Modülleri tema'da kullanmak
GodPower, Pzt, 08/12/2008 - 08:44 tarihinde.
merhaba arkadaşlar, cidden güzel bir site olmuş. Drupal konusunda kaliteli türkçe kaynak bulmak cidden zor.
Benim sormak istediğim. CCK, Flag vs. gibi eklentilerin tema tasarlanırken nasıl tema icinde kullanılacagı ? Çağırmamız gereken özel bir fonksion mu var yoksa her modül için ayrı bir fonksiyon mu kullanmamız gerekiyor ? Bu konuda yardım istiyorum, js ajax, jquery gibi eklentilerle görsel açıdan zengin temalar yapmaya çalışıyorum ve modüllerin tema içinde nasıl kullanılacağını acilen öğrenmem gerekiyor :)
- Yeni yorum ekle
- 620 kez okundu

CCK alan değişkenlerini ve daha daha genel olarak düğüm nesnesinin tüm içeriğini görebilmek için Contemplate eklentisinden faydalanabilirsiniz. Ben içerik türü temalarını hazırlarken hep kullanıyorum.
Ayrıca Flag, Fivestar vb. işlevler sunan eklentilerin dosyalarını inceleyerek tanımlanan fonksiyonlara bakabilirsiniz. Genellikle her fonksiyonun başında o fonksiyonun ne yaptığı, hangi parametreleri aldığı ve ne döndürdüğü açıklanıyor. Hatta bazı eklentilerin readme.txt dosyalarında veya drupal.org'daki el kitapları kısmında kullanılabilecek fonksiyonlarla ilgili açıklamalar ve örnekler bulunabiliyor. Örneğin Flag için: The Flag API.
Tesekkürler cevap icin Onur. kisa bir sey daha sormak istiyorum. Module yada tema gelistirirken offline kulanabilecegim bir drupal api programi yada her hangi bir Dreamweaver extension var mi? DW icin gelistirilen bir extension oldugunu duydum acikcasi ama bulamadim.
Devel eklenti paketi tema ve eklenti geliştirirken oldukça işe yarayabiliyor. Dreamweaver extension ise buradan indirilebilir.