Skip to Content

üye profili düzenlemesi ve video barindirma

semih, Per, 26/08/2010 - 23:16 tarihinde.

Arkadaşlar bir kaç sorum var şimdiden teşekkürler:

.Durupal de mesela resim klasörüne verilen ismin türkçe olup olmaması seoyu etkilermi.Örnek pictures mi resimlermi.
.Kullanıcıların kendi üyeliklerini silebilmesi ve sildiği zaman veritabanındaki bilgilerin vs,resim klasöründeki kullanıcıya ait resimlerin kısacası her şeyin silinmesi.
.Bazı sitelerde olur bizi uyuz eder yukarıdan pat diye bi reklam iner bunun drupalde modülü varmı.
.Kayıt esnasında kullanıcının şifre girdiği yere karakter sınırı koymak mesela 12 karakterli en uzun şifre girebilirsiniz gibi
.Kayıt esnasında e-maili tekrarlatmak kullanıcıya örnek e-mailinizi tekrar giriniz.
.Her şey paramı.
.Kendi sitemde videolar göstermek istiyorum video paylaşım sitelerindeki sitemle ilgili videoları toplucam ama bunları sitelerden cekmek istemiyorum cünkü sitelerden videolar siliniyor indiricem ve kendi hostumda bunlar kasma yaparmı nasıl yapılır .
.Aklıma gelenler bunlar tek tek konu açmiim dedim patavatsızlık etmemişizdir insallah aynı sorunları olanlarda yararlanması dilegiyle.

jilinrime, Cuma, 27/08/2010 - 00:33 tarihinde.

.Durupal de mesela resim klasörüne verilen ismin Türkçe olması örneğin: Drupal resimleri isimli bir arama yapıldığında drupal/resimler isimli klasör daha ön plana çıkacaktır.

.Kullanıcıların kendi üyeliklerini silebilmesi ve sildiği zaman veritabanındaki bilgilerin vs,resim klasöründeki kullanıcıya ait resimlerin kısacası her şeyin silinmesi (sanmıyorum silineceğini ama üye kendi hesabını silemesin ayar yap emin ol yada en iyisi deneme yap ;)

.Kendi sitemde videolar göstermek istiyorum video paylaşım sitelerindeki sitemle ilgili videoları toplucam ama bunları sitelerden cekmek istemiyorum cünkü sitelerden videolar siliniyor indiricem ve kendi hostumda bunlar kasma yaparmı nasıl yapılır. (Hosting'in sınırsız bant ve sınırsız alan varsa kasma yapmaz :)

semih, Cuma, 27/08/2010 - 00:51 tarihinde.

teşekkürler

yanlış anlamadım umarım yani resimlerin bulundugu klasör ismi resimlerle alakalı olsun arama sonuclarına etki eder diyorsunuz.

benimde aklıma söle geldi atıyorum sites/all/defauld/resimler şimdi burda sites ingilizce all ingilizce resimler tükçe nasıl olur.

//////ama üye kendi hesabını silemesin ayar yap emin ol yada en iyisi deneme yap ;) ///////
////anlamadım /////

evt host sınırsız bilmiyorum kapıya koyarlar gibi fazla bişi göstermicem belki 200 300 video belki daha fazla.

kade, Cuma, 27/08/2010 - 01:15 tarihinde.

1. Klasör isimlerinin dili ile ilgili Seo´unda bir prensip oldugunu bilmiyorum. Türkce karekterli kullanmadiktan sonra bir sorun olucagini zannetmem. Yeter ki resimler bir klasörde bulunsun.

2. Kullanicilarin kendi üyeliklerini silmesi pek tercih edilen bir özellik degil. Kendi ekledigi resim ve vb seylerin otomatik silinmesi sanirim öze bir ayarlama yapmadan mümkün degil. Üyeligin ve dolayisi ile dosyalarin silinmesi, Seo icin 404 bulunmayan dosya sorunu ortaya cikacagi icin pek saglikli degil.

3. O özellige sahip scriptin özel olarak adapte edilmesi gerekiyor.

4. Bunun icin bir modul mevcut degil sanirim, özel olarak adapte edilebilir.
.....
Son soru: Video barindiran sitelerde islem hacmi yükse olabiliyor, serverin hizli ve verilen bazi limitlerin yüksek olmasi gerekiyor. Iyi bir video sitesi icin herhangi bir host paketi ile verimli sonuc alinamaz. Ancak VPS Server ile ciddi bir sey yapilabilir. Ancak bir kac video söz konusu ise bir hosting de yeterli olabilir. Tabi Hosting firmasinin verdigi özelliklere göre degiskendir.

semih, Cuma, 27/08/2010 - 01:44 tarihinde.

teşekkürler

semih, Cuma, 27/08/2010 - 02:53 tarihinde.

logintoboggan bu eklenti önerildi arkadaşlar denedim şimdi e-mail tekrarlaması ve kayıttaki şifre alanına müdahale yapılabiliyor sıkıntısı olana duyrulur.