CK Editör <p> tagı sorunu
mersoy, Per, 06/01/2011 - 11:42 tarihinde.
Merhabalar
CKEditör kullanmaya başladıktan sonra makale ve blokların hepsinde bir boşluk oluştu. Örneğin aşağıdaki resimde kırmızı alan gibi. Firebug ile baktığımda tagı beliriyor o bölümde. Makale ya da resimlerin kaynak kodlarını incelediğimde kod yok.

- Yeni yorum ekle
- 373 kez okundu

CK Editör, içeri yazdığın her şeyi tagı arasına alır. Kullandığın temayı bilmiyorum ama Drupal temalarının genelinde
margin: 15px 0;
}
gibi bir durum söz konusudur. Bunu
margin: 0 0 15px 0;
}
şeklinde değiştirirsen, sorunun çözülür.
Ulaş Can Cengiz
ulas@ulascengiz.com
Söylediğiniz gibi düzeltmeyi gerçekleştirdim. Fakat yinede bir boşluk var makalelerde. Resimlerde ise yine aynı durum söz konusu. muhasebeciyizbiz.com ana sayfadaki içerik ekle resminden daha kolay anlayabilirsiniz.
style.css dosyasında 876. satırda başlayan
margin: 0;
padding: 0 0 13px;
text-decoration: none;
}
kısmını
margin: 0;
padding: 0 0 2px;
text-decoration: none;
}
şeklinde değiştir, anladığım kadarıyla sorun çözülür.
Ulaş Can Cengiz
ulas@ulascengiz.com
Makaleler düzeldi teşekkür ederim. Peki blokşardaki boşlukların nedeni nedir sizce ?
hangi bloklardaki hangi boşlukların sebebini sorduğunuzu öğrenebilirsem, yardım edebilirim sanıyorum.
Ulaş Can Cengiz
ulas@ulascengiz.com
Sağ bloklardaki Menü, Çalışma Hayatı ve Mevzuat menülerimin blokları. Aynı şekilde sol bloklarda da "sizde içerik ekleyin" ve "staja başlama testleri" blokları gibi.
orada bir css sorunu yok. Oradaki sorun, her bir bloğun içinde en başta birer "p" tagının olması. Bunu çözmek için birkaç şey yapabilirsin.
Birincisi blokları düzenleyip, Zengin Metin özelliklerini devre dışı bırakabilirsin.
İkincisi, CK Editör'ün ayarlarından oraya buraya "p" tagı eklemesini engelleyebilirsin.
Üçüncüsü Better Formats eklentisini kurar, bloklarda kimsenin WYSIWYG editörlerini kullanamamasını sağlarsın.
Ulaş Can Cengiz
ulas@ulascengiz.com
Daha öncede blokları tek tek incelediğimde tagı görememiştim. İçerik ekle bloğunun içeriği
bu sorunun çözümü css de yapılan değşiklik değil. çünkü ckeditor oraya bir tagı ekliyor. bizim yazdığımız metin ise bu tagından sonra ayrı bir paragraf olarak yer alıyor ve üstte boş bir paragraf kalıyor. sanırım copy/aste yapınca böyle bir sorun oluşuyordu. çözümünü hatırlamıyorum ama ben wsywsgi editor içerisinde ckeditor kullanarak kurtulmuştum.
Bende daha önce wysing editör aracılığı ile ckeditör kullanıyordum. Son bir haftadır ckeditör iconları görüntülenemez oldu ve kaldırmak zorundu kaldım. Birde wysiwyg editör kullanarak ck editörü özelleştiremiyoruz. Özelleştirmeden kastım yorumlarda kullanmak ve rollere göre farklı görünümler sağlamak gibi.