Video sitesi
alayel, Çrş, 01/12/2010 - 12:46 tarihinde.
Merhaba arkadaşlar.
Video sitesi yapmak istiyorum.
Birincil linklerde böyle bir menü olacak.

Mesela yukarıdaki menüden komedi tıklandığında komedi bölümünde bulunan videoların anasayfa'sına gidecek.

Sonra burdan izlemek istendiği video ya tıklandığında sedece o videonun olduğu sayfaya gidecek.

Böyle bir düşünceyi hangi eklentiyle ve nasıl yapmam konusunda fikri olan varmı arkadaşlar.
Ha birde videolar kendi hostumda değil link ile çekmeyi düşünüyorum.
Geçen gün denedim yapmayı hatta ZUZHULK arkadaş baya bi yardım etti ama yanlış bişey yaptım herhalde, hangi bölüme girmeye çalıştıysam hep hatalar verdi bende silip yeniden kurdum localhosta siteyi.
Yardımlarınızdan dolayı tşk.lerimi sunarım.
- Yeni yorum ekle
- 484 kez okundu

daha önce başka siteden video çekmedim hiç ancak aklıma gelenler
cck, emfield, views, taxonomy, statistics(kaç kere izlendigini görüntülemek için)....
bu kadar geliyor aklıma şimdilik.
cck ile emfield ı etkin yapıp cck ile yeni içerik türü ekle mesela video. bu içerik turune emfield ile link alanı ekle. display fields tan nerelerde nasıl görünecegini ayarla. daha sonra taxonomy de videolar diye bir sözlük oluştur. bunu içine terimleri ekle: egitim arabalar komedi vs.. gibi. daha sonra views ile sayfalar oluştur. bu sayfalarda filtreler olarak istedigin hangi terimi sergiletmek istiyorsan onu seç. stil olarak ta grid i sec ve kaç sütün olmasını istiyorsan onu ayarla.. şimdilik bu kadar geliyor aklıma...
bu arada emfield proje sayfasında hangi video sitelerinden çekeceksen onun ek modulu de var sanırım.
Bu sitenin aynısı ben komeditube.com için haızrlamıştım ve süper olmuştur. Gerçi şimdi o domaini askıya aldım.
Bu siteyi hazırlarken Views, Cck, Embebed Media, Fivestar gibi eklentilerden faydalandım. Arşivlerime bakayım eğer veritabanı ve temasınıda kendim hazırlamıştım bulursam kullanmanız için veririm.
Eğer hala duruyorsa valla çok güzel olur.
Yoksa da aklında kalmış bişey varsa ve paylaşırsan minnettar kalırım.
tşk.ler
You have specified an invalid media URL or embed code.
arkadaşlar böyle bir hata alıyorum.
Sebebi nedir ya
Oynatmaya az kaldı :) :)
emfield proje sayfasındaki hangi video sayfasından cekeceksen video yu onun eklentisini de indirdin mi
Hayırlı geceler herkese.
zuzhulk ağabey herşey tamam gibi views i bile çözüdüm valla. :)
yanlız anasayfada yayınladığım zaman videoları kendisi açılıyor. Ama ben tıklayınca açılmasını istiyorum.
Otomatik olarak açılmasını istemiyorum.
Kendi sayfasındayken sıkıntı yok sadece resimleri görünüyor,tıklayınca sadece o videonun olduğu sayfaya gidiyor ve ben ttıklayınca açılıyor.
sadece anasayfa da kendiliğinden açılıyor.
bunu da halletseydik iyi olurdu.
Saygılar,Hürmetler.
içerik türünde display fields alanına gir orada emfield ın nerelerde nasıl görünecegi var. orada teaser da thumbnail gibi birşey varsa ön izleme resmi yani onu seç bakalım olacak mı
Oldu tamamdır.
Çok Güzel oldu.
tşk.zuzhulk.
rica ederim. kolay gelsin.
Video Galeri isimli bir video var, işinize yarar belki.
Buraya kadar yaptım.

Ama bir sorun daha çıktı o da resimde görüldüğü gibi
gibi bir menüm var.
Soru şu: mesela eğitim menüsüne video içeriği eklerken nasıl bir yol izlemeliyim.
Şunu yapıyorum: İçerik oluştur,video,menü ayarlarından da menü bağlantı başlığını boş bırakıyorum ve üst seviye öğesini de eğitim seçiyorum. Ammaaa eklediğim video hem eğitim sayfasında hemde oyun sayfasında çıkyor. Buna bir ayar veremedim.
Yardımcı olurmusunuz????
Sizlere bahsetmiş olduğum eski sistemimin veritabanı ve dosyalarını e-posta olarak gönderdim.
Kolay gelsin
Hangi mail e gönderdiniz hocam
http://drupaldersleri.org/uye/alayel/iletisim.html
Buradan gönderdim. Repidshare bağlantısı olarak.
bulamadım linki :(
gmail e atarmısın
bu arada yukarıda belirttiğim sorun hakkıında bilgin varmı???
sözlük oluşturduysan terimler olması lazım egitim mesela. yeni bir içerik türü oluştur adını egitim koy egitim egitim bölümüne içerik eklemek için bunu kullan. içerik olustururken de taxonomy de olusturdugun terimi neyse onu gir.
zuzhulk ağabey; oluşturacağım her menü için ayrı bir içerik türü'mü hazırlıyacam?
Yani eğitim,spor,şaka,komedi,yetenek vs. gibi menüler olursa hepsine ayrı çerik türü'mü hazırlıyacam?
Ve eğitim menüsüne içerik ekleyeceğim zaman eğitim içerik türünümü kullanacam?
tşk
ben sitemde öyle kullanıyorum. ama senin biraz farklı gibi. eger egitim, spor, şaka menuleri de kendi içinde terimlere ayrılacakmı. mesela egitim sözlügünde ( matematik türkce geometri kpss öss gibi ) termler mi olacak. eger öyle olacaksa içerik türünü oluştur. mesela egitim. sonra sözlük oluştur eğitim diye. o sözlüklere terimleri ekle. matematik turkce vs gibi. sonra sözlügü düzenle de ve hangi içerik türünde seçilmesini istiyorsan bu etiketlerin onu seç. ben böyle yapıyorum. kimine göre belki fazla işlemler olabilir arada ama bana böyle kolay geliyor :)
Hayırlı akşamlar.
Aslında öyle düşünmüyorum en azından şimdilik.
Şöyle düşünüyorum başlangıç olarak. Üst menü:
KOMEDİ "bütün komik videolar"
TASARIM "worldpress,joomla,drupal,photoshop eğitim videoları"
FREGMAN "film fregmanları"
OYUN "playstation oyunları,pc oyunları tanıtım videoları"
Yani;Oyuna tıklandığı zaman bütün oyun videoları,Komediye tıklandığı zaman bütün komik videolar çıksın diyorum şimdilik.
Alt terim sitenin işleyişine göre ekler ve düzenlerim.
Olurmu sence ?
olur olur.. o zaman Komedi Tasarım Fragman Oyun gibi sözlükler oluştur. terimler olusturmaya karar verince diger eklersin alt kategori olarak.. views ten de sayfalar olusturursun filtre de taxonomy de taxo: vocabulary gibi bir filtre olması gerek, hansi sayfayı oluşturacaksan o sözlük ü seçersin. bu arada sözlük oluştururken bir terim girersin mesela şimdilik oluşturdugun komedi sözlügüne komedi diye bir terim girersin, etiket secmeyi de zorunlu yapmayı unutma ki içerik oluştururken komedi terimini seçmezsen filtre ekleyince göremeyebilirsin videoları sonra ;)
Gmail adresinizi bilmiyorum. msn veya gtalk adresimi ekleyin oradan göndereyim bari.
msn : icq.man@msn.com
gtalk : gnuturk@gmail.com
display fields 'te "Teaser" görünümü ve "Full node" görünümü nasıl olacaktı ya.
Yine takıldım :(
Video şayfada reşim halindeyken,tıklayıp videoyu oynatmak için display fields 'te "Teaser" görünümü ve "Full node" görünümü nasıl olacaktı
yardımcı olurmuşunuz
video yu başka sitelerden cekiyorsan onlar zaten bir thumbnail ile birlikte geliyor olmalılar. ancak teaser için yine de bir thumnail oluşturuyormuyduk imagecache ile tam hatırlayamıyorum.
normalde display fields tan teaser için thumbnail full node için de video tarzı birşey olmalı..
zuzhulk ağabey

ilk olarak fregman menüsünü hazırlamıştım bu şekilde
sonrada komedi bölümünü hazırladım ama bu bölümünde videoların resimleri görünmüyor.

Her tarafı kontrol ettim. views falan ama neden oldu anlayamadım.
içerik türlerinin display fieldslarını kontrol ettin mi.. bi sayfayı yapıp digerini nasıl yapamazsın ki :)
evet şimdi baktım her ikiside aynı
halla halla yaw
Tamamdır zuzhulk ağabey hatayı anladım ve çözdüm
views de fields bölümünde içerik kısmını komedi değil de fregmanı seçmişim :)
Uğraşınca oluyormuş :)
aynen :) kolay gelsin..
S.a.
Ben siteme Embedded Media Field ve Video Flotsam eklentilerini ekledim. Yeni içerik türü oluşturdum ve içerik türünde video için alan oluşturduğumda aşağıda yazdığım hata çıktı. Neden kaynaklanıyor olabilir?
warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in /home/subatan/public_html/modules/emfield/emfield.cck.inc on line 163.
warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /home/subatan/public_html/modules/emfield/contrib/emvideo/emvideo.module on line 584.
warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /home/subatan/public_html/modules/emfield/emfield.cck.inc on line 163.
warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in /home/subatan/public_html/modules/emfield/emfield.cck.inc on line 163.
warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /home/subatan/public_html/modules/emfield/contrib/emvideo/emvideo.module on line 584.