Skip to Content

Ekim'de Drupal Eğitimleri

onur serkan, Cmt, 02/10/2010 - 23:34 tarihinde.

Drupal'in ülkemizde daha çok kullanıcının ilgisini çekmesiyle birlikte Drupal'e yönelik hizmet ve girişimler de sayıca artmaya başladı. Bu girişimler arasında bence en önemlisi verilen eğitim ve seminerler. Geçen yıl Anadolu Üniversitesi'nde ve bu yıl da yaz döneminde Netbilsis tarafından düzenlenen eğitimlerin ardından içinde bulunduğumuz Ekim ayı içinde de yeni Drupal eğitimleri düzenlenecek. Eğitimler hakkında detaylı bilgiyi yazının devamında bulabilirsiniz.

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Özgür Web Günleri etkinliğinde Drupal de yerini alıyor. Ücretsiz olan bu etkinliğin ilk gününde Tugay İltuş tarafından verilecek Drupal seminerin içeriği şöyle özetlenmiş:

Tugay İltuş: Drupal İçerik Yönetim Sistemi
Seminerde Drupal içerik yönetim sisteminin kullanım alanları, kullanan çeşitli siteler, tarihçesi, kullanım kolaylığı ile izleyiciler tanıştırılıyor. Drupal’in kod standartlarından, yapısından, düğüm ve içerik türü yapısı, taxonomy ile gelişmiş uygulamalar yapılması, temel (base) temadan yeni bir tema türetme kolaylıkları, views ve cck ile kodsuz uygulamalar geliştirmesi anlatılıyor. Drupal 7′ye ilişkin birkaç haber ve yeniliğe de yer veriliyor.

Etkinlik programına ve ulaşım bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tugay İltuş tarafından Netbilsis sponsorluğunda yaz aylarında düzenlenen ücretsiz Drupal eğitimleri Ekim ayında da devam edecek. Bu eğitimlere katılmak için ön kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Banner

Etkinlik Programı
7 Ekim Perşembe 19:00 - 22:00
10 Ekim Pazar 10:00 - 13:00 (tekrar)
14 Ekim Perşembe 19:00 - 22:00
17 Ekim Pazar 10:00 - 13:00 (tekrar)

Eğitim yeri ve konuları hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

mersoy, Per, 14/10/2010 - 22:44 tarihinde.

Çok güzel bir etkinlik. O tarihlerde İstanbul'da olamayacağım için üzüldüm gerçekten. Eğitime katkıda bulunan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim.

Bambam, Cuma, 15/10/2010 - 16:02 tarihinde.

Bugün Tugay İltuş: Drupal İçerik Yönetim Sistemi isimli sunumu izleme fırsatım oldu. Tugay kardeşimiz gerçekten çok güzel anlattı Tebrikler.

Sunum daha çok drupal sistemi ile daha önce hiç tanışmamış kişilere yönelikti açıkcası bilgime bilgi katmadım çünkü drupal 45dk ile bitecek birşey değil zaman kısıtlıydı bence Tugay bu zamanı iyi değerlendirdi.

Bunun dışında 2 farklı sunuma katıldım herşey yüzeyseldi ben daha çok işin tekniğine girmelerini bekliyordum bukadarını zaten bir kaç saatlik surf ile kavrayabilirdim.

Yarın php frameworkleri ile ilgili sunumlar var en çok onlar için gitmek istemiştim. Bu sunumların da yüzeysel olacağı aşikar bundan dolayı yarın katılmayacağım.

Organizasyon dört dörtlüktü yer seçimi dışında cidden Avurapa yakasında yaşayan biri için çok çok uzak helede toplu taşımları kullanmak zorundaysanız.

Bu sunumu yapan arkadaşımız Helzvog nickli arkadaşmıydı?

cylon, Sal, 19/10/2010 - 02:35 tarihinde.

evet, Helzvog= Tugay İltuş.

Bambam, Çrş, 20/10/2010 - 14:07 tarihinde.

Teşekkürler CYLON

Bence bu kardeşimiz iyi yolda gidiyor zira drupal firmalar tarafından merak ediyor bu şekilde bu alanda isim yapabilir.

cihan, Per, 21/10/2010 - 00:43 tarihinde.

Üniversitelerde okuyan arkadaşlarımız külüpleri kullanarak tugay arkadaşımızın yaptıgı gibi tanıtımları kolaylıkla yapabilir. Genel olarak yüm ünilerde bulunan bilişim külüpleri ile iletişimde olursanız sizlerde isminizi duyurabilirsiniz. Biz mezun oldu bizden geçti ihmal etmeyin böyle şeyleri.

vortex, Cuma, 05/11/2010 - 14:58 tarihinde.

arkadaş "gürlediği kadar yağmıyor" ama yine de Drupal adına yaptığı çalışmalardan dolayı tebrikler.