Siteye Giriş Sayfası
semih, Pzt, 23/08/2010 - 15:30 tarihinde.
Üstadlar sitemin giriş sayfasında mesela 18 yaşından büyükseniz giriş butonuna tıklyın gibi drupalde bir giriş sayfası nasıl yapabilirim ve ilk sayfa mesela siteismim.com olsa anasayfam siteismi.com/anasayfa olduğu zaman seo açısından eksisi olurmu yada giriş sayfası siteismi.com/giris anasayfam siteismi.com mu olsun seo açısından .Bide olmassa harici bi index.html dosyası oluştur dediler bunu tercih etmedim çünkü drupala bağlı olmuyor ve seo yu etkilermi diye aklıma takıldı.Teşekkürler..
- Yeni yorum ekle
- 609 kez okundu

Merabalar Drupala bağlı olarak böyle birşey yapmanız mümkün. Ama bu temalardan kaynaklanıyor. Örneğin Drupalin Garland teması bu görevi görüyor tema ayarlarına girdiğinizde sizden ana sayfa için bir link istiyor. www.siteadı.com a giren kişi bu ana sayfa ile karşılaşıyor ilk olarak makale oluştur içeriğinden bir içerik oluşturup temada istenilen yere koyabilirsin. Ancak büyük ihtimal öyle buton lu gir girme vb. gibi renkli şey yaapmıyorsun sanırım. Bu özelliği genellikle önemli duyurular için kullanıyor site sahibleri.
teşekkürler ama soruma hala tam cvp bulmuş değilim olmassa index.html diye dosya oluşturucam bişiler bulamassam
bencede en mantıklısı index.html sayfası hazırlamak. Seo açısından ne farkeder ki, google sadece ana sayfayı indexlemiyor ki, Ayrıca google en çok ziyaret edilen sayfaları daha sık indexliyor. Bence index.html oluşturmak seo açısından bir şey kaybettirmez.
Ama bence intro ile ilgili mesele. ama index.html yap.
teşekkürler zafer sanırım başka önerisi olan yok.
arkadaşlar rules yada başka bişeyle yapmam mümkünmü acaba bilgisi olan yokmu.Yani anasayfaya erişim için o butona tıklaması gerekir gibi.
Seo açıısndan kesinlikle farkeder çünkü en değerli sayfan index sayfandır bu sayfada sitenin ne olduğunu söylersin google'a bu yüzden index sayfasına 2 buton koyup kullanmak iyi sonuçlar doğurmaz
evt
arkadaşlar aklıma şöle bişi geldi anasayfayı görüntüleme izni olan kullanıcı rollerini kayıtlı kullanıcılar ve yeni bir kullanıcı tanımlasam ziyaretci2 diye ve ziyaretci2 görüntüleye bilir desem normal ziyeretciye bi butonla ziyaretci2 yi sectirebilirmiyim.yani o butonda mesela 18 yaşından büyügüm diye gözükecek ziyaretciye hem seodan da bişi kaybetmeyiz aklımda soru kalmaz en azından.
arkadaşlar seo açısından nasıl o kadar çok etkileyeceğini anlamadım.Yapanlar niye yapıyor?
Değişik yollardan yapılabilir belki ancak google emin olun en fazla içerik değişikliği olan sayfaları daha sıklıkla inceliyor.
Örneğin önceden yaşadığım olayı anlatayım:
Google ana sayfamı üç günde bir ziyaret ediyordu. Ama yıllık planlar bölümünü her gün ziyaret edip indexliyordu. Tamamen yoğunlukla alakalı bir şey ! Arz talep meselesi. Sayfan ne kadr görüntülenirse google okadar sık ziyaret eder.
intro ile ilgili modülller varsa bakabilirsin.
iki tane index dosyası olabilir.Bu tarz siteler genel de böyle yapar. index.html
index2.html sanırım yönlendirme yapman gerekir.
hocam şu söylem yanlış
Google sayfayı sık ziyaret etmesinin sebebi; o sayfanın popülerliğidir mesela çok backlink almış sayfa google tarafından daha çok ziyaret edililir keza siten güncelse google siteni daha sık ziyaret eder yani sayfa değeri yada güncellik
önceki yazımda söylediğim yineliyorum bir sitenin en değerli bölümü index sayfasıdır google buraya yüksek seviyede değer verir diğerleri neden yapıyor ? eğer seo açısından bir kaygıları yoksa pek tabi intorlu sayfalar yapılabilir ama bu arkadaşın seo açısından endişeleri var yani intro sayfası pek iyi bir fikir değil.
Semih bey siz hangisi mantıklı ise o yolu deneyin :) ben burada bildiklerimi tecrübelerimi aktarmakla mükellefim
teşşekkürler arkadaşlar en son front page eklentisini önerdiler ona bakıyorum sayfayı yapıcam en az zararla kurtarmaya calısıyorum seo dan.