CCK node reference ve user reference
GodPower, Per, 11/12/2008 - 15:30 tarihinde.
merhaba arkadaslar,
CCK hakkinda takildigim bir konu var, sizden bu konuda yardim istiyecektim.
Dersler baslikli bir icerik tipim var ve bu icerik tipine user reference ekledim, icerik olusturuken user reference ile bu icerigin görünmesini istedigim kullanicilari seciyorum.
Daha sonra bu olusturdugum icerigin kullanicinin hesabim sayfasinda görmesini istiyorum.
Bunun icin content profile kullanarak bir profil olusturdum ve bir node reference ekledim. fakat user reference ve node reference nasil iliskilendire bilirim acaba ?
- Yeni yorum ekle
- 580 kez okundu

Bu şekilde otomatik bir ilişkilendirme yok, zaten anlattığınız gibi bir kullanıma da daha önce hiç denk gelmedim. Tabii bu yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Öncelikle merak ettiğim bir şey var; derslerde user reference verdiğiniz kişi dersin yazarından farklı bir kişi mi?
evet user reference verdigim kisiler aslinda yazmis oldugum Dersi görmesini istedigim kisiler ( ögrenciler )
Öncelikle nodereference'a gerek yok, bunu hiç karıştırmayalım. İkinci olarak Node access user reference adında bir eklenti var. Bunu kurup deneyin, tam olarak ne gibi özellikler sunduğundan emin değilim. Eğer işinize yaramazsa Views + php kodu ile sorunu çözmek gerekecek.
tesekkür ediyorum cevaplar icin az önce cözdüm problemi. her hangi bir eklenti kulanmaya gerek kalmiyor views ve cck.
Arkadaşlar çözdüğümüz sorunların buraya cevaplarını ve nasıl çödüğümüzü yazarsak çok iyi olur. Sayfalar dolusu yazıyı okuyup, sonra "çözüldü tamam" gibi bir açıklama çok yetersiz kalıyor. Güzel çözüldü ama nasıl çözüldü?
Evet haklisin arkadasim aslinda, böyle yarim birakmak olmaz.. Suan konu hakkinda yarintili bir ders yaziyorum, bittigi zaman hemen eklerim siteye..