirebiliyor.
- Yeni yorum ekle
- 319 kez okundu

Söylediğiniz bir modül oldukça işlevsel olurdu herhalde ama ben böyle bir modüle henüz rastlamadım. Belki site yöneticileri biliyorlardır.
İçerik onaylama için modr8 diye bir eklenti var sanırsam. Ama bence sizin işinizi görebilecek en iyi modül Vote up/Down Package modülü. Bu modül sayesinde içeriğe oy vererek onu yukarı çıkarmak veya aşağıya indirmek mümkün. Bu olayı http://www.reddit.com/ kullanıyor. Canlı örneği orada var.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada modüller işlevsel kaçarsa burada belirtirseniz ve diğer arkadaşlarda faydalanırlarsa çok sevineceğim.
Sitenin yapısını bilmiyorum ama uzmanların onayladığı şeyi bir de adminin onaylaması niye gerekiyor ki?
Neyse, Flag + Views + Trigger + uygun kullanıcı izinleri ile buna benzer bir işlev sağlanabilir. Önce ilgili içerik türüne uzman onayı adında bir flag eklersiniz ve bunu kullanma iznini sadece uzmanlara verirsiniz. Sonra Views ile sadece uzmanların erişebildiği ve yayınlanmamış içerikler ile bu içeriklerin "uzman onayı" flag sayısını listeleyen bir sayfa oluşturursunuz. Hatta görünüme bir de Flag işlemlerini bir alan olarak eklersiniz. Böylece uzmanlar doğrudan sayfa üzerinden onaylayabilirler. Son olarak da çekirdekteki Trigger eklentisini kullanarak flag sayısı belirli bir rakamı geçince içeriği yayınlayan bir eylem eklersiniz.
Önerileriniz için teşekkürler sırasıyla hepsini deneceğim.
@ gdag ; voteup/down eklentisinde içeriği oy vererek nasıl yukarı yada aşağı tasınıyor. bunun ayarından bahseder misin? aynı zamanda bu sistem yorumlar için de gecerli mi? yani en çok oy alan yorum ilk yorum olarak gösterilmesi gibi?
Bu sistem yorumlar için de geçerli. İstenilen her içerik türüne de tanımlanabiliyor ayrıca. Daha geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
gösterdiğiniz yerdeki gibi yaptım bende, aynısı fakat, yorumlara verilen oylar sonucunda, yorumların üstte yada alta indiği yok. onu soruyorum. nasıl yapılır diye? Vote Up / Down Package in ayarlarında da yok ayrıca böyle bir şey.
Benim de bildiğim kadarıyla Vote UD yorumları sıralamıyor. Belki Views ile yorumları oylarına göre sıralayan bir görünüm yapılabilir.
onur bu dediğin blok olarak mı? yoksa normal default sayfa da mı? eğer sayfadaysa tadından yenmez ve ayrıca böyle bir imkan varsa viewste, ben aradan yıllar gecsede yapamam. en azından su anki bilgimle yapamam. o yüzden blok olarak olduğunu söyle baride içimde ukte kalmasın :)
Malesef :( Bir dönem bir projem için kullanabileceğimi düşünerek yorum oylamak için alternatifleri araştırmıştım. Ancak proje yerinde saydı, araya başka şeyler girdi. Sonuçta bu konuyu daha fazla kurcalayamadım. Zaten o dönemde Views beta halindeydi ve eklentilerin Views uyumları sağlıklı değildi. Ancak şimdi Views cephesinde herşey rayına oturduğundan yapılabilir belki. İlk olarak yorumlarla voting api tablosu arasında bir Views Relationship'i tanımlı mı değil mi ona bakmak lazım (bkz. Views: Relationships dersi).
Bende az biraz baktım malesef böyle bir eklenti yok, öneriler için teşekkür ederim. İhtiyaca cevap vermedi...