Düğümlerin altında yorumları (Accordion-HTML-Table) listelemek istiyorum ?
Awfully, Sal, 24/08/2010 - 17:18 tarihinde.
Herkeze selamlar (:
Çok zor bir işlem olmasa da bilmeyince olmuyor maalesef.
Sizden yardım istemeden önce; arama yaptım , alakalı birkaç konuya baktım ama maalesef istediğimi bulamadım.
Kısa ve öz rica mı belirteyim:
Oluşturduğum içerik türüne yorum yapılsın istiyorum.
Yapılan yorum düğümün altında listelensin istiyorum (Accordion-HTML-Table)
Mümkünse tıkladığımda içerik aynı sayfada alçınsın.
Ayrıca yapılan yoruma otomatik olarak o düğümün başlığını (+linki) atamak istiyorum. sanırım bu Relationships (İlişkiler) özelliğiyle gerçekleşiyor.
Yukarıda saydıklarımı uygulaya bilmem için views de hangi uygulamaları yapmam gerekiyor ?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler (:
**Node Comment eklentisi kurulu
- Yeni yorum ekle
- 209 kez okundu

1-Oluşturduğum içerik türüne yorum yapılsın istiyorum.
içerik türü ayarlarından yorum yapılsın mı bölümünden seçebilirsin.
2-Yapılan yorum düğümün altında listelensin istiyorum (Accordion-HTML-Table)
Yapılan yorumlar zaten düğümün altında otomatik listelenir.
Bence akordion olmasına gerek yok.Yorumlar tablo olarak düğümün altında gözükür.
3.Mümkünse tıkladığımda içerik aynı sayfada alçınsın.
Bundan birşey anlamadım. neye tıkladığınızla içierik aynı sayfada açılacak.Standart olarak yorumlar zaten düğümlerin yani içeriklerin altında olur.Ben anlamadım burayı.
4- Ayrıca yapılan yoruma otomatik olarak o düğümün başlığını (+linki) atamak istiyorum. sanırım bu Relationships (İlişkiler) özelliğiyle gerçekleşiyor.
anladığım kadarıyla burada yorumları blok olarak göstermek istiyorsun galiba yoksa neden içeriğin başlığını eklemek isteyesin ki çünkü içerik yukarıda olacak.
İlginizden ötürü teşekkürler (:
Cevabınızı okuduktan sonra bu formu neden açtığıma hayret ettim..
Oruç ve uykusuzluktan dolayı olsa gerek.
Tekrar teşekkürler, görüşmek üzere (:
Düğümler altına yapılan yorumların ayrı sayfada göstermek istiyorum.
Bunu nasıl yapa bilirim ?
Şimdiden teşekkürler.
Sayfalama problemi çözüldü.
Kısaca özetleyecek olursak.
Dost tavsiyesi ve tavsiye isteği adı altında iki tane içerik türüm var.
İsminden de anlaşıldığı üzere kullanıcılar tavsiyelerini yapıyor.
Tavsiye isteği içeriğini oluşturan kullanıcılara yorum olarak bir tavsiye olduğundan tavsiye istek yorumlarının düğüm yapmam gerekiyordu.
Node Comment eklentisi ile yapabileceğim söylendi, eklentiyi kurdum ama malesef sonuç alamadım..
Peki çözümü nasıl oldu ?
Eklentiyi kurduktuktan sonra |nodecomments| adıyla bir views oluşuyor.
Bu views de birkaç ayar yapıp yorumlarımızı ayrı sayfada açıyoruz.
Style olarak Unformattedı seçiyoruz
Row Style: Fields
ve Caching: None
Daha sonra Fieldslarımız kendisi otomatik geliyor.
Başlık kısmına tıklayıp ayarlar kısmından "Link this field its node" seçeneğini aktif yapıyoruz.
Hepsi bu kadar (:
Şimdi ki problemim de:
Yaptığım yorumlar otomatik olarak anasayfaya yükseliyor ve yorum başlığına tıkladığımda yorumun yapıldığı düğümün sayfasına gidiyor.
Ben istiyorum ki direk o yorumun sayfasına gitsin.
Çözüm yolları aramaktayım arkadaşlar.
Aklınıza gelen fikirleride söylerseniz memnun olurum.
Görüşmek üzere (:
Arkadaşlar bu problem de çözüldü (:
Hemen açıklamaya çalışayım.
Anasayfa görünümü yani "frontpage" views'ini etkinleştirdim ve yorum için uyguladığım views ayarlarını burada da uyguladım,
hepsi o kadar (:
Şimdi de yapmaya uğraştığım:
Bu yorumun kendi sayfasında, yorumun ait olduğu düğümü göstermek (Link veya Teaser görünümünü)
Views: Relationships kullanmam gerek sanırsam, yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden...
normalde yazının altında yorum çıkar. siz neden böyle bir şeye başvurdunuz anlamadım açıkçası. sanki yönteminiz biraz ters gibi geldi bana.
Yorumlarda resim ve video olacağından ötürü;
Bir düğüme yapılan 10yorumdan sonra ; düğümün altı bit pazarı gibi olur sanırsam (:
Bu sebepten ötürü istiyorum ki düğümün altında yorumların teaser görünümü olsun, yorumların kendine ait bir sayfası olsun ve tıklandığında o sayfaya gidilsin (:
Eklentinin adını hatırlamıyorum ama bir tab menüsü olarak jquery kullanarak yorumları ayrı bir sekmede gösteren modül vardı çok hafif ve sistemi zorlamayan onu bir araştır derim.
Cevap için teşekkürler fakat ben yorumları ayrı sekmede açmayı başardım (:
Şimdi de yapmaya uğraştığım:
Bu yorumun kendi sayfasında, yorumun ait olduğu düğümü göstermek (Link veya Teaser görünümünü)
Views: Relationships kullanmam gerek sanırsam, yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden...