Ajax kullanmak
semih, Çrş, 01/09/2010 - 04:22 tarihinde.
Arkadaşlar ajax kullanmanın bi sakınca varmı .Örnegin flash kullanınca seo yu kötü etkiler derler yada eski tarayıcılarla sorunu olurmu veya tam bilmiyorum kullanıcı virüsten korunmak icin tarayıcısının bazı özelliklerini devredısı bırakırsa .Ayrıyetten faydaları görünen kolaylıkların ziyade band genişligine katkısı varmı bunun yanında cpu kullanımını arttırırmı.Görüşlerini bekliyorum.
- Yeni yorum ekle
- 266 kez okundu

Ajax'ın virüsle alakası olduğunu ilk sizden duyuyorum. Ajax kullanımında bi sakınca olsaydı dünya sıralamasındaki hiçbi site tüm içeriği bunun üzerine kurmazdı. Örnek olarak herkesçe en bilinen 2 örnek facebook ve twitter..
drupalın views modulundeki ajaxı aktif etmek istedigimizde söyle bir yazı sıkıyor
Status: using default values.
If set, this view will use an AJAX mechanism for paging, table sorting and exposed filters. This means the entire page will not refresh. It is not recommended that you use this if this view is the main content of the page as it will prevent deep linking to specific pages, but it is very useful for side content.
benim ingilizcem yok ama bi uyarı veriyor sanırsam.
ayrıyetten demek istedigim virüs olayı tarayıcıların javascript özelligi kapatılabiliyormus yani kullanıcı virüslerden korunmak icin javascript özelligini kapatıyormus.Ajax kullanmanın bi sakınca olsaydı facebook kullanmazdı bende söle düşünüyorum hic sakıncası olmasaydı sitede her yerinde kullanılırdı ama her yerde kullanılmıyor ( kastetdigim kullanılabilen yerler ) ajax cok kolaylık saglıyor o zaman neden az kullanılıyor yani hic sakıncası yoksa her sayfamı ajaxlı yaparım.
ajax kullanan büyük siteleri her kez kadar biliyorum konuya teknik olarak fikirde bulunursanız sevinirim.
diyorki; eğer bu özelliği aktif edersen bu view, sayfa sıralamasında (paging) ve tablo sıralamada ajax özelliğini kullanıcak yani sayfa yenilenmeden işlem yapabileceksin. kullanacağın views eğer ana içeriğin ise bu özellik tavsiye edilmiyor, çünkü belirli sayfalara linkleme yapamıyorsun buda google bot açısından sorun teşkil edebilir. Bu özellik ana içeriğin dışında diğer bölgelerde kullanman işlevsellik açısında fayda sağlar
evt bambam teşekkürler.